Cookie- og Privatlivspolitik

Sweeney Todd

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
01.02.2008
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
|

'Sweeney Todd' byder på Benjamin Barker (Johnny Depp), der efter at være blevet uretfærdigt fængslet i 15 år sværger hævn. Ikke kun for den grumme straf, men også for de forfærdelige konsekvenser det fik for hans hustru og datter pga. Dommer Turpins (Alan Rickman) opmærksomhed.

Under dække som Sweeney Todd vender Barker nu tilbage til sin barbershop i Fleet Street. Barbershoppen ligger på 1. salen – lige ovenpå Mrs. Lovetts (Helena Bonham Carter) tærteshop. For at få hævn skal han have kunder i butikken, og det første offer for Sweeney Todds skarpe barberkniv bliver byens bedste barber, italieneren Pirelli (Sacha Baron Cohen).

Sweeney og Mrs. Lovett bliver enige om, at liget skal væk – og hvilken bedre måde at gøre det på, end at bruge det som fyldstof i Mrs. Lovetts tærter.

Tim Burton og Johnny Depp arbejder med 'Sweeney Todd' sammen for sjette gang, og det er der kommet en blodig horror-musical ud af.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (151 votes)
4.7
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thitiphon

Johnny Depp har gjort det igen.
vildt med film og handling var også god.
jeg er vildt med musikal, selvom min mor var ret skuffende, da vi var inde og se det. Men jeg elsker at se den!

Joan

Den er bare fu**ing fantastisk !
Den har alt hvad en super fed film skal have fra Tim Burtons side. de grumme omgivelser, forstyrrende mennesker, og endda sange der er super godt udført.
Jeg har endnu ikke set Johnny Depp udføre en rolle bedre end den han præsterede her til trods for hvor modvillig han var for at synge.

Mads

Faktisk overraskende god. Jeg var virkelig imponeret af den, da jeg ikke er så vild med musicals. Men dette er en af de få musicals som jeg faktisk kan lide. Scenografiet, musikken, og Johnny Depps skuespil er bare fantastisk. Dette må være en af Tim Burtons bedste! :D

Anonymuser/0

Den var mega god! ...hvis bare det ikke var en musical... Musical kan være fint, men det bliver bare trættende at sidde og se 5 minutters film - sang, 5 minutters film - sang osv... Ellers en super god film, der er fyldt med uhygge, Johnny Depp og Voldemorts tilhængere :D

Michael

Mens jeg skriver denne anmeldelse, lytter jeg til filmens åbningsmusik. Mens jeg lytter til denne musik, husker jeg på filmens åbningssekvens. Åh, en ægte Tim Burton åbningssekvens af visuel genialitet. Det regner i et mørkt London. I regnen har enkelte blodsdråber sneget sig ind. Vi besøger Sweeneys barbershop. Vi får øje på hans mekaniske og ikoniske barberstol, der siver af blod. Blodet flyder ind mellem tandhjulene og blander sig med spildevandet. Det er dystert, bevægende og kameraet holder sig konstant i bevægelse. Der er ingen dansere i musicalen, men det ville også være unødvendigt. Scenografien, farverne og kameraet er så livlige, at det kompenserer for den rytmiske bevægelse. London er måske mørk, men bestemt ikke død, og de mørke farver danner en skrækindjagende kontrast til de røde penselstrøg på skærmen, når Sweeneys ofre klamrer sig til deres sidste åndedræt.

Filmen er gennemført audiovisuel, fordi den udnytter sit skift fra en teaterscene til kameraet. Burton vil give folk noget, som de ikke fik sidste gang, fordi den fjerde væg er ubevægelig i teatret. Her flyver kameraet over London, scenografien kan skifte til de områder som karaktererne tænker på og lave montager til sangene, der gør det hele så livligt, som hvis man havde set det opført på scenen i levende live. Soundtracket har droppet en hel del sange fra den originale musical, og det fører muligvis til de svage følelser af repetition, som man føler efter noget tid (jeg har ikke selv set musicalen). Men der gemmer sig flere iørefaldende øjeblikke i underlægningsmusikken og sangene. De bliver tilmed fremført af et fremragende cast, der kan synge og spille skuespil samtidig. Deres toneleje, mimik og kropssprog taler tydeligt igennem. Det underholdende i musicalen er nok ikke så meget sangteksterne, som det er at se dem fremført.

