Cookie- og Privatlivspolitik

Solens børn

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder scener med skænderier, trusler, forfølgelser, afstraffelser og slåskampe. Nogle af scenerne er voldsomme og enkelte desuden blodige. De fleste af de konfliktfyldte scener er dog af kortere varighed og afløses af scener, der skildrer et mere positiv sammenhold og omsorg. Filmen indeholder desuden en længere dramatisk scene, hvor hovedpersonen må kæmpe for livet og er meget tæt på at omkomme. Da de dramatiske og voldsomme scener ikke er udpenslede, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.11.2021
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Khorshid
|
Solens børn plakat

Den iranske film 'Solens børn' er historien om 12-årige Ali og hans tre venner. De er gadebørn og må ty til småligt tyveri og børnearbejde for at støtte deres familier og overleve.

Ali møder en dag en skummel fyr, som fortæller ham om en hemmelig skat, der er begravet i nærheden.

For at få adgang til tunnelen, hvor skatten befinder sig, må Ali og hans venner melde sig ind på Solens Skole, som er en velgørende institution med fokus på at uddanne gadebørn og børnearbejdere.

Her lærer de en ting eller to om selvrespekt og sammenhold, alt imens skattens eksistens begynder at virke tvivlsom.

Instruktøren Majid Majidi har en række anerkendte iranske film bag sig, bl.a. Baran fra 2001, som han fik adskillige priser for.

Med 'Solens børn', som sætter et kritisk blik på børnearbejde, vandt Majidi også en pris ved dette års filmfestival i Venedig.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
4
4

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Iran har en lang og rig tradition for at lave virkelighedsnære film med et socialt hjerte, ofte med børn som hovedpersoner i handlingen og vidner til en hård hverdag. Det gælder også Majid Majidis 'Solens Børn' ..." (Kristian Lindberg)

  • Politiken

    "Helt på niveau med de bedste iranske instruktører er 'Solens børn' ikke, men der er masser af appel i hans varme, poetiske og lidt gammeldags stil i denne moderne iranske variant af Oliver Twist." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

En film som rummer de mange menneskelige facetter. Til tider, virker det som en barnagtig fortælling ala Goonies, hvori man følger en bande børns narrestreger men man opdager hurtigt, at virkelighedens hårde barske natur spiller ind og verdens barske konsekvenser også findes i dette fiktive univers.

Det er en ærlig film som afspejler en kamp i lande som lider bukt med børnearbejde, som virkelig giver noget at reflektere over undervejs. En spændende og anderledes bud på en god film som på mange måder, overrasker positvt

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.