Cookie- og Privatlivspolitik

Straight Outta Compton

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en truende grundstemning. Den indeholder en række barske scener med mennesker der trues, overfaldes og nedgøres. I flere scener ses en enkelt hjælpeløs person der bliver brutalt sparket og slået af en gruppe. Da der ikke er tale om meget blodige billeder, vurderes det at scener som disse kun vil kunne virke skræmmende på børn op til 13 år. Filmen får derfor 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
24.09.2015
| |
2 timer 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Straight Outta Compton
|

Filmen 'Straight Outta Compton' er den biografiske fortælling om fem unge mænd, der i 1986 danner rapgruppen N.W.A.

Ice Cube, Dr. Dre, Eazy-E, MC Ren og DJ Yella lader deres musik handle om at være sort i den belastede bydel, Compton, i Los Angeles, og deres tekster er fulde af vrede mod især politiet og autoriteterne.

Gruppens lyrik er baseret på deres kriminalitetsplagede liv bliver talerør for en hel generation og kampen for social retfærdighed et emne, der når langt ud over Comptons grænser.

'Straight Outta Compton' er titlen på det banebrydende andet album fra N.W.A., der gjorde gruppen kendt som den farligste på Jorden. Albummet var på kontroversielt og stilskabende, men selvom gangstarap-ikonerne fulgte op med en endnu bedre sælgende efterfølger, 'Niggaz4Life', betød interne stridigheder, at N.W.A. var dømt til at opløses.

Filmen skildrer disse markante år i musikhistorien, og den er produceret af Ice Cube og Dr. Dre, som naturligvis har givet førstehåndsbeskrivelser. O'Shea Jackson Jr. spiller sin far, Ice Cube, i filmen.

'Straight Outta Compton' indtog 1. pladsen på den amerikanske biografhitliste tre uge i træk. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (145 votes)
5
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "...udover de historiske unøjagtigheder (løgne?) er 'Straight Outta Compton' en temmelig underholdende film." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Straight Outta Compton' er bestemt ikke nogen dårlig film, den er bare heller ikke så god, som den kunne have været, og mangler den kant og kompromisløshed, der kendetegner det album, den har sin titel fra." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Hvis NWA var et band, der reagerede og gik sin egne veje, er filmen om dem til gengæld det stik modsatte: en musikbiografi af den mest klassiske slags, skabt til at holde forretningen kørende." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Menneskelige dramaer til at vække et bredt publikums appetit har 'Straight Outta Compton' flere af. [...] Paul Giamatti er strålende som den slimede pengepuger Heller, og Ice Cubs søn O’Shea Jackson jr. er også lige i øjet i rollen som sin far." (Dorte Hygum Sørensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Vi har set historien før, unge talentfulde musikere hjælpes frem af begærlig manager. Når man intet har, så har man ikke noget at miste - men når musikken er skabt og pengene bliver tjent, så opdager man at kontrakten har en slagside.

Prince skiftede navn, George Michael holdt pause i et par år. Der er næppe nogle kunstnere som ikke har oplevet at deres del af kagen ikke var stor nok.

Det er samtidig historien en flok unge, som finder en vej ud af gangster miljøet - uden dog at fornægte hvor de kommer fra. Der lægges heller ikke skjul på de skyggesider, en pludselig succes og penge medfører.

Det er altså langt fra en hyggelig og poleret film - den fortæller en stor del af hvad der virkeligt skete, og undlader selvfølgelig visse dele. Forståeligt når 3 af producenterne er kunstnerne selv.

Gruppen skal have stor kredit for at bane vejen for en lang række kunstnere, som fulgte i deres kølvand. Pludselig var sport ikke den eneste vej ud af slummen.

7/10 - 4/6

Simon

Straight Outta Compton er bestemt en af de bedre film vi har set i lang tid - underholdende, altid interessant og pisse sprød dialog. Filmen har også nogle af de bedste skuespilles præstationer set i lang tid. O'Shea Jackson Jr. er født til at spille Ice Cube, lol, fik I den?

Jeg elsker film baseret på en rigtig historie, da de aldrig plejer at overdrive med en masse chlichér, det er også tilfældet her.

Filmen er mega inspireret af den fantastiske Boyz in the Hood. Jeg havde håbet på en scene med Ice Cube på settet, men desværre ikke. De er begge tour de forcer, glade og triste med fremragende dialog. Det bedste af det hele er at den næsten er ligeså god.

2015's tredje bedste film efter The Hateful Eight og The Revenant. Rimelig godt gået.

5/6.

S. Rico

En meget fascinerende historie om nogle talentfulde og fascinerende rappere og DJ’s. Men ægerligt nok er historien fortalt lidt kluntet. Selv om filmen er lang, så er det meget at gabe over, når man både forsøger at komme ind under huden på Ice Cube, Eazy-E og Dr. Dre - samtidig med at den skal skildre de mange kontroverser internt og eksternt - og samtidig med at der også skal være plads til en masse af deres musik undervejs.

Det er historien om, hvordan N.W.A. fandt sammen, fik success og senere gik fra hinanden. To af hovedpersonerne: Ice Cube og Dr. Dre har været med til at lave filmen, så disse karakterer bliver selvfølgelig fremstillet entydige som good guys. Filmens bad guy er musikproduceren Suge Knight, der fremstår som en vaskeægte koldblodig skiderik, mens deres manager Jerry Heller er fremstillet mere nuanceret med både gode og dårlige sider. Dog ikke mere nuanceret end at Jerry Heller efter at have set filmen nu har sagsøgt Ice Cube m.fl. for at fordreje sandheden og stille deres tidligere manager i et dårligt lys.

