Cookie- og Privatlivspolitik

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
16.05.2002
| |
2 timer 16 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
|

Science-fiction-filmen 'Star Wars: Episode II - Attack of the Clones' (Klonernes angreb) udspiller sig ti år efter Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, hvor Republikken fortsat er plaget af uroligheder og oprør.

Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) sætter sin nu 19-årige Padawan-elev Anakin Skywalker (Hayden Christensen), som har udviklet sig til en selvsikker og stædig ung mand med meget høje tanker om sine egne evner, til at at beskytte Senator Padmé Amidala (Natalie Portman), der har været udsat for attentatforsøg.

Jagten på hendes attentatmand sender Obi-Wan til havplaneten Kamino, hvor han gør en rystende opdagelse og for første gang støder på dusørjægeren Jango Fett og hans søn, den klonede Boba.

I mellemtiden ledsager Anakin Padmé tilbage til hendes hjemplanet, Naboo, hvor de to unge forelsker sig håbløst i hinanden.

Anakin hjemsøges i sine drømme af sin mor, slavekvinden Shmi (Pernilla August), som han efterlod på ørkenplaneten Tatooine. Stik imod alle ordrer drager han sammen med Padmé dertil, og her får han en meget rædselsfuld oplevelse, der for første gang får ham til at nære et så enormt had, at hans mørke side tager magten over hans sind.

Imens har Obi-Wan Kenobi forfulgt Jango Fett til den fjerne planet Geonosis, hvor han lander midt i det oprør, der endeligt skal splitte Republikken, og hvor han gør et ubehageligt bekendtskab i form af den mystiske greve Dooku (Christopher Lee).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (86 votes)
4.1
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Batgirl.

Skak brikkerne er ved at blive stillet op til klon krigen hvor Føderationen i samarbejde med Tekno unionen er ved at danne en hær. Den Galante Count Dooku, tidligere Jedi har spillet på begge sider men er gået over til den mørke side og det også her man ser Dødsstjernen. Men komplottet mod republic opdages af det flotte detektiv arbejde udført af Obi Wan. Efter det forfejlet snig mord mod Padme bliver Anakin sat til at beskytte hende og her ser man også han går i mod sit ejet kodeks da det er forbudt at havde et forhold som Jedi.

Det er et fint kapitel og kaliteten på effekterne er igen imponerende så sagt.

Jen Headuser/1439276

“I hate sand” - Anakin Skywalker.
Der er ligeså meget passion i den ene sætning, som der er godt materiale at finde i denne film. Oprigtigt er den visuelt storslået (ser vi bort fra den yoghurt-farvet kontrast, som klamt nok hænger over filmen), da lyssværd kampen var “Thumbs up”. Alt det andet hadede jeg.

CINEMANDRUP

Der er rigelige med lyssværd i vente, rigeligt med Jedis, rigeligt med væsener, rigeligt med kloner, rigeligt med action og rigeligt med kærlighed. The Attack of the Clones tager sin begyndelse:

Freden er snart en by i Rusland, da en konstant trussel lurer lige om hjørnet og senator Padmé Amidala udsættes for et attentat. Attentatmanden spores til havplaneten Kamino, hvor Obi Wan gør en rystende opdagelse. Anakin Skywalker får nu til opgave at beskytte Padmé, men hans egen personlige mentale rejse bringer ham andre steder hen og nu åbnes der så småt op for hans mørke side.

Nu får vi en ældre Anakin Skywalker at se spillet af Hayden Christensen. Han spiller lige kæk nok til min smag og hans skuespils evner ligner næsten det vi var vidne til i Episode 1- the Phantom Menace med Jake Lloyd. Når man begynder at ane den mørke side i ham bliver det lidt bedre heldigvis. Obi Wan Kenobi (Ewan Mcgregor) gør det fortsat godt som Obi Wan og han får noget mere skærmtid i denne omgang og mere betydning for historien. Vi stifter nu også kendskab til nok den mest berømte dusørjæger i universet Boba Fett i en ung udgave og så får vi hans far Jango Fett. Det er en fornøjelse at se Jango Fett i aktion og det er tydeligt at se hvordan faderen har inspireret sønnen Boba til at fortsætte i hans sted.

Kærlighed spiller en helt central rolle i denne omgang, da Anakin nu er en kønsmoden mand med vildt begær og ustyrlig kærlighed til Padmé, som også vises meget i filmen. Jeg har intet imod at deres kærlighed vises i filmen for det er med til understrege hvor meget hun betyder for ham og hvor essentiel det er for Anakins følelser senere hen, men det vises godt nok meget, nærmest på grænsen til hvor man siger: ”Get A Room You Two”. En scene som skal vise dette til et nærmest kvalmende øjeblik er den hvor Anakin kommer ridende på det jeg vil betegne som værende en ret så forvokset skovflåt og de efterfølgende ruller rundt i græsset.

