Cookie- og Privatlivspolitik

Southpaw

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en mørk og barsk grundstemning, og den indeholder mange scener med brutal og blodig vold og med trøstesløse mennesker. Der er adskillige langvarige scener med udpenslede slagsmål, og i én scene udvikler volden sig til skyderi, hvor en kvinde rammes og dør i armene på sin grædende mand. I én anden scene finder en bange og chokeret lille pige sin far liggende blodig og bevidstløs på gulvet, efter man har set ham køre galt i sin bil, hvorefter man ser ham ligge slemt tilskadekommet på en hospitalsseng, som han kæmper voldsomt for at komme op af. I en fjerde scene adskilles en pige mod sin vilje fra sin far, og begge græder og råber på hinanden. I en langvarig, femte scene overværer en skræmt pige sin far få voldsom bank i en boksekamp, og kameraperspektivet skifter ind i mellem til Point og view, hvilket er med til at øge scenens voldsomhed. På grund af de mange blodige og udpenslede voldsscener, den barske og trøstesløse stemning samt de ubehagelige scener, som involverer et barn, vurderes filmen at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
20.08.2015
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Southpaw
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

I 'Southpaw' mister letsværvægts-verdensmesteren Billy "The Great" Hope alt, da hans kone Maureen bliver dræbt for øjnene af ham.

Billy, der er vant til at klare sine kampe i bokseringen, står pludseligt tilbage som eneste forsørger af datteren Leila, og midt i tragedien mister familiefaren både fornuften, de hårdt tjente titler og inden længe også forældremyndigheden.  

Nu må eksbokseren forsøge at samle resterne af sit liv sammen. Målet er simpelt: kom i form, vind mesterskabet og sidst men ikke mindst - vind Leila tilbage.

'Southpaw' har Jake Gyllenhaal i den bærende rolle som ugenkendelig, toptrænet bokser. I rollen som hans træner ses Forest Whitaker, mens Rachel McAdams spiller konen. Manden bag den Oscar-vindende Training Day (2001), Antoine Fuqua, instruerer, og boksedramaet markerer karrierens første sportsfilm. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (195 votes)
4.6
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Gyllenhaal er troværdig, og hans scener med datteren står nogenlunde rene og troværdige, men det er også det eneste i en film, der er så kørt op, at den kører publikum ned." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Antoine Fuquas [...] boksefilm er måske hårdtslående, men ikke en knockout [...]" (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Budgettet og ambitionerne fejler bestemt ikke noget. [...] Desværre formår instruktøren Antoine Fuqua, [...] ikke at løfte Kurt Sutters forudsigelige manuskript ud af skabelonerne." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er en fin lille og enkel historie til sådan en som mig, en episk musikvideo." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "De store følelser slippes fri på en måde, så 'Southpaw' nærmest er en opera værdig." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] det er og bliver Jake Gyllenhaals store kamp. Går 'Southpaw' over i filmhistorien, vil det være takket være hans på alle måder hårdtslående og sårbare bokserportræt." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Southpaw er heller ikke så selvbevidst arketypisk som 'Raging Bull'. Men Gyllenhaals karakter kravler ind under huden, og der er en gennemgribende menneskelighed i alle figurer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Det er så lidt der skal til, for om en film rammer en, eller om den føles ligegyldig. Jeg havde hørt, at der skulle ske noget sørgeligt i starten. Og netop fordi jeg vidste det, så ramte det mig overhovedet ikke.

Konsekvensen var, at jeg aldrig blev engageret i filmen. Den er meget skabelonagtig og dermed utrolig forudsigelig. Den sidste halve time af en boksefilm må ikke være kedelig. Og hvis den er det, så er der altså noget galt. Herudover der var en hel del af handlingen, som jeg ikke kunne købe på grund af utroværdige reaktioner og lidt for overdramatiserede konsekvenser.

Men! Jake Gyllenhaal er til gengæld virklig troværdig i rollen som en super veltrænet, og ikke særlig begavet bokser. Det er hans skuespil, der gør en ellers jævn kedelig film værd at se.

Lars Michael

Tæt på det bedste af en boksefilm, hvis ikke det er det bedste.
Top film.

Steen

Når man har rystet klicheerne af sig og ser på spillet mellem Jake Gyllenhaal og Oona Laurence er det virkelig en stærk film - kan klart anbefales :)

Wayne

Filmen er flot lavet, teknikken ser ud til at være på plads. Dramaet kunne næppe være større - konen bliver dræbt, datteren bliver taget fra ham, han mister mesterskaberne. En deroute af demensioner.

Men måske er det netop der problemet ligger - der er simpelthen så mange forhindringer, at det virker utroværdigt.

Jake Gyllenhaal ligner afgjort en bokser, men mangler en eller anden form for x-factor som skulle gøre at jeg for alvor kan se igennem de sædvanlige klicheer som hører til en boksefilm. Måske skyldes det, at der i forvejen findes mange andre, og at det bare er svært at komme efter dem.

Jian

NOGENSINDE!!!

Wolverine

Jeg var egentlig solgt da jeg hørte Eminem lave sangen fra filmens soundtrack. Men selve denne film er ret god faktisk. Jeg er i forvejen glad for boksefilm. Rocky, million dollar baby, osv. Men denne film tar helt nye og interessante emner op. Normalt følger man en underdog der skal kæmpe sig til tops her følger vi en der er på toppen og efter tragedier i livet rammer jorden for så at skulle kæmpe sig til tops igen.
Der er mange aspekter og emner at tage højde for her, hovmod, hævn, raseri, og depression er bare nogle af dem. Jeg vil anbefale filmen her

Mathiasuser/575364

For det første skal Jake have en Oscar for denne præstation!
For det andet så er historien så gennemført fanatisk! Det kan godt virke som en kliche om en bokser der skal rejse sig fra støvet, men stemningen i filmen er så gennemført!

En rørende historie med det bedste skuespil!

Belinda Berthelsen

Den er helt fantastisk god, fortryder intet! Gode skuespillere og fantastisk handling. Den er bedre end en lige højre ;-) Min kæreste som jeg var inde at se den med er selv meget stor fan af boksning og syntes virkelig den havde nogen fede scener

karinuser/413540

En af de bedste film jeg længe har set.
Den må i ikke gå glip af.

Kurthan

Fremragende film virkelig især sådan som de udtrykker deres følelser og godt skuespil af Jake Gyllenhaal

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.