Cookie- og Privatlivspolitik

Syv liv

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
06.02.2009
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Seven Pounds
|
’Syv liv’ er på én gang et drama og en overraskende kærlighedshistorie.

Will Smith spiller Ben Thomas, en mand med en mystisk fortid, der bærer på en skæbnesvanger hemmelighed.

Ben Thomas iværksætter en hemmelig plan, der for altid vil ændre syv totalt fremmede menneskers liv. Disse syv har alle brug for hjælp, og er omhyggeligt udvalgt til Bens plan.

Rosario Dawson ses som Emily Posa, den livsbekræftende hjertepatient der bringer et forstyrrende element ind i Bens liv, da hun trænger igennem hans emotionelle panser og vender op og ned på hans livssyn.

Filmen stiller spørgsmål om liv og død, fortrydelse og tilgivelse, forholdet til fremmede mennesker, venskab, kærlighed og frelse. Den er instrueret af Gabriele Muccino, som tidligere også har instrueret Will Smith i 'Jagten på lykke'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1106 votes)
5
2.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "... et vellykket eksempel på, at Hollywood kan lave film efter europæisk art house-tradition med dybe lag og oplæg til eftertænksomhed". (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Er man dog indstillet på to timer i kleenex-land, så rammer 'Syv liv' faktisk plet". (Nikolai Schulz) ()

 • Ekstra Bladet

  "... så fuld af kunstige sødestoffer, at kvalmegrænsen ret hurtigt indfinder sig." (Henrik Queitsch) ()

 • Politiken

  "... tager sig selv alt for gravalvorligt i en film, hvor alle de mest tragisk-rugende scener domineres af en Will Smith med de muskuløse brune overarme i dekorativ kontrast til den kridhvide undertrøje". (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maverickuser/798561

Jeg er helt enig med anmelderne - især Kim Skotte fra Politiken. Det er en gang pladder fra ende til anden. Hele præmissen er kunstig, fordi intet realistisk menneske i længden ville påtage sig skylden for den ulykke, filmen baseres på. Skyldfølelse bearbejdes - og i dette tilfælde er der tale om en reel ulykke uden skyldige. Dermed bliver resten en overdreven kunstig kulisse og skuespil, som bare er kedeligt og reelt åndsvagt. En stjerne for idéen dog - ikke for Will Smiths optræden...

Aka. Hahahahauser/1441572

Sikke en kedelig film. Alting forløses på så stærkt et forsøgt følelsesladet plan at det bliver pinligt at se på og stemningen er sindsforvirret og bliver endnu mere påvirket af hvor åndsvagt sukkersød den nogen gange bliver i forhold til emnet. Én stjerne for Will Smith men udover det er den lort på film

SAMO

Denne film har jeg først hørt om og set i dag. Wow total tude tøs er jeg lige nu. Det er netop afsluttet og det er første gang jeg har hulket til en film i det omfang som i dag.

Åh hvor jeg dog savner min tvilling, kunne jeg har givet hende et organ, så ville jeg slet ikke tøve.

Denne film er med til at ændre vore menneskelige samfund omkring donation! Igen smukkere gave kan gives!

En film som ramte dybt og aldrig vil blive glemt ❤️❤️❤️❤️

Julie K

Jeg kan ikke være mere uenig med anmeldelserne fra Politiken, Ekstrabladet og BT, men det er jo også mænd og denne film er inde og røre ved noget i os som mænd ikke besidder. Jeg syntes det er en meget rørende film om en der vil prøve at give tilbage hvad han har taget.

Mike

Virkelig rørende film.

Line

Noget er værd at dø for. Og nogle film er værd at bruge et par timer på. Denne er ikke en af dem. Budskabet stoppes ned i halsen på os og følelserne presses til sidste tåre og blodsdråbe. Det er for tykt, dumt og ulækkert.

The Other Account

Hmm, 'Syv Liv' er dog et ret deprimerende håndværk, men hvad havde jeg ellers forventet af en film, der stiller spørgsmål om liv og død, fortrydelse og tilgivelse, forholdet til fremmede mennesker, venskab, kærlighed og frelse. Men det er nettop også fordi 'Syv Liv' tør handle kraftigere på drama genrens plan, end andre dramafilm, at den samtidigt bliver vellykket på højeste niveau! Selvom man kan sidde og have det ubehageligt, og nærmest ikke se hvad der foregår, fordi vandet er fyldt helt op i øjnene, så vil man stensikkert også nyde filmen. Herfra lå nydelsen mest i historien, kompromisløsheden, og skuespilpræstationerne! Men det mest overraskende er nok, at det for anden gang lykkedes Gabriele Muccino, at overraske undertegnet, siden 'Jagten på Lykke', og så ser det også fint ud til, at et godt venskab mellem Smith og Muccino er ved at komme til syne! Og så er jeg bare ufatteligt glad for, at min "All-time favourite actor": Will Smith, ikke endnu engang ikke skuffer, fordi han er blevet vildt god til at holde kontrollen, fordi han fastholder sin figur, som filmens skelet.
Filmens egentlige handling, bør man opleve på egen hånd!
'Syv Liv' er fremragende! Den tager dog noget tid at sluge, men den er underholdene, begavende, betagende og bare fantastisk!

Spetsnaz

Jeg sys filmen var uovertruffen og helt fantastisk!

Jeg var tryllebundet og sad med tårer i øjnene gennem filmen. En fantastisk film, om en mand som bare vil gøre det hele godt igen...

"because you're a good person even when you don't know people are watching"..

Wayne

Ja det kan han - for Men in Black 2 var ikke ret god.

Men det er sjældent - og dette er bestemt ingen undtagelse. Man skal afgjort være til den type film hvor tårerne får frit løb - ellers skal man holde sig væk! Denne film har måske det slemmeste plot, når det drejer sig om følelser. Men se den hvis du tør - slutningen er grum.

Bjerg

Jeg blev positivt overrasket og slutningen var fantastisk god og rørende.
Dog var det kun den sidste halve time ca, som var det vær.

Derfor kan jeg ikke give den mere end 3 stjerner, da en slutning ikke kan redde en hel film som desværre var for kedelig i længden [fulstændig som Jagten På Lykke, som jo også er en Will Smith film].

ØV ALTSÅ!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.