Cookie- og Privatlivspolitik

Somewhere

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
28.10.2010
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Somewhere
|

'Somewhere' er et komediedrama om at tage sit liv op til revision.

Johnny Marco (Stephen Dorff) er stjerneskuespiller. Han bor på det legendariske Chateau Marmont Hotel i Hollywood, kører i Ferrari og har altid en lind strøm af kvinder omkring sig. Johnny suser igennem livet uden rigtig at registrere det.

Men pludselig dukker hans 11-årige datter Cleo op (Elle Fanning). Hun er resultatet af et mislykket ægteskab, og mødet med hende får Johnny til at tage ansvar og vælge en retning i livet.

'Somewhere' er instrueret af Sofia Coppola ('The Virgin Suicides', 'Lost in Translation', 'Marie Antoinette').

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (103 votes)
3.8
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... som et stemningsfuldt Hopper-maleri af bagsiden af Hollywood... På den måde lykkes Coppola med at lave en film om sin tid, der indkapsler ånden, og samtidig er sit eget lille statement." (Ann Lind Andersen) ()

 • Børsen

  "... træls og kedsommelig... drænet for passion, hvilket muligvis er selve pointen med filmen, men det virker bare ikke." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Kemien mellem Stephen Dorf og Ellen Fanning (som far og datter) er mageløs... Og uden skyggen af sentimentalitet rører Sofia Coppola igen vores hjerter." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Coppola lader ofte billederne tale for sig selv... men det gør blot det hele mere nærværende... En dejlig, lille film... " (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... en visuelt og eksistentielt nærgående og dog diskret film... Virkeligt minimalistisk, men dybt tilfredsstillende." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Sofia Coppola tør mere end nogensinde lade sine billeder og skuespillere stå alene til publikums vurdering. Så meget desto mere rørende er 'Somewhere'... en af de små film, der sætter sig som en stor og varig oplevelse." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Vanvittigt overfladisk - præcist som man i sit værste mareridt kunne forestille sig det.

Heldigvis vil Coppola vise os mere end det. Og til at bryde isen, har vores hovedperson en datter, som kommer tættere på ham, end nogen anden kvinde. En pludselig mulighed for at være sammen i en længere periode - bla. en rejse til Italien, de to sammen, gør forholdet endnu tættere.

Men er han i stand til at leve op til sit pludselige ansvar?

Andersuser/737976

Den griber ikke rigtig biografgængeren, synes jeg, selvom det er rimelig klart at se, hvor SC vil hen med værket. Lidt for stillestående til min smag - trods alt; SC er kendt for at lade billederne tale for sig selv, men der er også grænser for, hvor festligt det er i længden.

Shandrill

Sofia Coppolas nyeste film en stille film uden de store monologer, sceneskift eller andet tekniske finurligheder. Filmen begynder med en Porsche der køre i ring, scenen vare så længe, at man som tilskuer først undres, så griner lidt, keder sig og til sidst fascineres.
Filmen om stjerneskuespilleren Jonny Marco, uden indhold i sit liv spilles mesterligt af Stephen Dorff, som jeg ikke mindes at have set tidligere.

Johnny Marco egen birolle til sit liv, uden nogen videre interesse i festerne, kvinderne eller hans roller kryber under huden i filmens første del.
Ind kommer datteren på et længere uplanlagt ophold, da hendes mor ikke kan overskue livet. Langsomt ser ... verden lidt anderledes, men som Sofia Coppolas andre film er der ikke en klar konclution eller den store forandring. Man forlader biografen med den tanke at der er ændret noget i Johnny Marco verden, men også at den let kan vende tilbage til det gamle.

