/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Søstrene Gusmãos usynlige liv

Tilladt for børn over 15 år
Filmen indeholder mange dramatiske scener med voldsomme skænderier, hvor personerne er ulykkelige, vrede, græder og slår i afmagt. Filmen indeholder desuden flere scener, der skildrer voksne menneskers seksuelle handlinger. Scenerne er skildret realistisk og enkelte scener er desuden visuelt detaljerede. Filmen vurderes derfor til at kunne virke grænseoverskridende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
19.11.2020
| |
2 timer 19 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Vida Invisível
|

Filmen 'Søstrene Gusmãos usynlige liv' er et drama om to søstre, som vokser op sammen i 1950'ernes Rio de Janeiro, men hvis veje skilles, mens de endnu er unge.

Storesøster Guida drager ud i verden med en græsk sømand, men vender gravid og alene hjem. Lillesøster Eurídice, som er en talentfuld pianist, håber på at blive optaget på konservatoriet i Wien, men så bliver også hun gravid.

Søstrene er lige uheldige med deres mænd og må se langt efter ungdommens drømme. Alt imens de gennem et langt liv længes efter hinanden, er kvinderne uvidende om, at de nærmest bor dør om dør.

'Søstrene Gusmãos usynlige liv' giver et indblik i 1950’ernes Brasilien, hvor kvinders muligheder i et dybt patriarkalsk samfund er begrænsede. Men det er også et tropisk melodrama med gribende skuespilpræstationer og en medrivende historie, der med sikkerhed får de store følelser i bevægelse.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (30 votes)
4.8
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "... en respektfuld brasiliansk genremodernisering, der fortæller kvindernes glemte historie. Kvinderne bærer denne tragiske historie med overskud og sprudlende liv." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "Den 54-årige Aïnouz har i sin sjette film iscenesat et vellykket møde mellem æstetisk følsom art cinema og mere kulørttelenovela med mytologisk resonans i en moderne feministisk kontekst." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Filmen om søstrene Gusmão lever af sin længde, sine farver og hele det varme troværdighedspræg. Det er lidt som Dickens på nyportugisisk. En seværdig og sanselig stiløvelse, der kan drive vinteren væk for en tid." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
MOONuser/316583

En virkelig virkelig god film! Det er meget længe siden jeg har nydt en film så meget! De 2.20 timer føltes som 1 time da hele vejen igennem har filmen været relevant og samtidig rørende uden at den overtager realismen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter