Cookie- og Privatlivspolitik

Spencer

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og let anspændt grundstemning. I længere passager fremstår hovedkarakteren psykisk og følelsesmæssigt ude af fatning. I enkelte scener også overfor børn. I en kort sekvens ses personen desuden gøre mindre skade på sig selv med en knibtang. Da ingen kommer alvorligt til skade og fordi det dramatiske primært udtrykkes gennem følelser og i dialog vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn mellem 7-11 år. Filmen får derfor en 11 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
03.02.2022
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Spencer
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|

Dramaet 'Spencer' handler om prinsesse Diana, som man følger på ferie i dagene omkring jul. Lykken er dog på et absolut minimum mellem hende og den royale familie samt ikke mindst hendes mand Prins Charles.

Skilsmissen lurer konstant i kulissen, mens også separationstrangen fra sin mands familie er stærk. Den eneste lykke Diana synes at have, er sine to drenge og et nært forhold til en af hofdamerne.

Til trods for disse lyspunkter er Diana nærmest som en fange på godset, hvor de holder ferien. Klaustrofobien indfinder sig hos prinsessen, der distancerer sig mere og mere oprørsk fra den kongelige familie.

Kristen Stewart - der brød igennem med Twilight og siden har været med i en række meget forskellige film - indtager med hele sin sjæl rollen som Lady Diana. En præstation, der allerede spås en Oscar-nominering.

'Spencer' er instrueret af Pablo Larraín, der bl.a. også har filmen Jackie om Jackie Kennedy på sit CV. Filmen er desuden skrevet af Steven Knight, som bl.a. har manuskripterne til Allied, Eastern Promises og Dirty Pretty Things. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (142 votes)
4.6
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det vil være meget mærkeligt, hvis ikke Kristen Stewart får en Oscar-nominering." (Thomas Brunstrøm)

 • BT

  "... det er måske den mest ærlige film, der er lavet om prinsesse Dianas meget vanskelige liv." (Jacob Heinel Jensen)

 • Børsen

  "Kristen Stewart [...] er brillant som en lidende Diana, der går mere og mere i opløsning. Hun formår at spille Diana med drømmende øjne, så vi ikke kun får medlidenhed, men også føler, at hun inderst inde har en styrke til at kæmpe imod. Præcis som den rigtige Diana." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Filmen er en sovende vulkan, Kirsten Stewart dens simrende lava. Det er benhårdt og dybt rørende. Kunst uden én eneste overflødig detalje." (Casper Hindse)

 • Filmland P1

  "Og så er der Kristen Stewart, konstant fascinerende at se på, når hun lige drejer ansigtet, lige vrider underkæben, lige hænger med skuldrene, lige vrisser i tonelejet, lige taler blidt til sønnerne på de helt rigtige tidspunkter og gør Diana Spencer til et nuanceret menneske." (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Midt i det hele står Kristen Stewart, en amerikansk filmstjerne omgivet af en hær af britiske skuespillere. Det gør hendes Diana Spencer endnu mere isoleret. Skuespilleren rammer perfekt Dianas overklasseaccent og lettere tvivlrådige stemmeføring. Og hun overbeviser som det modedyr, Diana var nødt til at være." (Lee Marshall)

 • Jyllands-Posten

  "Kristen Stewart er formidabel som den ikoniske Diana ..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Soundvenue

  "Kristen Stewart er fortjent Oscar-favorit for hovedrollen i Pablo Larraíns impressionistiske gyserfabel om Lady Diana, der adskiller sig fra myriaden af medieportrætter ved at lade os se ind i prinsessens sjæl." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Kristen Stewart er yderst overbevisende som Lady Diana, der er tvunget til at skulle holde jul sammen med en familie, som hun ikke længere føler sig en del af.

Det er ikke en film med store armbevægelser, og der er næsten ingen dialog. Det der imponerer, er derimod Kristen Stewarts fysiske skuespil. Man kan føle hendes smerte og ubehag ved at skulle deltage i de kongelige juletraditioner, samtidig med at hun døjer med spiseforstyrrelse og fremmedgørelse. Det er muligvis den mest triste julefilm nogensinde. Men meget stemningsfuld og eftertænksom.

Peter

En kæmpe skuffelse, desværre.
Kristen Stewart er kunstig som Diana, hvilket ikke gør filmen bedre.
Trist.

Frank

Elsker den!

Rikke

Ugenkendeligt portræt der fremstiller en svag, arrogant, psykisk ustabil Lady Diana. Er på ingen måde som forventet, og opleves mest som en tilsvinet fremstilling af den folkekære prinsesse.

richard

Intense, excrutiating and emotionel, Spencer is a brilliant historical fiction drama. Kristen Stewart is awesome in a well put together film. Similar to "Jackie", same director. Only complaint that the always excellent Sally Hawkins did not have more lines.

Carsten

Det er den værste lorte-film jeg nogensinde har set i Horsens. Tænk at udstille sådanne en syret udgave af Diana, som slet ikke har noget med virkeligheden at gøre, må få hendes to drenge til at brække sig over denne film. Jeg håber virkelig ikke den bliver nomineret til andet end den værste film over en ellers SÅ HØJT RESPEKTERET kvinde som Diana var, og stadig er I os der har oplevet hendes virkelige færden. Diana var så folkekær for selv de dårlige stillede rundt i verden og tog deres sag med i hjertet for at skabe en bedre verden. En kvinde som mange royale, prominente og forsidesfruer i dag forsøger at efterligne, men uden samme succes. Så jeg kan KUN give denne lorte film 1-stjerne!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.