Cookie- og Privatlivspolitik

Sweet Home Alabama (2002)

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
03.01.2003
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sweet Home Alabama
|

Melanie Carmichael har det hele – en karriere som en af New Yorks hotteste modedesignere og kæresten Andrew, som er igen ringere end borgmesterenens søn.
Han har lige friet og vil nu gerne aftale en dato for brylluppet, men Melanie har lige én ting hun skal ordne først.... hun er nemlig allerede gift!
Før hun flyttede til New York, boede hun i Alabama og her var hendes verden en helt anden. Hendes ægtemand Jake, som hun giftede sig med i gynmasiet, vil dog ikke skilles, så Melanie må tage tilbage til Alabama for at overtale ham.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob P.

Sweet Home Alabama får 4 stjerner af Anmelderen ****

Denne udmærket komedie fra 2002 er både godt stykket sammen, velfungerende og et frisk pust blandt de film som Reese Witherspoon har været med i. Endnu en gang spiller Reese både overbevisende og godt i denne film som handler om at turde noget nyt, men prøve at undgå at glemme ens fortid, når den viser sig at have noget med ens fremtid at gøre. Jeg har set denne film flere gange, og mener selv at den sagtens kan ses flere gange uden man bliver træt af den. Den rummer en tidsløs fortælling om at finde den ægte kærlighed, følge ens hjerte selv det er svært nogle gange at mærke efter, hvad det er man gerne vil have. Reese Witherspoon gør det godt i rollen som Melanie Carmichael, og tilføjer en naturlig indlevelse til rollen.

Melanie Carmichael designer tøj i New York, og klarer sig rigtig godt med sine nye designs og er blevet lidt af en trendsætter. Hun er kæreste med New Yorks borgmesters søn, Andrew, og bliver inden længe hans forlovede. Da hun vender hjem til hendes fødeby Alabama for at få en skilsmisse fra hendes barndomskæreste Jake Perry, bliver hun mødt af stort set alle menneskerne fra hendes fortid, og snart bliver der revet op i gamle minder og sår som er svære at komme uden om. Det varer ikke længe før hun står ansigt til ansigt med den fortid, som hun har prøvet at glemme og lægge bag sig i de sidste 7 år, og sandheden om hendes liv bliver umulig at ignorere. Samtidig bliver Melanie mere og mere i tvivl om hvad det egentlig er hun vil, og hvad det egentlig er hun vil have.

Der er lagt op til ballade endnu en gang, når Reese Witherspoon spiller en rolle, som er fanget i et kærlighedsdrama mellem to forskellige mænd i hendes liv. Hun passer rigtig godt til rollen, som hun spiller godt og naturligt og med hendes form for indlevelse som gør, at man glemmer det er en film man sidder og ser. Det virker snarere som en række begivenheder, som er blevet optaget, og som man følger udleve sig uden at tænke over at det egentlig er en film. Reese er rigtig god til at gå dybt ind i hendes roller, få hendes karakterer til at virkelig naturlige, og det er det som gør det interessant at se hendes film og følge hende som skuespiller. Denne film er ingen undtagelse, når det gælder rækken af gode film, med Reese Witherspoon på rollelisten, for historien er god, skuespillerne gør det godt, og Sweet Home Alabama er bare en god film som man kan se igen og igen.

Wayne

rødderne. Men hvad sker der når ægtemanden pludselig har forandre sig. Hårdtslående komedie i sydstatsstil, med masser af humor.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.