Cookie- og Privatlivspolitik

Speak No Evil

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
17.03.2022
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Speak No Evil
|
Versioner: se alle
2D, Eng. subtitles
|
Speak No Evil plakat

Den danske gyser 'Speak No Evil' er en ny film af Christian Tafdrup, der i 2018 trak overskrifter med sin debatskabende film En frygtelig kvinde.

Filmen handler om en dansk familie bestående af Bjørn, Louise og datteren Agnes, der bliver venner med et hollandsk par, da de er på ferie i Toscana.

Tilbage i Danmark får familien en invitation til at besøge parrets hollandske landsted, hvilket de vælger at takke ja til. Men lige så snart de ankommer, er hyggen fra Italien væk.

I stedet bliver danskerne udsat for en intensiverende, grænseoverskridende opførsel. Men tør de sige fra og ødelægge den gode stemning? Og er det i virkelighed dem, som er galt på den?

'Speak No Evil' er af instruktøren blevet kaldt en sammensmeltning af Funny Games og Force Majeure, der kombinerer brutal ondskab med satiriske elementer.

Christian Tafdrup har udtalt, at hans mål med 'Speak No Evil' har været at skabe "Danmarks mest ubehagelige film", og baseret på de vilde anmeldelser, som filmen fik, da den blev vist på Sundance Filmfestival, ser det ud til, at han har ramt plet. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (394 votes)
3.4
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Christian Tafdrup udforsker en upåagtet side af ondskaben i 'Speak No Evil', der er en af de bedste danske gysere i årevis." (Kristian Lindberg)

 • Børsen

  "'Speak no evil' er meget mere end et godt gys. Den sætter tanker i gang om livet, og så kan man ikke forlange mere af en film." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "'Speak No Evil' er lige så kompromisløs som dens danske hovedpersoner er overbærende. Fotograf Erik Molberg Hansen placerer hollænderparret i varme billeder og modstiller de bedrevidende danskere i koldt lys. Klipper Nicolaj Monberg holder tempoet højt fra scene til scene, hvilket skaber en inciterende nervøs stemning i biografsalen." (Casper Hindse)

 • Ekstra Bladet

  "Man ved vitterlig ikke om man skal grine eller græde. Være irriteret eller få ondt af det selvudslettende danske ægtepar, der kommer så grueligt galt af sted i, hvad der ligner årets bedste danske film." (René Fredensborg)

 • Filmland P1

  "Christian Tafdrup [er] med sine tre spillefilm ’Forældre’, ’En frygtelig kvinde’ og nu ’Speak No Evil’ er blevet en af dansk films mest markante og modige instruktører." (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Christian Tafdrup er en skarp iagttager af hverdagens trakasserier og en besk satiriker, der kan udpege de bedste smertepunkter at stikke kniven ind. Fem år efter, han hudflettede ulige parforhold i En frygtelig kvinde, udleverer han den sociale disciplin at præsentere sit ”perfekte parforhold” for omverdenen." (Niels Jakob Kyhl Jørgensen)

 • Information

  "'Speak No Evil' er ligesom forgængeren, 'En frygtelig kvinde', en kritisk udstilling af parforholdsdynamikker fra helvede. Denne gang er der dog tale om en gyser, og Christian Tafdrup er virkelig mand for at folde helvedesvisionerne ud." (Lone Nikolajsen)

 • Jyllands-Posten

  "Uanset udfaldet står [Speak No Evil] som en af de mest konsekvente, kunstnerisk skarptskårne og dermed enestående danske film i lang tid." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Jeg kan ikke huske at have været så rystet over en film. Christian Tafdrups 'Speak No Evil' er idiosynkratisk satire, knugende drama og nådesløs horror. Den er et smukt, brutalt og uomgængeligt kunstværk, der bryder med alle regler for dansk realisme. Og jeg skal aldrig se den igen." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Med 'Speak No Evil' har Christian Tafdrup simpelthen skåret en af de mest vellykkede danske gysere nogensinde – en galgenhumoristisk udstilling af den vægelsindede tøffelhelt og det moderne velfærdssamfunds kvælende konformitet." (Jakob Freudendal)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Pernilleuser/698736

