Cookie- og Privatlivspolitik

Suffragette

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk grundstemning. Den indeholder voldsomme scener med optøjer, under hvilke kvinder tæves af politi og senere udsættes for hårdhændet og fornedrende behandling i et fængsel. I en barsk scene, må en dreng forlade sine ulykkelige forældre. Da de voldsomme scener ikke er udpenslede, og i øvrigt foregår indenfor en meningsfuld historisk kontekst, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
26.11.2015
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Suffragette
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Det britiske periodedrama 'Suffragette' handler om den unge familiemor og fabriksarbejder, Maud Watts, der i starten af 1900-tallet kæmper for kvinders ret til at stemme.

Maud kommer ombord Suffragette-bevægelsen efter at have mødt den karismatiske leder, Emmeline Pankhurst, og bliver hurtigt inderligt passioneret for sagen.

Men med kvindernes stigende brug af militante midler og de mange voldsomme sammenstød med den hensynsløse stat, begynder de personlige omkostninger at blive altoverskyggende.

'Suffragette' bygger på virkelige begivenheder og byder på et imponerende hold af skuespillere - deriblandt Meryl Streep som den legendariske Pankhurst og Carey Mulligan i den bærende rolle. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (89 votes)
4.3
3.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er vigtig, detaljeret og realistisk historieskrivning fortalt med en intensitet, der til dels opvejer, at vi kan mærke fortællingens små tandhjul slide sig vej gennem lærredet." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'Suffragette' er bestemt en vigtig og oplysende film, desværre føles den mere som et naivt melodrama end som barsk og autentisk historie om britiske kvinders kamp for stemmeret." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "'Suffragette' er bestemt ikke nogen dårlig film, men den føles ofte som en pædagogisk undervisningstime..." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "... Sarah Gavron og Abi Morgan får [...] skabt en intens historie hvor Carey Mulligan brænder igennem med sårbarhed og styrke som Maud Watts, instruktør Sarah Gavron skaber et levende tidsbillede, og filmens flakkende håndholdte kamera giver en urolig energi." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Den primære grund til, at 'Suffragette' er blevet en så medrivende og god film, er, at Sarah Gavron har instrueret den med en insisterende nødvendighed, som man ikke kan undgå at blive berørt af." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Historien er vigtig. Ikke mere - eller mindre - end det." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Man bliver nok informeret, men er aldrig inspireret. Sigtet er sympatisk, og 'Suffragette' er ikke nogen aktivt dårlig film. Men den er trist og bliver faktisk småkedelig, fordi den vil dække sig ind på alle fronter." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jytte

Suffragette er en god film, spændende og informerende på samme tid. Kvindekampens start har ofte stået i skyggen af rødstrømpernes kamp i70'erne, men det er godt at få det opfrisket. Den betød store menneskelige ofre og personlige omkostninger for de kæmpende; tiden i Storbritannien(i 1912 frem til 1928, hvor kvinderne fik valgret) var præget af social nød, og for kvinderne, som på arbejdsmarkedet var nederst på den sociale rangstige, blev kampen simpelthen en overlevelseskamp for dem selv og deres døtre.
Gå ind og se den fantastiske film.

vinni

En fin og realistisk beskrivelse af kvinders kamp for at få stemmeret, og få lov til at bestemme over deres krop, formue og børn. Den beskriver de ofre, kvinderne var villige til for at opnå lige rettigheder med mændene, meget oplysende film. Den burde anvendes i undervisning af vores unge,da det er en vigtig del af kvindernes historie, og da der er mange steder, hvor kvinder ikke har de rettigheder, vi har her i Norden.

Maggie Smith

Jeg så den her for nogle uger siden. Skuespillet i filmen er ganske fint og filmen er også ganske fin. Det er dog på ingen måde noget mesterværk eller noget fantastisk, som ikke er set før. Pointen i filmen er dog rigtig vigtig og det ramte mig meget, hvordan at kvinderne var undertrykt og filmen rummer flere rammende elementer.

Den er historisk lavet og det er ganske fint, man har sympatien og hjertet med i filmen, men den kommer aldrig over i noget mesterværk. Meryl Streep er forrygende som altid! Carey er også rigtig god. Fint at se!

Line FS

Man kommer desværre aldrig helt til at komme helt ind i karakterenes følelsesverden. Men jeg føler enormt meget for historien og blev rørt af den. Synes også det er en virkelig vigtig en at fortælle.

Mae West

En film om alle kvinder uanset alder bør se.
Skræmmende. Hjerteknusende. Tankevækkende at kvinders kamp for stemmeret stadig pågår, og at de hændelser som filmen beskriver, blot skete for lidt over 100 år siden.

Zille

Selvfølgelig er Ben Whishaw med i denne film. Den mand er alt for perfekt <3

SJAL

Meget interesant tid og skræmmende forhold for de Kvinder som kæmpede. Dr sendte engang for mange år siden en Engelsk serie om The Suffragettes, som var utrolig spændende .... Tit tænkt på at den burde de have sendt her omkring 100 året for Kvinders stemmeret! Så ser meget frem til at se filmen!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.