Cookie- og Privatlivspolitik

Superswede: En film om Ronnie Peterson

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
17.08.2017
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Superswede: A Film About Ronnie Peterson
|

Dokumentarfilmen 'Superswede: En film om Ronnie Peterson' handler om Sveriges største racerkører.

Ronnie Peterson voksede op i en arbejderklasse-familie i Örebro, men blev kendt af millioner af fans som for sine evner bag rattet i Formel 1.

Gennem interviews med en række af de største racer-personligheder som Niki Lauda og Jackie Stewart, arkiv- og eksklusivt materiale kommer nu hans historie.

'Superswede: En film om Ronnie Peterson' giver et indblik i den benhårde Formel 1-verden, som også blev skildret i dokumentaren Senna og i den biografiske spillefilm Rush.

Filmens svenske instruktør har tidligere skrevet manuskriptet til komedien Den hundredetårige, der stak af fra regningen og forsvandt.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
5.2
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  " Det er portrættet af livet som racerkører i 70erne, der får 'Superswede: En film om Ronnie Peterson' til at ånde og leve som andet og mere end et fan-portræt." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "... vi [får] et fascinerende indblik i datidens Formel 1-miljø, der fremstår langt mere glamourøst og (dødsens)farligt, end tilfældet er i dag - på godt og ondt." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Superswede: En film om Ronnie Peterson' fletter rigelige mængder arkivmateriale og nye interview sammen til et glorificerende portræt af det svenske ikon." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Filmen mangler simpelthen nuancer. Det er en spændende historie om en vanvittig periode i Formel 1-historien, men det er en uinteressant fortælling om Ronnie Peterson." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Meget levende fortalt, gennem interviews med daværende konkurrenter - som alle havde stor sympati for svenskeren.

Man får et indblik i en sport som dengang stadig havde dødelig udgang for alt for mange - men som alligevel tiltrak nogle helt specielle mænd. Heldigvis er sikkerheden senere blevet så stor at det somme tider næsten er kedeligt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.