Cookie- og Privatlivspolitik

Somewhere

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
28.10.2010
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Somewhere
|

'Somewhere' er et komediedrama om at tage sit liv op til revision.

Johnny Marco (Stephen Dorff) er stjerneskuespiller. Han bor på det legendariske Chateau Marmont Hotel i Hollywood, kører i Ferrari og har altid en lind strøm af kvinder omkring sig. Johnny suser igennem livet uden rigtig at registrere det.

Men pludselig dukker hans 11-årige datter Cleo op (Elle Fanning). Hun er resultatet af et mislykket ægteskab, og mødet med hende får Johnny til at tage ansvar og vælge en retning i livet.

'Somewhere' er instrueret af Sofia Coppola ('The Virgin Suicides', 'Lost in Translation', 'Marie Antoinette').

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (103 votes)
3.8
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... som et stemningsfuldt Hopper-maleri af bagsiden af Hollywood... På den måde lykkes Coppola med at lave en film om sin tid, der indkapsler ånden, og samtidig er sit eget lille statement." (Ann Lind Andersen) ()

 • Børsen

  "... træls og kedsommelig... drænet for passion, hvilket muligvis er selve pointen med filmen, men det virker bare ikke." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Kemien mellem Stephen Dorf og Ellen Fanning (som far og datter) er mageløs... Og uden skyggen af sentimentalitet rører Sofia Coppola igen vores hjerter." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Coppola lader ofte billederne tale for sig selv... men det gør blot det hele mere nærværende... En dejlig, lille film... " (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... en visuelt og eksistentielt nærgående og dog diskret film... Virkeligt minimalistisk, men dybt tilfredsstillende." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Sofia Coppola tør mere end nogensinde lade sine billeder og skuespillere stå alene til publikums vurdering. Så meget desto mere rørende er 'Somewhere'... en af de små film, der sætter sig som en stor og varig oplevelse." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Vanvittigt overfladisk - præcist som man i sit værste mareridt kunne forestille sig det.

Heldigvis vil Coppola vise os mere end det. Og til at bryde isen, har vores hovedperson en datter, som kommer tættere på ham, end nogen anden kvinde. En pludselig mulighed for at være sammen i en længere periode - bla. en rejse til Italien, de to sammen, gør forholdet endnu tættere.

Men er han i stand til at leve op til sit pludselige ansvar?

albertuser/26056

ved nogle hvad den sang som spiller de de err ved poolen heder??

Sørenuser/799433

en dejlig og smuk film

Andersuser/737976

Den griber ikke rigtig biografgængeren, synes jeg, selvom det er rimelig klart at se, hvor SC vil hen med værket. Lidt for stillestående til min smag - trods alt; SC er kendt for at lade billederne tale for sig selv, men der er også grænser for, hvor festligt det er i længden.

Shandrill

Sofia Coppolas nyeste film en stille film uden de store monologer, sceneskift eller andet tekniske finurligheder. Filmen begynder med en Porsche der køre i ring, scenen vare så længe, at man som tilskuer først undres, så griner lidt, keder sig og til sidst fascineres.
Filmen om stjerneskuespilleren Jonny Marco, uden indhold i sit liv spilles mesterligt af Stephen Dorff, som jeg ikke mindes at have set tidligere.

Johnny Marco egen birolle til sit liv, uden nogen videre interesse i festerne, kvinderne eller hans roller kryber under huden i filmens første del.
Ind kommer datteren på et længere uplanlagt ophold, da hendes mor ikke kan overskue livet. Langsomt ser ... verden lidt anderledes, men som Sofia Coppolas andre film er der ikke en klar konclution eller den store forandring. Man forlader biografen med den tanke at der er ændret noget i Johnny Marco verden, men også at den let kan vende tilbage til det gamle.

http://rounduptheusualsuspects.wordpress.com/2010/11/25/somewhere/

Anjauser/22364

En semigod film. Ikke vildt dårlig men heller ikke prangende. Lidt tam handling men gode skuespillerpræstationer. Men ikke en film der SKAL ses i biografen.

Anjauser/22364

En semigod film. Ikke vildt dårlig men heller ikke prangende. Lidt tam handling men gode skuespillerpræstationer. Men ikke en film der SKAL ses i biografen.

Anjauser/22364

En semigod film. Ikke vildt dårlig men heller ikke prangende. Lidt tam handling men gode skuespillerpræstationer. Men ikke en film der SKAL ses i biografen.

Vibeke Frostuser/892922

Som stor Benicio Del Toro-tilhænger havde jeg glædet mig til at opleve ham i Somewhere. Jeg var udemærket klar over, at han ikke havde en af de bærende roller - men det var meget, meget skuffende, at han i filmen måske er med i 30 sekunder og har tre sølle replikker. Suk..

Filmen er cirka ligeså håbløs som Johnny Marco håbløshed... Det var i hvert fald en meget flad fornemmelse at forlade biografen efter filmen..

Frankuser/41644

Sofia Coppola har helt sikkert fat i den lange ende - hun bruger et billedsprog som går lige ind...til tider måske nærmest klichéagtigt og naivt - men det virker meget overbevisende!
Desværre så jeg filmen i Café Biografen i Odense, som udover de hyggelige rammer og ofte interessante udbud af film, ikke kan være med rent teknisk!! Filmen blev vist på et lærred i et format mellem 4:3 og 16:9 - helt sikkert IKKE det format filmen er optaget og tænkt vist i - hvilket nok nærmere er 2.35:1. Desuden den største fejl af alle: filmen var ude af fokus! Teknisk set var en i fokus i kanten, men midten af lærredet var var så meget ude af fokus at det var direkte svært at læse tekst der indgik i filmen, cast navne og hele oplevelsen af de - sikkert - flotte billeder blev udvisket. Desuden en del cromatisk abberation som en uddannet og opærksom operatør ikke ville ha' tillladt!!

Nå, men trods den elendige fremvisning har jeg stadig et godt indtryk af filmen, og det siger jo egentlig ikke så lidt om Sofia Coppolas talent som fortæller, og jeg skal helt sikkert se den igen - næste gang bliver det så helt sikkert ikke i Café Biografen, men i en af de "store" biografer...desværre.

Karakteren er udelukkende et udtryk for min mening om filmen - hvis oplevelsen i biografsalen skulle med i betragtning, så ville det have været en 1'er!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.