Cookie- og Privatlivspolitik

Tanna

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
06.10.2016
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tanna
|

Dramaet 'Tanna' følger Wawa, en pige fra en af de sidste traditionelle stammer på Tanna-øen Vanuatu i Stillehavet.

Den unge pige bliver forelsket i høvdingens barnebarn, Dain, men da en intern stammekrig eskalerer, bliver hun som en del af fredsaftalen placeret i et arrangeret ægteskab.

For at Wawa og Dain kan leve sammen, må de flygte væk for at starte et nyt liv, men konsekvenserne af handlingen sætter de fjendtlige krigere på jagt efter dem.

Nu må det elskende par vælge mellem deres hjerter og stammens fremtid, mens landsbyboerne kæmper for at bibeholde deres stammeliv og tilpasse sig de stigende krav om personlig frihed, som omverdenen stiller.

'Tanna' er optaget på Vanuatu, hvor de to instruktører boede i syv måneder og udvekslede mad, ceremonier og eventyr med Yakel-folket. Det er også selvsamme stammefolk, der spiller rollerne i filmen, og baseres på den sande kærlighedshistorie, der var med til at ændre kulturen på øen 20 år siden.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (24 votes)
4.4
4.5

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... de intense følelser [springer] i en enkel, klart fortalt film med en flot intensiveringskurve." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

  • Politiken

    "'Tanna' er en sygt flot antropologisk bedrift, mere verdensudvidende i sit natur- og kulturportræt end 19 ud af 20 film i danske biografer." (Katrine Hornstrup Yde)

  • Weekendavisen

    "Regnskoven ser [...] virkelig godt ud, og til overflod indeholder øen en aktiv vulkan, hvis spektakulære, røde gnistregn fuldt forståeligt udnyttes igen og igen og igen. Det er så ægte og rent og autentisk, at det hviner i øjnene." (Lars Bukdahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg vil anbefale, at man ikke læser om filmens handling på forhånd, idet der røbes alt for meget. Jeg satte mig i biografstolen og anede ingenting og troede de første minutter, at det var en slags semidokumentar, der skulle give os indblik i stammeliv i lykkelig pagt med naturen på en tilfældig tropisk stillehavsø. Men så begynder der at udfolde sig en historie, og der kommer fokus på temaet krig vs. fredelig sameksistens, samt fokus på konsekvenser af arrangerede ægteskaber.

Der er tilsyneladende ingen skuespillere med, for stammefolkene spiller sådan set bare sig selv. Det kan nogen gange godt mærkes i dialogen, at de ikke er skuespillere, men det meste af tiden, tænker man ikke over det. Jo længere man kommer frem i historien, jo mere konkret bliver handlingen, og jo mere går det op for en, at dette her da må være noget, der er sket i virkligheden. Hvilket så også afsløres til allersidst. En ret speciel oplevelse, der kan anbefales til alle, der engang imellem gerne vil se noget helt andet end Hollywoodfilm.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.