Cookie- og Privatlivspolitik

Tamara Drewe

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
10.03.2011
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
'Tamara Drewe'
|
Komedien 'Tamara Drewe' har Gemma Arterton (Quantum of Solace, Prince of Persia: The Sands of Time) i hovedrollen. Stephen Frears ('High Fidelity', The Queen) instruerer.

Vi befinder os i en lille engelsk landsby, hvor den succesrige krimiforfatter Nicholas Hardiment (Roger Allam) og konen Beth (Tamsin Greig) driver et landsted, hvor aspirerende forfattere kan søge inspiration og få logi.

En dag vender den tidligere grimme ælling Tamara Drewe (Gemma Arterton) tilbage til sin nu afdøde mors hus efter lang tid i London. Nu er hun ikke længere en stornæset, øretæveindbydende møjunge, men derimod en smuk, ung dame, der til manges skuffelse bliver romantisk involveret med en flot trommeslager. Det fører til konflikter over hele linjen.

Filmen er en del af Filmportens program.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
4.3
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Stephen Frears’ nye, lidt rodede, komedie er ikke på højde med 'High Fidelity' og 'The Queen'. 'Tamara Drewe' fungerer til gengæld fint som vittig og velspillet refleksion over kampen mellem ego og drifter, målrettet espresso-segmentet." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  "En lidt hårdere tone i satiren ville have givet filmen mere kant. Trods den lille indvending skal 'Tamara Drewe' ses. Det er en morsom, opløftende og begavet film." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "... problemet er bare, at man ikke rigtig tror på nogle af dem, og at samtlige personer er dybt irriterende..." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Forestil dem en blanding mellem Barnaby, flettefilmen ”Gosford Park” og en middelmådig Woody Allen-film, træk al krimi-intrigen ud og erstat den med liderlighed, så har man 'Tamara Drewe'." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "... herligt uprætentiøs i sin blotlæggelse af menneskers fejl og mangler. Så længe Stephen Frears har så godt et greb om den menneskelige komedie, tilgiver man gerne et par skønhedsfejl." (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Weekendavisen

  " Det er en sød, vittig film, som vil more de fleste, og historien føles svimlende let. Man griner, græder og lever sig ind i føljetonuniverset, hvor de store følelser faktisk er ægte, skønt rammen virker kulørt og konstrueret." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Stine

Har længe ville se Tamara Drewe, og endelig lykkedes det i går. Men øv en oplevelse. Ville faktisk helst have været foruden og i stedet stadig være i en lille boble af forventning om engang at se den "gode" film.

Filmen hedder Tamara Drewe, men handler mere om alle andre karakterer i filmen end lige Tamara. Det er længe siden at jeg har set en film, hvor manuskriptet hang så dårligt sammen. Jeg ved godt, at filmen er baseret på en tegneserie/graphic novel, og jeg håber så sandeligt, at historien hænger bedre sammen i tegneserien. Det er som om, at manuskriptforfatteren har fået en masse ideer og så kastet dem ind i filmen. Men det bliver en film ikke nødvendigvis bedre af. Bare meget rodet. En del af tingene, som sker i filmen, bliver ikke ordentligt forklaret. Og har egentlig heller ingen konsekvens. Det er helt ok at Tamara ligger og knalder med en gift mand i flere måneder. Da de endelig bliver opdaget får det fatale konsekvenser for manden, men Tamara valser bare ind i armene på den mand, hun hele tiden har ville have uden at stoppe op og tænke over sine handlinger. Måske matcher min moral bare ikke filmen.

Nej, jeg følte mig ikke underholdt. Syntes at filmen var fladpandet. Men alt er jo smag og behag.

Wayne

Men desværre af den lidt kedeligere slags. Kærlighed på kryds og tværs, da den næseoprerede pige vender tilbage og er blevet en smuk svane.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.