Cookie- og Privatlivspolitik

Sommeren '85

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående psykologisk dramatisk stemning præget af stærke følelser. Den indeholder flere voldsomme scener, blandt andet præget af vrede, gråd og desperat smadring af genstande. Centrale figurer deltager i et masseslagsmål, og i en scene ses en afdød person. Der er desuden en rækkes intime scener med kys. Da det voldsomme og det seksuelle imidlertid ikke er udpenslet, og da der ikke ses personer komme til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
19.08.2021
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Été 85
|

Den franske film 'Sommeren '85' udspiller sig en varm sommer nær kysten i Frankrig, hvor vi møder den 16-årige Alexis. Han kommer en dag i pludselige problemer i sin båd, der kæntrer og efterlader ham yderst udsat i bølgerne langt fra land.

Ud af det blå kommer den karismatiske og et par år ældre David sejlende til undsætning. Der opstår efterfølgende et nært venskab mellem de to unge mænd, der dog snart udvikler sig til at være mere end blot venskabeligt.

Det bliver således starten på en berusende romance i ungdommens tegn og følelsernes vold mellem de to, der på trods af forskelligheder finder hinanden denne sommer anno 1985. Men kan kærligheden mon vare ved?

'Sommeren '85' er instrueret og skrevet af den franske auteur François Ozon, som tidligere har behandlet temaer som netop kærlighed og dens erotiske sider. Han har således stået bag kritikerroste film som Dobbelt begærUng og smuk samt Swimming Pool. (copyrigtht: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
5
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Sin vane tro tilrettelægger Francois Ozon sine umage brikker af skønhed og smerte, så intensiteten til sidste stikker som en dolk i hjertet, og følelserne bløder ud." (Kristian Lindberg)

 • Filmland P1

  "Den tager alt det, vi er vant til at se, og trækker det i en ny retning – mod to fyre, der har det lige så fantastisk, som nyforelskede drenge og piger har haft det sammen på film siden tidernes morgen. Derfor er der al mulig grund til at se Alex' morgenlyst." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Den franske mesterinstruktør Ozon har lavet en lille, charmerende perle." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Ozon rammer den unge, franske 80'er-æstetik rent, men ellers lader han ikke tidens tendenser eller omverdenen trænge sig på. [...] Her er det kærligheden og døden, der er fokus. Og det er jo heller ikke så lidt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "François Ozons smittende sommerromance er lige så rodet, intens og charmerende som en teenagers første kærlighedsaffære." (Freja Dam)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.