Cookie- og Privatlivspolitik

Testament of Youth

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående gribende og til tider også dramatisk stemning. Den indeholder flere scener fra et felthospital under 1. Verdenskrig, hvor man ser hårdt sårede og lemlæstede soldater, der kæmper for deres liv. Disse scener er til tider voldsomt blodige. I flere scener ser man ligeledes lig og mennesker med manglende lemmer. I en scene ser man en kvinde, der leder efter en mand blandt en masse døde og sårede mænd, der alle har været udsat for sennepsgas. I en anden ser man en kvinde, der forsøger at redde en mands liv. Manden bløder voldsomt fra halsen. I flere andre scener ser man en kvinde, der får overbragt nyheden om nærtståendes død. Det vurderes på baggrund af filmens knugende og tiltagende desperate stemning og på baggrund af de blodige og voldsomme scener, at filmen vil kunne virke angstfremkaldende på de yngste i aldersgruppen 11-15. Filmen får derfor en 15-års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
25.06.2015
| |
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Testament of Youth
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

'Testament of Youth' starter i foråret 1914, hvor Vera Brittain ikke vil lade sig kue af samfundsnormer og sine konservative forældres ønsker. Derfor søger hun ind på det prestigefyldte Oxford University.

Hun har en drøm om at blive forfatter, hvilket hun deler med sin brors karismatiske ven, Roland Leighton, som Vera yderligere forelsker sig i. Da England erklærer Tyskland krig, ser både romancen og deres fremtidsplaner sorte ud, og samtidig sendes Roland og broren til fronten.

Den handlekraftige kvinde har dog ikke i sinde at blive hjemme under krigen og melder sig som frivillig sygeplejerske for at hjælpe de unge ofre.

'Testament of Youth' er baseret på Vera Brittains erindringer fra Første Verdenskrig, der blev et vidnesbyrd om den tabte generation, som mistede deres liv på slagmarken. Fortællingen rummer også en historie om kvindefrigørelse, overgangen fra barn til voksen og det første møde med seksualiteten.

Svenske Alicia Vikander har helt droppet accenten i rollen som Brittain. Hun blev kendt for at spille Caroline Mathilde i En kongelig affære, men har siden fået internationale roller i film som Anna Karenina og Seventh Son.

Kit Harington, som hun også spiller over for i sidstnævnte, er kendt fra 'Game of Thrones' og Pompeji. Han har rollen som Roland Leighton. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (50 votes)
4.3
3.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Alicia Vikander] vibrerer hele tiden nuanceret i hovedrollen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "På én gang bevægende, smuk og forstemmende. Blændende spillet af svenske Alicia Vikander [...]." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] alt for flagrende og flimrende til, at Vera Brittains og hendes unge venners tårevædede øjne på noget tidspunkt forplanter sig fra lærredet og ned i biografsalen." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Det er en frygteligt redelig film, dannet og ordentlig som kun englændere kan være. Den er unægtelig køn at se på som billede på tabt ungdom, og som håndværk er det meget svært at sætte fingre på den." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er lang, lang, lang, og den er dvælende. [...] Kultiveret, men blank, antiseptisk filmstil." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Efter dokumentarer og tv-serier [...] savner Kent her fatalt det dramaturgiske samlende greb, som i dokumentaren ligner overgreb på virkeligheden, men er en kunstnerisk nødvendighed i to timers spillefilm." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Vist er filmen glansfuld og selvbevidst smuk. Rob Hardys billeder fanger hver tåre, og designet er gennemført til det preciøse. Men 'Testament of Youth' er trofast mod krigsgenerationens første erfaring. Filmen reproducerer præcist Vera Brittains blik på sin tid." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Denne gang set fra en ung intellektuel kvindes synspunkt, som gennem frivilligt arbejde som sygeplejeske får al krigens gru ind under huden.

Det er samtidig en fortælling om mistet kærlighed og stort personligt tab.

Anne Kathrine

Det er meget sjældent, at jeg tager en film med hjem på samme måde, som jeg har gjort med Testament of Youth. Den gik virkelig ned under huden på mig, og især slutningen var smuk.
Jeg var virkelig imponeret over, hvordan naturbilleder og musik blev brugt til at kommunikere sindsstemninger og følelser på en lidt abstrakt måde. Og så selvfølgelig historien, som jeg fandt både gribende og rørende.

En af de bedste krigsfilm, jeg har set i lang tid!

Line FS

En umådelig smuk film. Især i det helt fantastiske klippearbejde. Overvældende. Filmen formår at forklare og vise med billeder hvad ord ikke kan, følelser, sanser. Følelsen af kold mudder mellem fingrene, de minder en berøring kan fremkalde, de tanker der kan kører rundt i hoved, det små detaljer man mindes ved en man elsker. Filmen trængte helt ind i sjælen, jeg kunne mærke den! Det kunne mærkes. Hvad Vera Brittain gennemgår, man kan føle det.
Billederne og de små detaljer er fantastiske. Fortabelse i de enkelte små ting, i naturen, i regnen, i havet og en blomstermark. Det er en utrolig rørende og smuk film.
Filmen er baseret på den ægte Vera Brittains bog Testament of Youth, og hvor er det befriende, at se en ægte historie - man kan føle det, når det er virkeligt. Og hvor er det dog inspirerende. En hård historie, en hård fortælling, og en vigtig en at fortælle.
Alicia Vikander er fantastisk, og jeg bliver overlykkelig over at se dejlige Taron Egerton, og Colin Morgan!

Sophie

En af de bedste krigsfilm længe! Fantastisk fortalt gennem Vera, hvis forlovede, bror og bedste vens sendes til fronten. Alicia Vikander spiller fantastisk godt, hun fortjener en Oscar for den præstation! Filmen er rørende og smuk, men husk kleenex!

Danielle

En smuk fortælling om krig og kærlighed.
En underfundig lille perle som virkelig kryber under huden.
Jeg følte med Vera hele vejen igennem filmen, græd med hende og grinte med hende.

En film der får dig til at føle dig forelsket igen - og det er der ikke mange film der gør længere.

Smuk!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.