Cookie- og Privatlivspolitik

Tale of Tales

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og barsk stemning. Den indeholder en række voldsomme scener med mennesker der jages af uhyggelige væsner, blodige kampe og drab, samt lemlæstelse på forskellig vis. Da filmen foregår i et eventyrligt univers fjernt fra realisme, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn og unge op til 13 år. Filmen får således 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
10.12.2015
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Il racconto dei racconti
|
Versioner: se alle
2D, Filmperler
|

Med 'Tale of Tales' har Matteo Garrone spundet en håndfuld italienske eventyr sammen.

Fortællingen følger tre spor. En temmelig lidenskabelig konge (Vincent Cassel), en dronning (Salma Hayek) der drømmer om et barn, samt en tredje regent (Toby Jones), hvis venskab med en forvokset loppe fører til store problemer.

Den visuelle stil har fællestræk med både ’Game of Thrones’ og Terry Gilliam-produktioner som The Brothers Grimm, imens historierne deler barok humor med Rabelais’ ’Gargantua og Pantagruel’ fra 1500-tallet.

Filmens har klassiske temaer som menneskelige drifter og urinstinkter som sit omgangspunkt, og Garrone, der tidligere har stået bag gangster-filmen Gomorra,  har hyret internationale navne som Salma Hayek, VIncent Cassel og John C. Reilly til den overdådige produktion. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (38 votes)
3.5
4.4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en mildest talt farvestrålende, blodig og barok blanding af stil- og tonearter, der er tæt på at være for meget, men aldrig bliver det. I stedet er det både sørgeligt, rørende og fascinerende at lade sig opsluge af Garrones vilde fantasi." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "Årets mest fantastiske film - bogstavelig talt. Og ja den skal ses i biografen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er bare gode historier – vilde, barokke, skrupskøre fortællinger som blot skal opleves." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Tale of Tales' er berusende. Overdrevet og vanvittig, men også rørende og tænksom. Det svulstige og det storladne kommer helt til sin ret i dette barokke billeddigt af usete dimensioner." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... mens historierne snor sig horroragtigt og allegorisk om hinanden, forbliver filmens blik også køligt distanceret, mere virtuost malet end uforglemmeligt indlevet." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Ideen er god, men det er svært at se en dybere mening i den fantastiske farvelade." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En dronning får efter en ridderlig indsats af sin mand endelig den søn, som hun altid har ønsket sig. Men sønnen vil hellere tilbringe sin tid sammen med hans uægte tvillingebror (ja, han har faktisk en uægte tvillingebror - hvordan det så end kan lade sig gøre...).

En konge i et andet rige har en datter, som gerne vil imponere sin far. Men kongen vil hellere tilbringe sin tid sammen med en gigantisk kæmpeloppe, som han nærmest behandler som sin egen søn.

En anden konge i et tredje rige vælter sig i smukke unge damer. Men han vil hellere have den mystiske kvinde, hvis smukke sangstemme, han har lyttet til på afstand. Men kvinden er noget anderledes, end han lige havde regnet med. Desuden har kvinden en søster, som hellere vil være sammen med hende end at blive forladt på grund af den grådige konge.

Det hele er tilsyneladende bare tre tilfældige eventyr flettet sammen. Men som jeg prøvede at illustrere i plotbeskrivelsen, så er der nogle klare tematiske tråde, der går igen. På den måde hæver filmen sig fra banale eventyr til at være et par rørende skæbnefortællinger. Historien om dronningen og de to "tvillingesønner" siger mig desværre ikke så meget, og da den fylder ret meget af filmen, så lander jeg kun på fire små stjerner.

Wayne

Smuk og poetisk eventyr, som har meget tilfælles med vores egen virkelighed.

De fleste eventyr har et eller flere budskaber, som man kan relatere til virkeligheden. Det gør det bare uendeligt nemmere at fortælle dem, når det ikke drejer sig om virkelige personer - men istedet handler om et fjernt eller fortidigt univers.

Desværre ser det ud til at mange som har set filmen, ikke har fanget budskabet - og ikke har forstået sammenligningen med vores tids fremmedgørelse.

Vi følger tre, delvist, uforbundne historier. Dels Dronningen (Salma Heyeck), som brændende ønsker sig et barn - men som ikke kan blive gravid. Trods en altopofrende konge (John C. Reilly), som vil gøre alt for hende - ignorerer hun ham og ænser knapt at han dør i forsøget på at hjælpe. Og da det via magi lykkes at hun føder en søn, udvikler hun straks en besidderisk side som kun kan føre til undergang.

Den anden historie handler om en Casanova konge (Vincent Cassel), som i sin jagt på kvinder - endelig møder den uopnåelige, som for alvor tænder hans begær. Desværre for ham er genstanden for begæret i virkeligheden en grum gammel kælling - som via forviklinger havner i hans seng. Men her slutter fortællingen selvfølgelig ikke.

Det sidste eventyr beretter om en konge (Toby Jones) og hans datter. Kongen er enkemand, og på ingen måde i stand til at tage sig af sit afkom. Det er nemmere for ham at tage sig af et umælende dyr (en gigantisk loppe?). Dog ønsker han ikke at datteren skal rejse, og udtænker en plan som i den grad giver bagslag.

Eventyrerne sammenfattes i et smukt og fantasifuldt billedsprog, og med masser af barok stemning. Musikken er en ekstra dimension.

Matteo Garrone er på udebane, da han normalt laver socialrealistiske dramaer, som Gomorra - men i mine øjne er det en af hans absolut bedste film, som fortjener langt større bevågenhed end den har fået.

Som i alle gode eventyr, er der i den grad noget at tænke over, bagefter.

Tina

Hold da op, hvor føler jeg mig snydt. Der er ingen handling, hoved eller hale og man sidder bare med en tom fornemmelse under og efter filmen.

Hele salen lignede et stort spørgsmålstegn. Det er ikke en eventyrfilm over eventyr, det er bare en blandet pose, hvad som helst.

Ulla

Fortrød stort at jeg gik ind for at se denne film. Ikke en film som jeg kan anbefale.

Michaeluser/611923

Årets bedste film! Uden polerede slutninger, ærligt i forhold til genren og fantastisk i ordets egentlige forstand.

joan

Kan du li eventyr af den besynderlige og bizarre slags, det kan jeg og er vild med filmen. En af årets bedste på min liste

Siff

ELSKER EVENTYR ;O)

Nimmy

Den ser faktisk lidt spændende ud... Men jeg ved ikke om det er en film jeg ville se i biografen eller noget. Maybe...
Men den ser okay spændende ud, hvert fald. c:

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.