Cookie- og Privatlivspolitik

Sommer

Tilladt for børn over 11 år
Filmen veksler mellem en løssluppen, syret og trykket stemning. Der er enkelte voldsepisoder, en række nøgenscener og unge mennesker, der er påvirkede af alkohol og hash. I en blodig scene bliver en mand slået hårdt i ansigtet. I en anden scene bliver en person beskudt. Volden og nøgenheden er imidlertid ikke udpenslet, og ingen kommer alvorligt til skade. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende og grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
20.06.2019
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Leto
|

Den russiske film 'Sommer' handler om trekantsdramaet mellem Mayk, som kæmper for at promovere rockmusikken i et kontrolleret Sovjet, hans nye protegé og hans kone. 

LP’er af Lou Reed og David Bowie smugles ind i Rusland i starten af 80'erne, og undergrundens rockscene koger under Perestroika. 

En dag møder Mayk den unge Victor Tsoi, der har de musikalske evner til at skråle den sovjetiske befolkning op. Mayks kone Natalia bliver fascineret af denne nye stjerne, og det samme gør Mayk. 

Instruktøren sad selv i husarrest og kunne ikke deltage i premieren på Filmfestivalen i Cannes 2018.

'Sommer' er en hyldest til rockmusikkens betydning for en undertrykt generation og samtidig en bidsk kommentar til det moderne Rusland. 

Musikfilms-genren byder i disse år på andre titler som Yesterday, Blinded by the Light og Fisherman's Friends.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
5
4.5

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "... man kan aldrig få for mange historier om, at musik kan forandre verden, og så lever filmen i den grad, når den slår over i magisk realisme og fremførsler af f.eks. Talking Heads' 'Psycho Killer', Iggy Pops 'Passenger' og David Bowies 'All The Young Dudes' bliver en del af handlingen." (Thomas Brunstrøm)

  • Politiken

    "... Serebrennikovs kærlighedserklæring til 80'ernes musik og ungdom er lige til at knuselske." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Nu og da kommer en musikfilm, der rammer sin tid og sine stemninger så rent, at det er som at være tilbage. Sangene er en nostalgisk forløser, men de behøver ikke at være britiske eller amerikanske for at gøre indtryk. Snarere tværtimod. [...] Kirill Serebrennikovs 'Sommer' er sådan en film." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Oleuser/808450

Aldrig har jeg set så kedelig en film. Efter godt halvanden times langtrukken handling - eller rettere: mangel på handling, dårlig musik, dårlige sangere, dårlige tekster, ingen drama, ingen spænding overhovedet, udvandrede min kone og jeg fra biografen. Vi gad simpelthen ikke mere. Allerede efter en halv time var vi ved at forlade biografen. Utroligt, at russerne ikke er bedre til at lave film. Det her var film på 6. klasse niveau. Den ene stjerne er en minus-stjerne!!! Men OK - filmens utroligt kedelige, stillestående (og mangel på) handling beskriver sikkert meget godt tiden i Sovjet i firserne. Det kan jeg bare ikke bruge til noget i dag, når jeg skal se en film om den tid.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.