Cookie- og Privatlivspolitik

Strangers on a Train (1951)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Strangers on a Train
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Alfred Hitchcocks 'Farligt møde' er fortællingen om tennisstjernen Guy Haines (Farley Granger), som tilfældigt møder en snakkesalig fan på sin togrejse. Det bliver skæbnesvangert, for den pågældende, Bruno (Robert Walker), er mentalt afsporet. Han antager efter mødet, at de to er enige om at ”bytte mord”: Bruno rydder Guys lilleby-kone af vejen, så Guy kan få sin society-kæreste Anne (Ruth Roman). Til gengæld skal Guy myrde Brunos forhadte far. ”You do mine, I do yours. Criss-cross.”

I Brunos hoved er det den perfekte plan, og han opfylder hurtigt sin del af aftalen. Da det går op for ham, at Guy ikke vil lege med, iværksætter han en psykologisk nervekrig. ‘Farligt møde’ er intens, intelligent suspense, højt skattet af Hitchcock-kendere for sin geniale centrale idé, skarpe dialog og fremragende skuespil.

Filmen udgjorde desuden det første frugtbare møde mellem Hitchcock og fotografen Robert Burks, der siden stod bag kameraet på yderligere 11 af instruktørens film. Burks’ eminente sort/hvide billedside tildeler ‘Farligt møde’ en nærmest ekspressionistisk dybde og kontrast i dens mange visuelt prægnante sekvenser – og affødte da også en Oscar-nominering for bedste fotografering.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4.7
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Jeg er ret vild med To Catch A Thief med Grace Kelly og Cary Grant.
Filmen du nævner har jeg vist set en gang for mange år siden, men husker kun små brudstykker.

Simon

Når jeg nu ikke skulle til Skanderborg, så kan jeg da trøste mig med en Hitchcock film, Strangers on a Train, og et tidligt gensyn med Sunset Boulevard! Tilbage til første nævnte, jeg ville se en Hitchcock. Valget var imellem Rope, Dial M for Muderer, The Man Who Knew to Much (1956), Marnie, To Catch a Theif og denne. Og valget faldte på denne, men jeg kan godt afsløre at de andre skal ses i fremtiden, for hold da op en god film. Fremragende skurk, det var en skam Robert Walker skulle dø så tidligt, for hold da op han er god. Filmen er mindst lige så spændende som North By Northwest og Vertigo, og har en slutning som Psycho.

Kan kun anbefales, Hitchcock er mere end Psycho og Rear Window skal det lige siges.

Nikolaj

Hitchcock gør virkelig sit for at gøre filmen spændende, og det må man sige han gør godt.

Alfuser/1015376

A good film is when the price of the dinner, the theatre admission and the babysitter were worth it.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter