Cookie- og Privatlivspolitik

Sweet Country

Tilladt for børn over 15 år
Filmen veksler mellem en rå, urovækkende og varm stemning. Der er en række scener med skyderier, slagsmål, afstraffelser, trusler, ydmygelser, voldtægt og mennesker på flugt. I en scene bliver en dreng slået med et bælte. I en anden scene bliver han lænket fast til en sten. I en tredie scene ses en mand tiltvinge sig sex med en kvinde, og fuldbyrdelsen efterfulgt af trusler høres i mørket. I to voldsomme scener bliver to personer skudt ned, med blodet flydende ud af mund, hals og skulder. I sidstnævnte scene ses en pige sidde apatisk med blod i ansigtet.Filmen rummer imidlertid også rolige sekvenser, der skildrer venskab, omsorg og mennesker, der kæmper imod undertrykkelsen af Aboriginals. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15 års grænse.

Se mere på medierådet.dk
09.08.2018
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sweet Country
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Western-krimien 'Sweet Country' foregår i 1920ernes Australien, der er præget af lovløshed.

Ligesom USA i 1800-tallet er den støvede nybyggertid præget af racisme mellem den tilflyttede, britiske kolonimagt og det oprindelige folk, aboriginerne.

Da aboriginer-landmanden Sam Kelly skyder en hvid mand i selvforsvar, flygter han og hustruen fra en gruppe ordenshåndhævere, der tror, at gerningen var overlagt.

'Sweet Country' vandt juryens specialpris på filmfestivalen i Venedig og har fået strålende anmeldelser i udlandet. Westerngenren har ellers været forbeholdt amerikansk film, så selv om parallellerne er til stede, giver det australske grundlag et forfriskende pust.

Rollelisten består bl.a. af Sam Neill, som senest har medvirket i den ligeledes roste Hunt for the Wilderpeople. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (34 votes)
4.5
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Den vanvittigt smukke billedside skaber [...] en kontemplativ og tilbageholdt kontrast til den brutale fortælling [...], hvilket gør 'Sweet Country' til en af årets helt store biografoplevelser." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "[Filmen] gør [...] et stærkt indtryk." (Søren Vinterberg)

  • Weekendavisen

    "'Sweet Country' er en majestætisk film, rolig, klar og livsalig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Karin

Denne film kan kun anbefales at tage ind at se! Men ikke om ret meget andet!

Ulrichuser/887499

Temaet om de undertrykte aboriginies er vedkommende, og selve historieoplægget er godt. Men der er så godt som intet godt skuespil i filmen, klipningen og instruktionen er rigtig dårlig, og filmen får et utroligt langsommeligt præg. Det meget træge tempo skal give et indtryk af trøstesløshed og håbløshed, og der er lagt symbolik ind her og der. Men det virkede altså ikke for os. Synd at den historie ikke kom i hænderne på en bedre producent samt først og fremmest en dygtigere instruktør

Mette

En ganske god film, som skiller sig fra de andre i sin genre; 12 years a slave, Django Unchained, osv.

Hvor man i de andre film, synes jeg, bliver opslugt af historien og dens samfundssituation, er denne anderledes. I "Sweet Country" handlede det hele om historien, men ikke om karaktererne. Jeg fik ikke en nær tilknytning til nogle af karaktererne.
Samfundssituationen blev i min oplevelse blot en del af historien, hvor de andre film gør historien til en del af samfundssituationen. Den er altså meget anderledes, men satte ikke færre tanker igang. Det er i hvert fald min oplevelse. Alt i alt rigtig god, blot anderledes fra de film man før er stødt på i genren.

Jens

Filmen sætter virkelig tankerne igang, er glad for jeg fik den set.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.