Cookie- og Privatlivspolitik

Swinger

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er præget af humor med en underliggende trist stemning. Det grundlæggende swinger-tema beskrives gennem et stort antal sex-scener, hvoraf nogle viser flere par, der har samleje i samme rum. Nøgne mennesker ses imidlertid bagfra, og de seksuelle handlinger er ikke vist udpenslet - således ses der ikke kønsorganer i billedet. Filmen rummer en enkelt scene med et slagsmål, som ikke er detaljeret eller særlig voldsom. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
22.09.2016
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Swinger
|
Versioner: se alle
Seniorbio - dansk tale, 2D, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|

I komedie-dramaet 'Swinger' er Adam og hans hustru taget på den årlige swinger-weekend for at krydre deres lidt for stillestående middelklasseliv.

Parret er, ligesom de øvrige gæster, klar til det obligatoriske partnerbytte. For Adam er weekenden ikke blot en flugt fra dagligdagen, men også fra en dyb frustration over tilværelsen i sin helhed. Men i år sker der noget ganske uventet.

Den unge Patricia, der ankommer til klubben med sin musikerkæreste, fejer benene væk under den noget ældre fjernvarmesælger. Problemet er, at forelskelse og jalousi på tværs af par ikke er tilladt i swinger-klubben, og snart er Adam ved at sætte alt over styr.

'Swinger' er en besk komedie af den tidligere DR-filmanmelder Mikkel Munch-Fals, der sprang ud som instruktør med dramaet Smukke mennesker i 2010. Hans nye værk placerer sig i grænsefeltet mellem komik og alvor.

Selvom man ud fra titlen kunne få den opfattelse, at der er tale om en sengekantsfilm, er det ikke tilfældet. Swinger-klubben er blot rammen, der rummer fortællingen om mennesker i midtvejskriser, som desperat søger den for længst forduftede kærlighed.

'Swinger' har Martin Buch fra satireprogrammet 'Rytteriet' i hovedrollen som Adam. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1077 votes)
3.4
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er en komedie, men en af de sjældne af slagsen, hvor jeg - og sikkert mange med mig - mærker humorens brod i historien ..." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Karaktererne er hårdt skåret, men aldrig karikerede, og selvom det reelt er en ensemblefilm, så kommer man ret tæt på de fleste og føler, at man forstår dem personligt." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... endnu et halvslattent dansk komedieforsøg, der konsekvent vælger det billige grin og de nemme løsninger frem for at bide sig fast, der hvor det gør rigtig ondt - og derfor også bliver rigtig sjovt." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "’Swinger’ er jo slet ikke en anderledes film [...] Det er et hyggeligt portræt af hyggelige danskere, der ikke rigtig kan finde ud af noget, og som opfører sig fjollet og falder på halen mens de spiller kroket i sommersolen." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "På trods af titlen er der desværre ikke meget, der swinger i Mikkel Munch-Fals’ anden spillefilm." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Swinger' er en midtvejskrisekomedie, som gør sit bedste for at balancere satire, humor og eksistentiel smerte." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der er to uden videre gode scener ... Resten er helt ærligt noget rod, der hverken er særligt sjovt eller særligt sødt eller særligt skarpt eller særligt ondt, eller hvad det end faktisk gerne vil være, for det er også hele tiden uklart." (Lars Bukdahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Otto

En erotik dræber så det forslår.
Er så heller ikke erotik den omhandler. Snarere dansk hverdagsrealisme med masser af (gab) knas i parforholdet.
Der er en forstemmende misantropi over det hele.
En fortabthed der ikke rummer noget videre håb for nogen af de medvirkende.
Nogle af dens scener lader mig tilbage med en følelse af at have set noget jeg helst havde undværet. Way too much info.
Kan blive svært at holde en erektion samme aften man har set den.
Ellers ok, lidt deprimerende underholdning.

mr_gladuser/434467

Den er sku for psykologisk mærkelig, forstår ikke meningen med handlingen, hvis det er meningen at de kommer tilbage hvert år.

Hvorfor er der ikke nogen der siger fra, for det kan da ikke være meningen man skal finde sig i det fra en partner ????

Fortryder sku jeg gik ind og så den.

Pernilleuser/553198

Hvor bliver man bare træt af at se Adams hønserøvsansigt. Det gør at hele filmen bliver gennemgående trist, hvor jeg nok mere havde forventet en sjov film. Selvfølge har den sine sjove stunder, men desværre ikke så mange

Mariauser/533730

Jeg er ikke enig i alle de dårlige anmeldelser der er kommet på denne film. Jeg synes egentlig det er en fin og sød film. Jeg synes den er anderledes end andre danske film, men jeg synes egentlig den er rigtig sød.
Jeg synes det giver et indblik i ægteskab, eller forhold generelt, på godt og på ondt. Selve swinger delen af filmen, ser jeg blot som en måde at samle en flok forskellige mennesker, og følge hvordan alle forhold kan have deres problemer uden at det nødvendigvis er alle som kan se det.
Skuespillerne gør det godt.
Alt i alt synes jeg man skal give filmen en chance. Jeg blev på ingen måde skuffet over den.

Randiuser/746460

Indrømmet: Uden Biografklub DK havde vi næppe set denne film. Dårlige anmeldelser/forhåndsomtaler har stået i kø - og vi var ikke blevet overrasket over lummerplat underholdning a la "Klassefesten". Men så galt er det slet ikke, for filmen har sat sig mellem to stole....
Navnlig Martin Buchs ret svære karakter og Rasmus Botofts noget mere taknemmelige rolle er faktisk løftet flot: De to "Rytterister" viser sig at have karakterrolle-talent med i bagagen. Og sine steder har filmen næsten naive, småpoetiske scener, som gør sig godt. Dialogerne er i bedste stand-up stil præget one-liners, hvoraf nogle fejler, men andre er vildt morsomme, fx "Med et liv sammen med dig er det mandag hele ugen!" Eller: "Han kunne jo være hendes far, nåh nej det kunne han ikke" (dårlig sædkvalitet) osv. Filmens morale er overraskende nok en bornert/småborgerlig hyldest til parforholdet. Ikke stor filmkunst, men heller ikke så ringe endda.

Dorituser/196465

Laaang,kedelig,intetsigende, ligegyldig film. Totalt spild af ellers gode skuespillere :-(

Anneuser/618194

Med så mange sjove skuespillere, havde jeg håbet på en underholdende film. Men det lykkedes ikke at løfte filmen med komik. Replikkerne bliver platte og intetsigende. Når filmen så prøver at tage fat om indre og ydre konflikter skydes det til jorden med plathed.

Rikkeuser/894274

Sjove og pinlige øjeblikke... Men ikke en man ville se igwn

Mortenuser/631616

Dansk film, når det er bedst. Ironi, druk og klarsyn med et fint billede af, hvor håbløs den misundelighed for stræben efter materialistisk og ungdommelig fuldendthed er kendetegnende for danskheden og vores forbrug af lykkepiller.

Peter

Filmen er en skuffende bundskraber.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.