/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Speed Racer

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
20.06.2008
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Speed Racer
|

Speed Racer (Emile Hirsch) er et naturtalent bag rattet, og hans køre-evner sammenlignes med hans legendariske afdøde bror Rex-Racer. Hele familien er racere, og er et af de sidste selvstændige racer-hold tilbage i branchen.

Speed modtager et lukrativt tilbud om at køre for Royalton Industries. På trods af det fristende tilbud, som kunne sikre familien for livet, takker Speed nej tak og opdager at de helt store racerløbs resultater arrangeres på forhånd af nådesløse bagmænd. Dermed har Speed fået sig nogle magtfulde fjender og både hans karriere og hans liv trues.

Speeds eneste mulighed for at redde familiens firma og den sportsgren, han elsker, er at slå Royalton på målstregen i det løb, der slog hans bror ihjel: The Crucible. Til dette får han hjælp fra familien, kæresten Trixie (Christina Ricci) og den tidligere konkurrent Racer X (Matthew Fox). At vinde The Crucible giver nemlig automatisk adgang til det helt store løb: World Racing League - The Grand Prix.

Filmen “Speed Racer” er baseret på den klassiske serie skabt af animations-pioneren Tatsuo Yoshida, et festfyrværkeri af revolutionerende visuelle effekter og superspænding, der har kendetegnet de tidligere Wachowski-brødres (The Matrix Trilogien) film.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (36 votes)
3.7
3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... buldrende opfindsom på en barnlig og totalt meningsløs måde. (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  ... det er længe siden, jeg har noget så blændende flot (om end overfladisk) i biffen. (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  Spild af penge. På alle planer. (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  ... hvis brødrene Wachowski ikke er dybe, er de i hvert fald formidable stilister. Det er også det, der bærer filmens voldsomme spillestil nogenlunde igennem, nemlig at der konstant bliver smidt nye visuelle ideer, baggrundspanoramer, fortælletricks og variationer af de ellers så endeløse racerdueller op på lærredet. (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  ... snegler sig så langsomt og forudsigeligt af sted, at det for en film med just det navn, er en fuldtonet katastrofe. (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob P.

Speed Racer får 5 stjerner af Anmelderen *****

Det er utroligt hvad der gør en film til noget helt specielt. Nogle gange er det historien, andre gange er det handlingen, og til sidst kan det være effekter, skuespillerne, og stemningen som skabes i filmen. Det er sjældent en film har alle disse ting som fællesnævnere, og som bare rummer det hele, uden der er et eller andet man kan kritisere. Selvfølgelig hvis man er en garvet kritiker, så skulle det jo være en smal sag at finde noget at kritisere, for så kan man altid finde et eller andet. Men hvad hvis alt bare går op i en højere enhed, og bare passer sammen som brikker i et puslespil, som for eksempel brikkerne i Speed Racer gør det, hvad gør man så?

Speed Racer (Emilie Hirsch) er vokset op i en racer-familie, som hedder Racer til efternavn, og Speed drømmer og tænker kun på racerløb, racerbiler og fart. Hans storebror Rex Racer er også en imponerende racerkører, som vinder samtlige løb han stiller op til, men desværre falder han i unåde efter at være udsat for falske anklager om korruption og aftalt spil, og omkommer desværre i en ulykke i et af de løb han stiller op i. Speed er drevet af sin kærlighed til racersporten, til fart, og til drømmen om fair play i hans sportsgren. Speed kører som en drøm i hans mach 5 racerbil, som hans far Pops (John Goodman) har bygget, og støttet af Mom Racer (Susan Saradon), kæresten Trixie (Christina Ricci), og lillebroderen Spritle (Paulie Litt) er han blevet en af de bedste racerkørere, og har løftet arven efter sin storebror, Rex. Med sin familie i ryggen tager han kampen op mod sine konkurrenter og mod skumle bagmænd, som gør alt for at kontrollere sporten med aftalte spil, og skjulte dagsordener.

Hele plottet, hele den stemning som er i filmen, alle detaljerne i hele handlingen er bare fed, imponerende og visuelt flot. Både John Goodman, Susan Saradon, Christina Ricci, og Emilie Hirsch spiller alle sammen rigtig godt, og falder naturligt ind i deres roller på en frisk og befriende nem måde. Hele universet omkring Speed Racer er genialt, visuelt imponerende, banebrydende og flot, og historien og handlingen er godt og flot fortalt, imponerende og fyldt med visuelle effekter som gør helheden rigtig flot hele vejen igennem. Jeg er mildest talt så imponeret af denne her film, og den bærer tydeligt præg af det unikke fingeraftryk fra de samme skabere The Matrix-universet, The Wachowski-brothers. Speed Racer er en rigtig fed og rigtig charmerende blanding af komedie, action, spænding og masser af racerløb. Speed Racer kan helt klart anbefales!!!

Wayne

første film, efter The Matrix.

Voldsom farvelade, på en Mario Cart bane med utrolige biler. Det er vel mere en børne/familiefilm, end så meget andet - og klart lavet i tegneserie stil. Ikke fantastisk, men meget anderledes.

Tribute

Den var lidt plat. Lang historie som er og bliver mere og mere dårlig jo flere gange det bliver vidst.
Denne film er nok lidt mere for børn. Den var fed nok med effekterne men også redt dårlig. Den kunne godt gå i 3D Fordi så ville min fætter bruge alle penge på at se den.
Jeg er glad for at jeg ikke så den i biffen (Jeg så Kung Fu Panda istedet for) Min fætter er MEGA vild med den, så jeg så den hjemme hos ham.

S. Rico

Hvis man kan kapere handlingen og stilen, så får man en total syret og - i bogstavelig forstand - farverig oplevelse.

mADS 22

sej nok godt gas i denne film

Russeluser/205095

Det var ikke de store forventninger jeg havde til denne film. Jeg blev meget positivt overrasket. Historien er ikke det store at skrive hjem om, den er temmelig stadard. Men der er nogle sjove karakterer i filmen der gør den værd at se. Det der dog holder filmen er oppe er dens visuelle festfyrkeri, hvor den benytter billeder og klipning på en måde jeg ikke tidligere har oplevet. farvensiden er også imponerende - Las Vegas på speed er jeg fristet til at sige. Så er du du til film hvor den visuelle del betyder lige så meget for filmen som handlingen, så er den absolut værd at se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.