Cookie- og Privatlivspolitik

Stolthed og fordom

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
06.01.2006
| |
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Pride And Prejudice
|
Versioner: se alle
Originalversion, Film, foredrag og middag
|

Lizzi Bennet er en intelligent, selvstændig ung pige, der med et smil på læben iagttager sine omgivelsers ivrige dans omkring potentielle gode partier, altså ægteskaber, der giver økonomisk tryghed, mens hun selv tror på kærligheden.

Men hun kan da kun billige, at hendes storesøster ser ud til at kunne få den velhavende Mr. Bingley i nettet. Hun elsker ham endda. Derfor kan hendes foragt for Bingleys stolte ven, Mr. Darcy, kun forøges, da det viser sig, at det er ham, der har ødelagt mulighederne for det parti.

Skæbnen vil imidlertid, at Lizzie og Darcy gang på gang støder ind i hinanden, og under overfladen af fjendskab begynder varmere følelser at udvikle sig. Men både Darcys andel i bruddet med Mr. Bingley og tidens sociale normer lægger hele tiden forhindringer i vejen. Hun afviser hans frieri!

Da Bennet-familien står over for en skandale, der ville ødelægge dem, viser Darcy imidlertid sit sande ansigt som deres redningsmand.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (67 votes)
4.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
HeleneColor

Film er særdeles smuk at se på. Til kastet til de utrolige smukke billeder, og den vidunderlig musik i baggrunden. Og fortællingen fejler ingenting, dog er der ikke alle de scener som man kender fra bogen og BBC's mini serie.. Det går for stærkt i filmen her, og det er lidt sørgligt.

Synes at det sidste halve del af filmen er meget mere spændende, end den første del i filmen. Der er filmen i et flot niveau, hvor spændingen stiger, og det ville have været sådan et perfekt slutning...hvis ikke de klippede den mest vigtige scene af til sidst!!! ØV!

Filmen ville få 4 stjerner til at starte med, så ville jeg ændre den til 3, men jeg holder på 4 stjerner på trods af, at man kan se den her film og blive underholdt fordi: den indeholder flotte landskaber(bare generelt bærer filmen smukke billeder), et udmærket cast, fortællingen vi kender og ja.. Jeg kan sagtens få mig til at se filmen igen - men Colin Firth er en bedre Mr. Darcy (efter min mening)

Rikke Prikke

Jeg synes filmen er skøn - intet i forhold til mini-serien med Colin Firth - men den er rigtig skøn!

Og jeg synes det er en af de bedre filmatiseringer der er lavet og Keira Knightley spiller rollen godt, som Elizabeth Bennet. Synes personligt selv, at Matthew Macfadyen er en langt kønnere Mr. Darcy end Colin Firth - men han spiller ikke rollen lige så godt.

Men alt i alt syne sjeg filmen er rigtig god og omgivelserne er smukke og det er en film jeg kan se om og om igen!

Dan

Keira Knightly spiller formidabelt. Men tv udgaven i 6 afsnit er nu den bedste, selvom biograffilmen læner sig vældigt op ad denne. Den er romantisk og morsom med dejlige scener og sjove karakterer og replikker.

MiaLognnes

Filmen var en kæmpe skuffelse. Sammenlignet med BBC's miniserie var den meget ringe, og de skuespillere der var blevet valgt passede ikke rigtigt ind. Især Mr. Darcy var en skuffelse.

Malene Waage

I sammenligning med miniserien så er denne udgave jo pinligt ringe, men i sammenligning med andre film er den okay. Keira Knightley er så ringe i denne film, og har da under ingen omstændigheder fået rollen, fordi hun passede til den. Hvis man ser bort fra hende, så er resten af castet udemærket. Desværre kører filmen i et ekstremt tempo, fordi den ønsker at få så meget fra bogen med som muligt, hvilket fungerer EKSTREM dårligt!

M

Katja

at genindspille en Austen fortælling, som ellers i forvejen findes i en fin og detaljerig BBC miniserie udgave!

SigneHansen

Hvem end der besluttede at Keira Knightley skulle spille Elizabeth Bennet, må være helt fra den.
Bortset fra det, var filmen udemærket. Men da Elizabeth er hovedpersonen, synes jeg desværre Keira's portrættering lidt ødelagde filmen for mig :/
Og det på trods af at jeg elsker bogen med en fiery burning passion, øv!

Line FS

Jeg forelskede mig i denne film første gang jeg så den.
Synes det er en helt utrolig smuk film, fantastiske locations, fantastisk skuespil. Den kan ses igen og igen.
Jeg synes den behandler historien virkelig godt, og det hele flyder bare så godt. Filmen rører mig virkelig.
Helt enkelt, en virkelig fantastisk film.

Alberte Grønborg

Jeg har altid syntes at denne film er kedelig!
Den er den slags film jeg falder i søvn til, selv når jeg sidder i biografen!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.