Cookie- og Privatlivspolitik

Snowden

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående utryg stemning af overvågning. Mellem en lang række dialogscener står nogle voldsomme hændelser frem: En mand falder flere gange om med epileptiske kramper. I realistiske overvågningsoptagelser fra satellit ser vi dels en bil dels personer blive ramt af missiler. Da volden ikke er udpenslet, og da filmen generelt skrider roligt frem, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-års aldersgrænse.

Se mere på medierådet.dk
29.09.2016
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Snowden
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Snowden' begynder, da Edward Snowden må droppe ud af hæren pga. en skade.

Nedslået finder den unge mand heldigvis ud af, at han har et talent for kodning og hacking, så han søger job som sikkerhedskonsulent hos CIA.

Ufin brug af information ligger dybt i den verden, Snowden befinder sig i, og på et tidspunkt får han nok: Velvidende at det vil koste ham karrieren, familien og måske endda livet vælger han at stjæle fortrolige informationer om overvågning af privatpersoner, politikere og firmaer i hele verden.

'Snowden' er baseret på virkelige hændelser om den verdenskendte whistleblower, og spændingsdramaet forsøger at afdække, hvad der ledte til beslutningen om at give afslørende NSA-dokumenter til medierne The Guardian og The Washington Post.

Whistlebloweren har delt vandene blandt politikere og verdens befolkning, men han har opnået asyl i Rusland. Amerikanerens handlinger er også blevet skildret i dokumentaren Citizenfour.

Oliver Stone har tidligere beskæftiget sig med samfundsrelevante emner i sine film, hvor bl.a. Platoon, Wall Street og JFK står ud som hovedværker. Snowden spilles af Joseph Gordon-Levitt, der til rollen har tilegnet sig en perfekt imiterende stemmeføring via gennemsyn af timevis af materiale med den virkelige person. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (487 votes)
4.6
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er ikke meget visuelt filmsprog i fladskærme og dørkarme. Men tematisk er historien kolossalt vigtigt, og den vil med sikkerhed nå flere og andre mennesker end for eksempel dokumentarfilmen 'Citizenfour' (2014)." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... selvom alle efterhånden kender historien, og selvom filmen er mindst en halv time for lang, så kommer Stone godt omkring emnet, og uanset og man er for eller imod Edward Snowden, så føler man sig godt og intelligent underholdt." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Stone forfalder heldigvis ikke til fristelsen for at overdramatisere begivenhederne [...], men satser i stedet på både de menneskelige og ikke mindst politiske og etiske aspekter ved forløbet. Det gør ikke bare 'Snowden' til en god film men tilmed en yderst vigtig af slagsen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... som film om et menneske, der nages af tvivl og som ender med at gå aldeles mod strømmen, er ’Snowden’ imponerende afdæmpet og eftertænksom." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Som andre af Oliver Stones film har også denne en næsten dokumentarisk stil, og man følger den anspændt, så se den endelig!" (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'Snowden' er en film, der akkurat [...] undgår at kamme over i heroisk oversentimentalitet, som med Joseph Gordon-Levitts rolige underspil ikke overfortolker mennesket Snowden, men er loyal over for forlæggets uigennemtrængelige, venlige kølighed." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Snowden er (desværre) lagt i den lydefri genre. Det er familieversionen af dokumentaren Citizenfour (2014) [...] og Stone holder sig så tæt til den films dagsorden, at hans egen får præg af en fotokopi." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
David

Filmen er helt klart værd at se! Man er supergodt underholdt fra start til slut, og filmen giver et godt (og meget skræmmende) indblik I NSA's arbejdsmetoder, og masseovervågningen af internettet generelt. Efter du har set filmen, vil du muligvis få lyst til at tage sølvpapirshatten på, koble dig på en anonym VPN-forbindelse og sætte et klistermærke over webkameraet! ;)

Go' fornøjelse!
David Schøt

Wayne

Oliver Stone skal afgjort have points for at have lavet en afballanceret film.

Han fremstiller ikke Snowden som den store amerikanske helt, som har gjort det hele af patriotiske grunde. Ifølge Stone er Snowden en helt almindelig amerikaner, med særlige evner - som viste sig ved et tilfælde.

Faktisk er Snowden så dygtig, at det er ham som er arkitekten bag mange af de overvågningsprogrammer som han selv ender med at tage afstand fra.

