Cookie- og Privatlivspolitik

Sound of Metal

Tilladt for børn over 11 år
Filmen starter hektisk, men udvikler snart en eftertænksom stemning. De indledende scener fra en heavy metal-koncert virker ret voldsomme. Filmen indeholder scener, der beskriver døvhed overvældende og klaustrofobisk, lige som vi oplever en desperat ung mand skændes med andre og smadrer ting i afmagt. Der er desuden billeder fra en kranieoperation. Da det voldsomme imidlertid ikke er voldeligt, da det blodige er kortvarigt og indgår i en helbredelsesproces, og da filmen generelt er roligt fortalt, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
06.05.2021
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sound of Metal
|
Versioner: se alle
2D, M. tekster for hørehæmmede, Intro v/ Mikkel E.G. Nielsen, Særvisning
|
Billetter

Filmen 'Sound of Metal' handler om trommeslageren Ruben, der i bogstaveligste forstand er på stikkerne.

Ruben kæmper med at lægge et misbrug bag sig og bryde igennem med musikken, men så sker det værst tænkelige: Pludselig begynder han at miste hørelsen, og det går hurtigt den gale vej.

Nu er gode råd dyre. Først forsøger Ruben at fortsætte som om intet var sket, men da det heller ikke fungerer, må han starte en erkendelsesrejse ind i en fremmed verden uden lyd. 

'Sound of Metal' er en dramatisk film om kærlighed til musikken, men først og fremmest om en indre rejse hos en ung mand, der taber sin identitet, da hørelsen forsvinder.

Riz Ahmed fra Rogue One: A Star Wars Story spiller den kompromisløse hovedrolle over for Olivia Cooke, der er bedst kendt fra Ready Player One.

Klipperen Mikkel E.G. Nielsen blev som den første dansker hædret med prisen for Bedste klipning ved Oscar-uddelingen i 2021, og derudover fik 'Sound of Metal' en pris for sin innovative brug af lyd.

Filmen går i fodsporene på Oscar-vinderen Whiplash, der ligeledes havde en ung trommeslager i hovedrollen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (45 votes)
5.3
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Når film - eller kunst i det hele taget - er mest fascinerende, er det fordi, den kan gøre os klogere, få os til at opleve noget, vi ellers ikke ville have oplevet, og give os forståelse af mennesker, der er anderledes end os selv. Alt det kan denne film." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "Oplevelsen er vild, når filmen fanger intensiteten på scenen og efterfølgende formår at få publikum ind i en verden, hvor man på egen krop og med egne ører oplever, hvordan det er at miste hørelsen." (Michael Solgaard)

 • Ekstra Bladet

  "'Sound of Metal' lyder måske som et popcorn-drøn af en heavyfilm, men den er allermest et stille og yderst originalt værk om at miste og finde mening i det tabte." (René Fredensborg)

 • Filmland P1

  "Det er noget nær et mirakel, at en bitte film om et lille menneske, en fortumlet ung mand, der rejser rundt i en skramlet trailer og spiller punkmetal sammen med sin kæreste, kan skabe en af de stærkeste og klareste følelser, der længe er set på film ..." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Filmens lydmontage og Riz Ahmeds virkelig fine spil som den rådvilde Ruben med de skjulte ressourcer, giver den lige det ekstra, der uden de helt store demonstrative trommehvirvler gør det til en film, jeg synes, man bør bide mærke i og lægge ørne og ører til." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "’Sound of Metal’ er en smuk, opbyggelig fortælling om at huske at lytte til sig selv – båret af Riz Ahmeds hudløst ærlige portræt af en trommeslager i eksistentiel krise." (Jakob Freudendal)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lucidia

En rørende film med et udmærket manuskript og med nogle fremragende præstationer, især af skuespilleren i hovedrollen.

S. Rico

Det må være ret træls at miste hørelsen - især hvis man er musiker og lever af at spille koncerter hver dag. Denne skæbne rammer trommeslageren Ruben, og vi følger på tæt hold hans kvaler med denne nye situation.

Det er en ret deprimerende oplevelse at være vidne til, for filmen er rigtig god til at sætte os i hans sted. Lydsiden simulerer, hvordan han oplever omgivelserne. Og dette udvikler sig i forskellige ganske interessante retninger.

Filmen har primært historien, skuespillet og den specielle lydside kørende for sig. Det er dog ikke en underholdende film, som man får lyst til at se igen. Dertil er den lidt for ubehagelig - for både øjne og ører.

 Edward

En af de bedste film jeg nogensinde har set.

PeterLarsen

De stille scener som stiller kontrast til en ellers lydhør titel skaber et smukt miljø, hvor lyde (og manglende heraf) skaber en fængende stemning.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.