Cookie- og Privatlivspolitik

Stumper og stykker

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
11.07.2013
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Broken
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I 'Stumper og stykker' er sommerferien lige startet, da den unge pige Skunk bliver vidne til et overfald på sin gade og derefter drages ind i en konflikt, der vedrører alle beboerne i området.

Snart begynder beskyldningerne at flyve til højre og venstre, og Skunks sorgløse barndom synes pludselig forbi.

De ting, der normalt optager en teenagepige, såsom drenge og nye venskaber, må nu lide under de voksnes håbløse behandling af den voldelige begivenhed. Heldigvis er Skunk en stærk pige, der ikke sådan er til at slå ud.

’Stumper og stykker’ modtog prisen for bedste britiske film ved British Independent Awards. I rollen som Skunks bekymrede far, Archie, ses Tim Roth, der er kendt fra så alsidige titler som ’Reservoir Dogs’ (1992), ’Rob Roy’ (1995) og ’Funny Games U.S.’ (2007). Hovedrollen Skunk spilles af den debuterende Eloise Laurence.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (56 votes)
4.4
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  'Norris går planken ud rent følelsesmæssigt og rent visuelt [...].' (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  'En tankevækkende og bevægende biografoplevelse.' (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  'Det er tragisk, morsomt, voldeligt, forstemmende og opløftende på en gang.' (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  'Stumper og stykker [står] som en stærk coming of age-film, der bevarer optimismen, selv når det ser mørkest ud.' (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  'Det er et barskt og i første omgang temmelig trøstesløst billede, Norris tegner af sit hjemland, men der er samtidig en drømmende poesi og legesyge i filmens billedside [...].' (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  'Der er ingen kritik af systemet i Stumper og stykker, blot en fortrøstningsfuld fatalisme. Man håber det bedste og frygter det værste. Det er med andre ord som i virkeligheden.' (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marie-Louise

film

TheKillingJoke

Jeg blev faktisk positivt overraskede over denne film. Historien er godt fortalt og der er en god dybde i alle karaktererne. Man forstå jo hvert enkelt person og hvorfor de gør som de gør. God film som fortjener 5 stjerner.

Jeanett Pheiffer Nielsen

Jeg er ret vild med det er en engelsk film... Men jeg følte mig ikke rigtig underholdt fra start til slut. Det er dog en film som sætter gang i tankerne bagefter...

Marta

En fantastisk, dyb, rørende film. Jeg elsker britisk realisme og den kærlighed er blevet bekræftet endnu engang. Kan ikke lade være at tænke om filmen flere timer efter jeg har set den.

Christina

Glæder mig til at se den snart

Jakob Gudmannuser/438060

Super god performance af knalddygtige skuespillere, elegant underspillet, dygtigt instrueret og drømmende filmet som en forsvindende erindring fra barndommen, hvilket "Broken" (eller "Stumper og stykker") også er.

Eloise Laurence spiller hovedrollen som den 13-årige Skunk med ufejlbarlig troværdighed. Tim Roth demonstrerer at han stadig er en stjerne, hvilket han ellers har skjult godt i alt for mange B-film og amerikanske TV-serier. Cillian Myrphy, der endnu aldrig har skuffet i sine mange sære, skæve roller, overrasker overlegent som helt almindelig, sympatisk, følsom folkeskolelærer.

Jeg ærgrede mig desværre lidt over slutningen, der - i mine øjne - bliver helt unødvendig voldelig og dramatisk, hvilket ikke klæder filmen. Vi kunne have fået en meget finere, mere realistisk, nærværende og deprimerende oplevelse uden, tror jeg.

Broken er "meget tæt på at være en fin lille film", som en anmelder skriver på www.rottentomatoes.com. Jeg er enig.

Lulu

En rørende, hjertegribende film om tre familieskæbner på en vej.
Jeg kan kun tilslutte mig begejstringen over pigen Skunk. Hun når helt ind under huden med sin fantastisk fremførsel af et hav af følelser og sindstilstande.
Det er en lidt på en gang trist, grusom og smuk film.
Flere dygtige skuespillere og dejlig musik afslutningsvis!

Jeg har kun ros!

Liselotteuser/463821

Den bedste bedste film jeg har set i år!

Smukke, søde, sarkastiske (og kun 13-årige!) Eloise "Skunk" spiller sin rolle til ug! Det gør hendes medspillere selvfølgelig også.. men hold nu op, sikken et talent hun har!

Filmens historie indeholder bare så meget og man kan samtale over filmen i timevis efter - Her er der virkelig indhold, der vil noget!

Lydsiden, billedsiden, skuespillerne, musikken, replikkerne.. ALT fungerer bare optimalt

Tanjasl

Puha dette er en af de film der er svære at sætte de præcise ord på hvad den efterlader en med.
Ingen tvivl om at det er en lille filmperle hvor skuespillernes niveau er højt. Den beskriver nogle måneder i en ung piges liv med alt hvad dette indebærer af ondt og godt og så skildrer den forskellige familie dynamier rigtig godt.
Det er bestemt en film som er værd at se, det er en af de film der gør en eftertænksom og som man ikke helt kan slippe i hovedet de næste par dage, så man skal også være i humøret til sådan en.

Katja

Muligvis den hidtil bedste film jeg har set i år (endnu!)

Smukke, søde, sarkastiske (og kun 13-årige!) Eloise "Skunk" spiller sin rolle til ug! Det gør hendes medspillere selvfølgelig også.. men hold nu op, sikken et talent hun har!

Filmen var i sig selv, ikke særlig lang, hvad angår den reelle spilletid.. men hvad angår historierne som vi præsenteres for - så indeholder filmen uendeligt meget!

Lydsiden, billedsiden, skuespillerne, musikken, replikkerne.. ALT fungerer bare!

Gudsketakoglov for Rufus Norris - ham glæder jeg mig til at se mere fra!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.