Fans vil uden tvivl nyde hvert et sekund. Men hvis man ikke har hørt om N.W.A. på forhånd (jeg kendte kun Ice Cube fra filmens verden), så er der en hel del at holde styr på - og her hjælper det rodede manuskript altså ikke. Filmen er endda nomineret til en Oscar for bedste manuskript, men det hænger nok sammen med den super fede dialog. Straight Outta Compton er nærmest et studie i South Central LA slang. Musikken er ultra cool, og filmen er værd at se alene for den super fede indførsel i gangsta rappens historie. Personligt foretrækker jeg dog old-school rap fra legender som Grandmaster Flash, Melle Mel og The Sugar Hill Gang. Måske kommer der senere en film om rappens barndom i New York. Man har lov at håbe...

Jesper Ørsted

Biografisk rap-film om LA's rap-scene i slutfirserne og begyndelsen af halvfemserne, hvor navne som Niggers With Attitute(NVA), Dr. Dre og Ice Cube slog igennem og om NWAs hvide manager, Jerry. Filmen skildre miljøet i den sorte LA bydel Compton, hvor politiet visiterer og anholder sorte for et godt ord. Det handler om gangsta-rappens opståen og personkredsen i det miljø. Paul Giamatti er glimrende som den smarte manager, der ikke ligefrem er på bølgelænde med rapperne, men dog forstår at banke lidt fornuft ind i hovederne på dem og opnår lidt street cred, da han taler politiet imod, da de er ved at visitere hans rap-band, som i øvrigt har lidt svært ved at holde sig fra narkohandel. O'shea Jackson, Jr. udmærker sig i rollen som rapperen Ice Cube, et soleklart talent. Sproget er helt igennem negro-jive og man skal spidse ørerne for at få det hele med. Filmens bedste scene, er, en scene, hvor Detroit politiet anholder NWA under en koncert, da de mod politiets advarsel spiller deres hitnummer "Fuck the Police". Der er også flettet lidt historie ind i filmen i form af politimishandlingen af Rodney King, der får negerne der laver optøjer i LA. Filmen er med sine 147 min temmelig lang i spyttet, der er meget jive og negro-attitute med rap kørerende i baggrunden. Den er mest af interesse for dem der interesserer sig for den amerikanske rap-scene, for dem er filmen utvivltsomt en himmerigsmundfuld. For andre kan den være en dræbende kedsommelig oplevelse, der sagtens kunne været forkortet med en times tid eller så. To head bop ud af fem for en velspillet langgaber.

Asgeruser/443314

Fantastisk biograf oplevelse. En film man "Skal" se i en biograf!
Hvis man kender til N.W.A og deres musik og historie, så er dette verdens bedste film. Selv til folk der ikke kender musikken eller histories, er det stadig en fed film.

Cami

.. and then eat a dick..

Jeg er absolut ingen 'hiphop tøs' eller på noget tidspunkt gået rundt med en N.W.A cap lidt på skrå, så jeg er nok lidt langt fra målgruppen, men jeg blev glædeligt overrasket.
Det kan selvfølgelig godt have noget med at gøre, at jeg ingen forventninger havde, så det var ikke svært at imponere mig, men jeg følte mig helt sikkert underholdt. Især af mange af de 'one-liners' der var i filmen.

Det er meget tydeligt, at Dr. Dre og Ice Cube har været med til at producere filmen, da det helt sikkert er dem der bliver vist i det bedste lys, og jeg er da også helt 100 på, at vi ikke får lov at se alt det crap de har lavet 'behind the scenes' but never-the-less; det er god film og super skuespillere.

4 stjerner.

Anna

Den er hverken på nogen top 10 liste selvom det føles som om alle har set den (og Wild Tales og Boyhood er på som begge ikke længere er i biografen), og kino.dk har stadig glæde-barometeret oppe - hvor kan jeg bedømme den? Det ser ud til siden mangler en opdatering.

Så filmen på premiere sidste torsdag, den er så vild! Hektisk, kaotisk, helt vildt fed. Hvis der er noget Gray klarer godt så er det at skabe stemning! Man bliver helt hypet af den, helt klart anbefalelsesværdigt.

Min fulde anmeldelse kan læses her: filmdisco.co.vu/2015/09/straight-outta-compton.html

Nicouser/659215

Jeg håber skam på en almindelig premiere..

Rasmususer/731297

Det er jo pis som det her, der gør at netpirateri lever i bedste velgående.

Jeg kan ikke forestille mig en logisk grund til at filmen har ukendt udgivelsesdato, når den havde premiere d. 14 aug i US. Det er udelukkende bureaukrati der holder den fra det. Filmen har været hypet i lang tid, og anmelderne ser jo ud til at være ekstatiske, og så har den nydt godt af word of mouth i US. Det er jo ikke nogen snæver lille indiefilm. Hvem end distributøren er i Danmark kommer de til at miste omsætning pga. sådan et fejlskud.

Hos mig er der dog ingen tvivl, jeg skal se den i biografen hvor end den kommer ud.

Jensuser/895186

Nogen der ved hvornår den får premiere her hjemme... eller om den overhovedet kommer her i lille danmark?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.