Karakterskuespillet er vanvittigt underholdende. Johnny Depp er vidunderligt hævngerrig, Alan Rickman er vidunderligt magtsyg og Helena Bonham Carter er ligeså vidunderligt egoistisk. Sweeneys unge ven Anthony er en ren elskovsdyrker, og det samme kan siges om datteren Johanna. Det er dog interessant, når man i sidste ende kan sætte disse ekstreme personligheder over for hinanden og drage ligheder. Sweeney og Anthony har på et tidspunkt en sangsekvens, hvor der bliver parallelklippet mellem de to. De synger begge om deres behov for en kærlig smuk kvinde. Forskellen ligger i håbet som Sweeney har opgivet i modsætning til Anthony. Sweeney har også mange ligheder med Alan Rickmans dommer Turpin, der også på et tidspunkt synger om "pretty women" med Sweeney. Sweeney erkender på et tidspunkt, at livet kun består af mennesker der fortærer hinanden, og derfor kan man vel lige så godt æde dem. Turpin har en lignende udtalelse, hvor han siger "hvilken mand har ikke fortjent at dø".

Der er dog visse problemer med de to turtelduer Anthony og Johanna. Skuespillet og karaktererne er så irriterende blanke, at det går ud over helhedsindtrykket. Det er tydeligt, at filmen prøver at danne en kontrast mellem Anthony og Sweeney, så man kan stille de to over for hinanden og reflektere, men når Anthony er uinteressant, så er formålet ødelagt, når man hellere vil fokusere på Sweeney. Der er ingen balance. Alle de onde karakterer som Sweeney, Lovett og Turpin får vist hvorfor de har deres verdenssyn eller gør, som de gør. De gode karakterer som Anthony og Johanna er som taget ud af eventyret om prinsen og prinsessen i den kedeligste Disney-film, hvor kærligheden springer frem pga. et krav fra plottet. Idéen om at stille hævn og egoisme over for kærlighed fungerer derfor ikke optimalt.

Der er dog stadigvæk tale om en glimrende hævntragedie, hvor slutningens ulykker falder over karaktererne på så mange forskellige hjerteskærende måder, at man bliver nød til at se det for at fatte det. Filmen er som tragedie næsten perfekt, og det er uden tvivl et af Tim Burtons bedste instruktioner til dato.

Sophia Selina Feilberg

Elsker den mega mega meget, var desværre ikke inde og se den i bio men den er stadig en af mine yndlings film x3

Wayne

Johnny Depp synger - nej vel?

Men det fungerer faktisk overraskende godt, og Burton klarer faktisk at flytte den fine muscial fra scenen til det store lærred, ret godt. Det er ikke de mest ørehængende melodier, men det er jo ikke Burtons skyld. Flot filmet - og godt håndværk.

Jeannie

Det eneste der trækker op i denne film er at Johnny Depp og Helena Bonham Carter er med. Handlingen ellers keder mig grænseløst og jeg er virkelig ikke fan af musical film, men eftersom de var med, følte man lidt, at man da lige skulle give den en chance og se den. Ikke nok værd til at ramme min reol her hjemme, desværre.

Lærke Louise Pippin Petersen

Jeg elsker seriøst denne her film!:) Bare sådan det hele :P Og så også med mine yndlingsskuespillere. Og så synger de faltisk rigtig godt! :D Alt, i alt, er det en RIGTIG god film.

S. Rico

Historien er syg (på den gode måde), men musikken er flad, og sangerne kan ikke synge. Det holder ikke i en musical. Burton skulle have lavet den som almindelig spillefilm. Så kunne det have været en genial film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.