Vi får nu også Count Dooku at se – spillet af selveste Christopher Lee (RIP) – han gør det som altid umåleligt godt, for han har bare det drive der gør ham til en virkelig fed skurk. Stemmen, fremtoningen osv. Vi får nu også for en gangs skyld Yoda at se i aktion, hvor hans vaklende stav skiftes ud med lyssværd og så skal jeg ellers love for at den står på Jedi moves på ecstasy. En ret så sej duel de to har i filmen.

Effekterne har tydeligvis også fået et hak op og det ser for sin tid ret så spektakulært ud. Der er massevis af CGI væsener og kloner på lærredet og det vrimler med dem, når der nu udspilles store slag. De store kampscener/slag er faktisk ret så gode og hele fornemmelsen af stor åben krig fornemmes, når der konstant ses lyssværd i et vildt techno rave bliver svunget til højre og venstre.
Heldigvis er der også skruet gevaldigt ned for jordens/galaksens mest irriterende figur Jar Jar Binks, som ikke optræder så meget i filmen.
Effekterne sammen med lyden gør det så meget bedre end i forgængeren og det er guf for øregangene og øjnene.

Den sande fryd er for alvor når det mærkes at Anakin begynder at træde mere over i den mørke side af sig selv og så ved vi alle at nu er Darth Vader så småt ved at blive ”født”. Hans togt for at befri sin moder viser dette så glimrende og han begynder at betvivle hvad der er hans pligt og hvad han egentligt føler.

Filmen er som et stykke slik, du har glædet dig til. Den indeholder lækre visuelle omgivelser og scenarier spækket med rigtig god rumaction og god lyd og så er vores rejse mod den mørke side så småt ved at være i gang. Du skal kunne klare en vis mængde teenage kærlighed og pinlige øjeblikke, men når det er sagt, så Star Wars virkelig ved at have skudt godt gang i sin prequel trilogi.

Emil

meget bedre end episode 1, lidt for meget CGI, ellers meget god star wars film.

Nikolaj

I "klonernes angreb" kommer vi tættere ind på det mere politiske syn der er kommet på Star Wars i den nye trilogi. Korruptionen lurer blandt politikerne og jedierne, og kæmpe hære er under opførsel fra begge sider. Man mærker at en stor konflikt truer i fremtiden. Det er en fremragende måde at intensivere historien!

Hayden Christensen gør sin debut som Anakin Skywalker, og jeg må som mange andre vende smilet ned af for hans skuespil. Det bliver bare aldrig helt godt. Hvis man kan se bort fra det, så kan det godt give lidt kuldegysninger når Anakin første gang fristes af "the dark side". Her ved de fleste at Darth Vader er "in the making"!

Jacob

Tre år senere kom der andre boller på suppen, og igen kunne man nikke mere genkendende til det elskede filmunivers. Skabelsen af klonhæren er det store omdrejningspunkt, hvor sandheden om en af de mest spændende personer, Boba Fett, får afsløret sin oprindelse. Frem for alt får man en mere fundamental forståelse af hvilket arbejde Jedi Ordenen bedrev, og de indledende begivenheder der til sidst førte Anakin Skywalker over på Den Mørke Side.

Nikolaj

En kanon fed film, hvor vi heldigvis også ser en god Anakin Skyvalker som jedi. I et herligt samarbejde med Obi Wan. Count Dooku er også en fed Sith. Synd at man egentlig ikke havde ham med fra starten til slut. Den eneste undring jeg har ved filmen, det er Lukes onkel og tante. Ikke at de ikke må være der, men de har åbenbart haft 3PO i flere år som unge, og de når at møde R2. Virker det så ikke lidt sært, at de skulle glemme dem i fremtiden? Når nok om det super fed efterfølger, som har herlig action, og er pisse flot lavet.

Anonymuser/0

Men tro mig, jeg er glad for at i kan lide den.

Wayne

En af de fedeste film i Star Wars universet - den vil stige i graderne hos IMDb i løbet af de næste 10 år.

MB.user/919367

Det er tydeligt, at den person, der har lavet resumeet overhovedet ikke har nogen anelse om hvad der foregår i filmen....

"[Count Dooku] truer hele republikken med... den enorme hær af kriger-kloner, han har ladet fremstille."

Det er en jedi ved navn Sifo-Dyas, som lader klonhæren fremstille ti år inden historien finder sted.
Hvis man "læser lidt mellem linjerne", er det, som skribenten formulerer det uden igen at vide hvad han snakker om, "den usynlige fjende" under dæknavn af en jedi, som lader produktionen af hæren igangsætte.

Filmen er selvfølgelig til seks stjerner!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.