Cookie- og Privatlivspolitik

Taken 2

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
04.10.2012
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Taken 2
|

I action-thrilleren 'Taken 2' er der gået et år, siden den pensionerede CIA-agent, Bryan Mills (Liam Neeson), reddede sin kidnappede datter, Kim, fra en brutal menneskehandlende mafia.

På sin intense færd med at opspore datteren dræbte han en række af kidnapperne, og nu vil mafiabossen og faderen til et af Bryans ofre have hævn.

Under en familieferie i Istanbul bliver Bryan, hans ekskone (Famke Janssen) og datter (Maggie Grace) derfor opsporet af de hævntørstige kriminelle. For at redde sig selv og sin familie får den tidligere agent endnu engang brug for de særlige evner, han tilegnede sig under sin tid hos CIA.

'Taken 2' tager tråden op fra den succesfulde action-thriller 'Taken' fra 2008.

Liam Neeson er tilbage i en af sine mest populære hovedroller som den pensionerede CIA-agent, Bryan Mills, hvis ekskone igen spilles af Famke Janssen (Bond-babe i 'Goldeneye' og Jean Grey i X-Men-filmene).

Olivier Megaton har tidligere instrueret action-film som 'Transporter 3' (2008) og 'Colombiana' (2011).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (741 votes)
4.1
2.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "I en alder af 60 år er [Liam Neeson] for gammel til rollen, og alligevel kommer han aldrig for alvor i fare." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Historiens bagmænd holder sig ... så tæt til formlen som muligt i 2'eren og går man med på præmissen, er der da klart action på drengen." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det er det ultratynde plot i denne omgang rutinevold, der på den rent håndværksmæssige side er skruet kompetent nok sammen, men er så forudsigelig og åndsforladt, at det eneste, der for alvor bliver taget som gidsel her, er publikums dyrebare tid." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Den korte spilletid og en handling næsten i realtid til trods er det skiftevis for vildt usandsynligt, forudsigeligt og tilbagelænet til at være rigtig spændende, og for kynisk og overblodigt til at være rigtig underholdende." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "... melodien er den samme: opsporing og nedslagtning." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

En dårlig efterfølger efter min mening, Liam Neeson er for gammel til den rolle, men alligevel kan han alt.

Manuskriptet er også tyndt, og jeg ville også ønske det havde været instruktøren fra før der skulle have instrueret den.

Og den slutningen er simpelthen så mærkelig, virkelig en åndsvag slutning.

Jeg beklager meget hvis der er nogle der synes det jeg skriver er noget lort og i synes, at den er rigtigt god.

Men desværre kan jeg ikke se det.

CINEMANDRUP

Opsporing, nedslagtning = gentagelsesknappen.
Det føltes utroligt meget som en simpel gentagelse af den første film, som blev en publikums succes.

Denne gang er filmen så blevet proppet lidt mere med actionsekvenser og er gået lidt væk fra det psykologiske, som jeg syntes, at etteren gjorde meget godt. Det psykologiske var netop det som gjorde personen interessant, men denne gang er vi gået over til et forsøg på at blive Jason Bourne med hurtige kampe/nedlægninger, biljagter i taxaer og løb på hustage.

Neeson, du er en guttermand, men du kan ikke hive hele denne film hjem alene. Når det så er sagt, så var jeg underholdt hele vejen igennem og tiden gik hurtigt eller også var filmen bare kort. Denne gang bliver det en mindre stjerne end forrige.

Nu bliver det så spændende at se hvad Taken 3 har at byde på. En ældre Neeson, bevidst, men hvad kan de nu diske op med af nye ting, så de kan fastholde publikummet.

Mike

Masser af action og flot skuespil, den levede bare ikke helt op til den første.

Sofie

Super god film, men lidt skuffende i forhold til nr. 1.

Michael

Lækker film, underholdning til det sidste. Hårdtslående action og eksplotioner! Ikke kedelig i et eneste sekund! :D

Andreas

Så fik jeg endelig set efterfølgeren til den fantastiske Taken!
Taken 2 er en fremragende film, som indeholder en god omgang action og spænding ligesom i dens forgænger, og Liam Neeson spiller endnu engang outstanding!
2'eren når dog alligevel ikke helt op på højde med 1'eren (men tæt på!), og Liam Neeson virker måske en anelse for gammel til, at kunne tage de tæsk han får og rede det hele.
Men han skal jo selvfølgelig spille samme rolle som i 1'eren, og han levere som sagt endnu engang en pragt præstation.
Filmen går ret hurtigt, hvilket også trækker den en smule ned, og 1'eren er lidt mere intens i det, men den får en anbefaling fra min side, og det er en film der sagtens kan ses flere gange!

Ditte

Der var mere handling i den første film, og det manglede jeg lidt en denne. Men Nesson redder selvfølgelig filmen, han er fantastisk, præcis som han plejer!!

mia

Super underholdning og spændende! Der går lige lovlig meget overdreven aktion i den, hvor Taken er mere psykologisk, som jeg synes er mere spændende.

Anonymuser/0

Der var momenter hvor filmen var lige så god som 1´ern, men det hold ikke hele vejen, desværre

S. Rico

Med den usædvanlig gode Taken i baghovedet, så kan man kun blive skuffet over denne middelmådige opfølger. Liam Neeson er altid imponerende og overbevisende i sin fremtræden. Men når resten halter, så bliver helhedsindtrykket på det jævne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.