Cookie- og Privatlivspolitik

Sunrise

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
| |
Sunrise
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Filmuniversitetet
|

Tysklands største stumfilminstruktør F.W. Murnau blev hentet til Hollywood, og skabte hvad mange kalder ”verdens bedste film”.

Og skønt Murnaus møde med det Amerika skulle få en tragisk udgang – han blev dræbt i en bilulykke udenfor Hollywood - så blev 'Sunrise' en overmåde vellykket sammensmeltning af det bedste fra de to verdener.

Det er en enkel om end noget usædvanlig melodramatisk trekantshistorie om en mand, der i skyggen af utroskabens magi planlægger at myrde sin kone.

Filmen forener den tyske ekspressionistiske billedbrug med den amerikanske fortælletradition og er ét lysende eksempel på, hvad den europæiske filmtradition bragte til det amerikanske kontinent.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
5.2
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
mads

f.w murnaus hollywood produktion sunrise er i sandhed en af de bedste film der nogensinde er lavet.

jeg tror at en del af grunden til sunrise igen og igen bliver kåret som værende en af de bedste film nogensinde lægger nok i dens enkelthed, historien om en man og en kvinde, og deres kærlighed til hindanden virker super clean.

jeg skal ikke kunne sige om filmens ældningsproces har været alt for god, men det er stadigvæk et fantastisk stykke filmhistorie.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.