Cookie- og Privatlivspolitik

Snowpiercer

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
| |
Snowpiercer
|

En menneskeskabt miljøkatastrofe har frosset kloden, og alle overlevende er fanget på et tog, der aldrig stopper, i koreanske Bong Joon-hos undergangsallegori, 'Snowpiercer'. Ombord er alle samfundslag repræsenteret, fra eliten i togets front til de fattige i togets bagende, anført af revolutionslederen Curtis Everett (Chris Evans). Filmen er baseret på den franske grafiske roman ’Le Transperceneige’ og har klart tegneserielignende træk, men alvoren bag er ikke til at tage fejl af.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (27 votes)
4.1
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line FS

Snowpiercer er fuldstændig fantastisk og helt helt sin egen. Enormt flot film, medrivende og meget speciel. Jeg elsker tonen, jeg elsker stemningen og jeg elsket lyset.

S. Rico

Vi skal have gjort noget ved drivhuseffekten. Så lad os skyde en masse kemikalier ud i atmosfæren for at køle Jorden ned og neutralisere den globale opvarmning...
Yes, det virkede! Øhh, faktisk lidt for godt, for nu står menneskeheden over for det modsatte problem: global nedkøling!

Heldigvis har en fremsynet mand med en passion for tog opfundet en evighedsmotor og sat motoren ind i et mega tog, som kører rundt på Jordens kombinerede skinnesystem. En omgang rundt om Jorden tager ét år. En række meget rige mennesker + en række knap så rige arbejdere har overlevet katastrofen ved at komme om bord på toget i tide. De er nu (sandsynligvis) de eneste overlevende mennesker på hele planeten.

Det er sgu’ da et godt udgangspunkt for en fed actionfilm med en hel del samfundskritiske lag. Det mest fascinerende ved filmen er selve togets opbygning. Bagerst er der arbejderne, som bor som slaver under kummerlige forhold og spiser blendede kakerlakker. Længere fremme er der drivhusvogne, hvor der dyrkes grøntsager. Man kan også få frisk fisk fra akvarievognene - og der er slagterivogne med kylling og oksekød. De rige kan få det hele og lever luksuriøst i den forreste del - komplet med spabad, butikker og diskotek mv.

Plottet er så (selvfølgelig), at de underkuede arbejdere gør oprør og skal arbejde sig op gennem toget til den exentriske ejer helt i front. Det er god underholdning, og filmen har potentiale til at kunne være helt i top.

Der er dog for mange elementer, som ikke rigtig holder. Præmissen om at toget er selvforsynende virker ikke troværdig. Hvor er eksempelvis alle de levende køer og kyllinger? Man får ikke at vide, hvor langt toget er, men det ser ”kun” ud til at være et par hundrede meter langt. Og det vil slet ikke være nok til at selvforsyne så mange mennesker. Alene drivhusvognene skulle sandsynligvis strække sig over flere hundrede meter, hvis det skulle give mening...

Nå, men bortset fra dette, så trækker den ret specielle slutning også lidt ned. En selvmodstridende kombination af håbløshed og håb. Fortolk det som du vil. Men tag og se filmen. Det er ikke lige en man glemmer med det samme.

Wayne

Den er fint lavet, og det er trods alt nytænkning - og slutningen skal vel symbolisere et håb.

Men for søren det er sjældent jeg har set en film, som ender med at give så lidt mening. På et tidspunkt var jeg klar til at give den 4 stjerner, men slutningen er ubrugelig.

Katja

Den her film er en MUST SEE!!

Jeg vidste ikke så meget om filmen, inden jeg så den - hvilket gjorde spændingsforløbet endnu mere interessant!

Amen, jeg ved slet ikke hvad jeg skal skrive!

Jeg vil helst ikke afsløre noget - men bare opfordre Jer på det kraftigste!! Se den!!

Hold nu da op, altså!

Kasperuser/792188

En film der direkte kan ødelægge en aften af ren og skær kedsomhed.
Bare det at se filmen færdig var for ulideligt.
Det er en utroligt underlig film blandet med plat humor i særklasse.

1/10.
Kan på ingen måde anbefales.
Seriøst spild af jeres tid.

Senitta

Da jeg er en meget stor fan af Syd-Korea, har jeg bla. læst i en artikel, at Snowpierser, kommer til DK, og det skulle den gøre d. 29 august! Fordi dens direktør/skuespiller Bang Joon Ho kommer til DK for at se den!??
Så hvorfor er der ikke nogle steder man kan bestille billeter??!!

Dette er artiklen!:
http://mwave.interest.me/enewsworld/en/article/44625

kimuser/437362

Hvem ved hvor denne film bliver vist i DK?

SSuser/10172

Det ser desværre ikke ud til at Snowpiercer får dansk biografpremiere.

Hilsen Søren - kino.dk

Michaeluser/602568

Den skal da have dansk premiere!
Come on... gode anmeldelser i USA, Chris Evans i hovedrollen, spændende sci-fi...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.