Cookie- og Privatlivspolitik

Stor som en sol

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Dokumentarfilmen har en rolig grundstemning, men der indgår dog enkelte klip og sekvenser med utryg stemning og dramatisk musik og klipning. I disse klip ses personer, der tilsyneladende mister fatningen eller markant giver udtryk for frustrationer eller aggressioner. Da der dog kun er tale om enkelte sekvenser i en ellers roligt fortalt dokumentarfilm, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
14.06.2018
| |
1 time 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Stor som en sol
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Den danske dokumentar 'Stor som en sol' følger det danske rockband The Minds of 99.

Filmen bevæger sig med rundt fra udsolgte koncerter til isolation i en bunker og i et langt trip på Bornholm. Alt i mens forsøger de at finde fodfæste i en brydningstid, både internt og i den verden de lever i.

Frontfiguren og perfektionisten, Niels Brandt, balancerer mellem sine egne ambitioner og en person, som egentlig bare er Niels på 33 år. Netop som de fem venner står på springbrættet til drømmen, de sammen har haft siden barnsben, er Niels’ kreative drivkraft, 'mørket', pludseligt forsvundet.

Er Niels nødt til at søge tilbage i mørket for at få sine visioner ud? Og kan limen i vingerne holde til at nærme sig solen endnu mere?

'Stor som en sol' er instruktørens spillefilmsdebut og ligger i rækken af andre dokumentarfilm om danske bands som Christina Rosendahls 'Stjernekigger' om Swan Lee og 'Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (27 votes)
5.6
3.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... på trods af de enkelte scener, der forsøger at tegne et billede af en kunstner i konflikt med sig selv, så kører det faktisk bare derudaf forever for 'The Minds of 99' ..." (Thomas Conradsen)

 • BT

  "Filmen er lige så diffus som snakken i bandet [...] Her er ingen historie." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Det er i særdeleshed den punkede visualitet og klipning, der gør Kiertzners film til noget særligt, fordi filmen bliver et ekspressivt kunstværk i sig selv, ikke blot et medie for en fortælling om et band." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... når 'Stor som en sol' er bedst, kredser den som et møl om Brandt og hans flammende sjæl. Om hans eksplosive rocklyrik, vilde scenefigur og nagende tvivl." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
busteruser/205249

I en tid hvor dokumentaren er rykket længere væk fra det store lærred og tættere på dagligstuen, er det et forfriskende pust at se en dokumentar der tør at udfordre genren og vores opfattelse af den.
Stor som en sol er en intim skildring af det danske band Minds of 99, og især forsanger Niels Brandt og hans psyke. Filmen arbejder nemlig i 2 lag. Det første lag som er en fluen på væggen tilgang, og det andet som er en fiktiv visualisering af Niels Brandt's tanker. Her bliver linjerne mellem fiction og dokumentar sløret, og det er med til at skabe en fantastisk dynamik som sjælendt ses i moderne dokumentarer.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.