Magen til elendig film skal man lede længe efter. Helt absurd dårligt og utroværdigt plot - stemmer i med de andre dårlige anmeldelser og tænker at de professionelle filmanmeldere må ha’ fået serveret noget i deres popcorn, der gjorde dem fuldkommen skæve og ude af stand til at anmelde. Vil ha’ pengene retur for den omgang tidsspild.

azembly

Anmelderne elsker den, biografgængerne hader den. Christian Tafdrups "Speak No Evil" er en film som jeg på papiret ville have elsket.. MEN, den formår, i mit henseende ikke at skabe en velfungerende historie, som hverken har spændende tvists eller en handling som virkelig skræmmer én. Tværtimod er filmen meget forudsigelig, og det er tydeligt, hvor handlingen i filmen bevæger sig hen imod, allerede efter vi har fået præsenteret vores primære karakterer. Filmen har en uhyggelig stemning hele vejen igennem og er en tour de force i at kombinere dansk familiehygge med SAW-esque ondskab, og for det skal den have anerkendelse. Men de sidste 20 minutter var rendyrket chokkerelse for chokkerelsens skyld over substans..

Simon

Lejet filmen på Blockbuster.

Jeg havde faktisk håbet på at Speak No Evil have lidt mere at tilbyde. Man ender med at krumme tæer, fordi man bliver irriteret som seere af beslutningerne de får taget henad vejen.

Freja

Aldrig har jeg siddet tilbage med en mere elendig følelse efter en film. Hvis du vil se en film for gys og spændning, er dette ikke den rette film. Hvis du derimod vil se en film som får dig til at stå op midt i biografen af ren raseri, er dette den rette. Den er så utroværdig at man krummer tærer, og filmen formår på ingen måde at leve op til anmeldelserne om den værende 'årets måske bedste dansek film'. Filmen er som man kan tyde fra min anmeldelse uden tvivl en oplevelse, men ikke en af de gode.

Kim

Meget dårlig gyserfilm, jeg havde forventet noget som virkeligt kunne skramme nogen.
Men det skete aldrig, jeg er glad for jeg ikke fik købt den..

Mogens

Langtrukken og utroligt kedelig! Alt for forudsigelig.

Lasseuser/525268

Langtrukken og kedelig, og så en absurd latterlig og utroværdig afslutning.
Dårligere end min værst tænkelige fantasi..

kasper

den er langsom og lang trukende og der sker først noget til sidst hvor jeg tænker sådan er der ingen mennesker der vil være i virkeligheden jeg vil da redde min familie lige meget hvad så kære christian tafdrup kunne lide en frygtelig kvinde men hvis det er gys du vil lave så kig på natte vagten af ole borndal sådan laver man dansk gyser ps er ked af det men filmen speak no evil er lort og er ikke pengene værd

Jette

En fantastisk velspillet film med et sammenhængende og meningsfuldt plot. Ekstra uhyggeligt, da det er ganske almindelige danskere i en forfærdelig situation. Pinefuld at se, da man ofte ønsker, familien ville vælge anderledes, men konsekvent vælger det forkerte- med fatalt resultat. Chokerende slutning- forstår slet ikke dem, der mener, filmen er kedelig! Og en reminder til os alle om at tage sin intuition alvorligt!
Jeg ville hellere bruge betegnelsen thriller, end gyser, da intet overnaturligt er tilstede. Dog en lille filmisk hilsen til sidst ift. Ondskabens hotel.

Michael

At se alle de 1 stjerners "den var elendig og kedelig" anmeldelser får mig til at tro at det er en anden film de har set. Den var intens og fantastisk - præcis som samtlige professionelle anmeldere råber i kor.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.