http://rounduptheusualsuspects.wordpress.com/2010/11/25/somewhere/

henrikuser/8408

”Who is Johnny Marco?” Filmens gennemgående spørgsmål kommer frem midtvejs i filmen hvor vores helt Johnny Marco spillet af Stephen Dorff bliver bedt om at svare på hvem han egentlig er. Den sorte Ferrari der kører i ring og i ring, rundt og rundt. Vi som biografgængere ved ikke hvornår denne intetsigende handling stopper og måske ved vores helt i filmen ”Somewhere” det heller ikke? Det overfladiske stjerneliv kommer til udtryk i denne film og viser endnu engang, at penge aldrig alene giver den lykke som vi går og leder efter. Der er lagt tryk på de filmsproglige virkemidler og det kan for mainstream-publikummet være en svær film at forstå, måske endda kedeligt og intetsigende. For historie er der ikke meget af og de enkelte "shots" kan være næsten irriterende langtrukne, men det er netop også det smukke ved denne film. Der ligger så meget dybde begravet i en handling der kan forklares på under et minut. De enkelte billeder giver tid til at analysere og man kan fornemme en klar bagtanke i hvert eneste klip, samtidig er det som om vi er inde i et sind hvor de lange klip viser hvordan hans liv langsomt forsvinder ud i intetheden.
Vendepunktet ser vi da han lukker sin datter, spillet af Elle Fanning, ind i sit liv. En uges oplevelser bringer ham smilet tilbage og han får til sidst gipsen af hånden, som gennem filmen symboliserer hans overfladiske stjerneliv, som han nu med besvær kan se tilbage på. Filmen er alt andet end typisk Hollywood, der er lagt vægt på realismen og den fantastiske historie er lagt på hylden. Vi har ikke medlidenhed med en person som smider alt hvad han har væk, til fordel for sex og druk og derfor bliver det aldrig en film hvor vi bare må give hovedrollen et kram, men vi glæder os over hans endelige dannelse som person. Det er ikke en film der arbejder på at overraske, det er en film der så hjertens gerne vil fortælle en historie om et vendepunkt i et ellers ulykkeligt stjerneliv.
Historien er fortalt så godt og med så meget omtanke, at det for mig er umuligt ikke at falde for denne perle af Sofia Coppola. Det er en person der ikke er bange for at springe ud af sin fars fodspor og levere noget hun kan kalde sit eget. Det er den personlige holdning til et Hollywood liv som hun selv har levet og derfor er det en personlig og yderst smuk historie med stof til eftertanke, skuespillet er eminent og filmen er sprængfyldt med metaforer. Sofia Coppola er ikke en instruktør med mange film i bagagen, men alligevel er det værd at tænke på at hun ud af de film allerede har vundet en oscar for filmen ”Lost in Translation”, har sin egen personlige stil og gør sit håndværk stort set fejlfrit. Hun har lagt hårdt ud i en karriere som kun kan bringe hende flere priser og ”Somewhere” er på ingen måde en undtagelse.

Filmnørdens Hjørne

Der er scener i denne film, der ikke består i andet end at se Johnny ryge en hel cigaret i sin sofa. Sådan noget vil den gængse biografgænger nok blive skræmt væk af, men stop en halv, for det her er en ganske unik filmoplevelse, som du ikke bør feje af vejen så nonchalant. Filmen lever i sit tempo og sin stemning og det er den du skal opleve - ikke decideret handlingen. Netop fordi Sofie Coppola tager sig så god tid og lader sine karakterer smelte deres facade uden nogen form for drama, glider du uværgeligt helt ind i deres personligheder. Oplevelsen er meget intim og har en følelse af ægthed, som man skal lede længe efter i biografen i dag. Som tilskuer bliver du ubevidst opslugt af omgivelserne, til en sådan grad at du næsten kan mærke hvordan tæppet føles i det hotelværelse Johnny bor på. Det er en dejlig fornemmelse og når Somewhere er slut, har man ikke rigtig lyst til at forlade dens verden.

Somewhere er altså ikke en film for alle og enhver. Det kan sagtens være, at du vil finde den hysterisk uinteressant og gabende kedsommelig og det vil være forståeligt. Alligevel bør du unde dig selv at prøve den af, for hvis du bliver grebet af dens "slice of life", er det en ganske unik oplevelse.

(Læs hele anmeldelsen på Filmnoerden.com)

Madsuser/538028

Så den igår og gik hjem med blandede følelser. Den overgår bestemt ikke Lost in Translation, men alligevel kan man ikke ungå at holde af den. Coppola gør hvad hun gør bedst både som instruktør og manuskriptforfatter. Skuespillet er generelt hæderligt og Stephen Dorff leverer uden tvivl karrierens, indtil videre, bedste præstation. Det er dog især Elle Fanning der skiller sig ud, med en simpel, charmerende og solid præstation, der muligvis kunne indbringe hende en oscar-nominering.

Til tider kan filmen dog godt virke en anelse langtrukken og gennemskuelig. Desuden savner historien også en vis dybde.
Men Somewhere er faktisk en ganske god film. Den er let, ukompliceret og den virker som en film der burde kunne være at finde ved de kommende prisuddelinger.

Movieloveruser/8587

Jeg har set en del af Sofia Coppolas film såsom "Lost in Translation", "Marie Antoinette" og "The Virgin Suicides", som jeg alle synes er gode film. Hendes film er altid anderledes og interessante.

Selvom traileren ikke afslører så meget om filmen, synes jeg stadig at den virker rigtig god. Jeg er desuden også ret nysgerrig hvordan Elle Fanning har udviklet sig som skuespiller, da jeg ikke har set hende i noget siden "Babel".

Skal helt klart se den, enten i biffen eller på dvd ;)

MOONuser/316583

har set alle sofias film, og somewhere er ingen indtagelse

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.