Langsomt begynder Snowden at få en samvittighed - Stone giver ikke ham selv æren for den. Indflydelsen kommer fra hans kæreste,
Shailene Woodley - som er langt mere venstreorienteret og samfundskritisk, end Snowden. Faktisk opstår det endelige brud på tilliden mellem CIA og Snowden først, da han opdager at han og kæresten overvåges.

Derfor er det også vanskeligt at udråbe Edward Snowden til en egentlig helt. Der findes, uden tvivl, stadig overvågningsprogrammer designet af ham - som fungerer og arbejder på dagligt basis, og han har et reelt medansvar for at det eksisterer.

Atombomben blev ikke konstrueret af mennesker, som ønskede at begå massemord - den blev lavet af mennesker, som var dedikeret til at løse en opgave og som deltog i en kapløb om at være de første.

Det samme kan man sige om overvågningssystemerne - viden er magt, det er en evig sandhed. Viden kan både bruges positivt, til at forhindre noget slemt i at ske - men det kan også bruges som pressionsmiddel til at gennemtvinge politiske og økonomiske fordele.

Stone får også berørt problematikken omkring de amerikanske droneangreb - og her ser man tydeligt hans kritiske tilgang, da en dronepilot fortæller om sit job med at dræbe - som bare en ny dag på kontoret.

Snowden er ikke en helt - han er heller ikke et offer, og han er bestemt heller ikke en forrædder. Systemet gav ham bare ikke andre muligheder.

Jeg har svært ved at vurdere om overvågning er godt eller skidt.

Det er betryggende at vide at der fanges terrorister hver dag, inden de når at udløse en bombe - men spørgsmålet er om det hele ikke bare er en ond cirkel som fortsætter i det uendelige. Øje for øje, har aldrig være den rigtige måde at løse noget på.

Joseph Gordon-Levitt er perfekt, som den udtryksløse nørd - som er blændende til sit arbejde, men ender med ikke at turde stole på sit eget land.

Alt i alt, en troværdig, interessant og sober biografi - uden for stor overvægt af politisering, som Stone sagens kunne have endt med at lave.

8/10

Line

Jeg var godt underholdt og skuespillet var godt. Men i forhold til hvor fascinerende, fantastisk og ikke mindst vigtig historien om Snowden er, så synes jeg ikke at Oliver Stone får nok ud af at omsætte historien til spillefilm.

Nadja

synes den var god

Bo

På trods af man kender til hele historien omkring Snowden, var der alligevel flere overraskelser iblandt.

Reneuser/737063

En utrolig god og vedkommende film, som trods sin længde aldrig var kedelig eller for lang. Godt bygget op, og skræmmende i sin virkelighed. Snowden er en af vor generations største helte, og det er vel kun korrupte regeringer og lyssky instituioner der hævder andet. Godt at der med denne film kommer mere fokus på ham, og på internettets mørke side, som i dette tilfælde udføres af Amerikas og andre landes regering og efterretningstjenester (læs: privatlivsspioner), som spionerer mere på deres egne borgere end på terrorister! En regering skal beskytte og tjene folket, og være sandfærdig!

Elzbieta

En god fortælling om virkelige begivenheder derfor vil jeg se filmen.Men jeg gik ud af biografen med en meget trist konklusion.
Hvofor bruges der så mange penge at overvåger og aflytte os i stedet at bruge de penge at bekæmpe fattigdom i verden og begrænse konflikter og flytningrestrom.

Malle5252

Jeg var virkelig positiv overrasket over denne film! Castingen var suveræn og den fortalte historien på en virkelig spændende og realistisk måde, jeg kunne virkelig føle hans brud.
Selv hvis den ikke havde været baseret på en virkelig historie, så ville denne film virkelig være spændende og god!

maiuser/505959

Det er længe siden jeg har givet en film 5 stjerner, ved ikke hvorfor denne her gik så dybt.
Måske fordi det var en rigtig god film,gode skuespillere,incl Nicolas Cage i en meget betydningsfuld birolle.
Og fordi selve historien er sand, og handler om en af de modigste store helte i vor tid.
Han sætter jo alt i sit liv,og sit liv på spil for at "redde" eller i det mindste advare menneskeheden.
Selvom man jo egentlig godt ved det, er det alligevel skræmmende. Man kan så undre sig over, hvis man har alle de muligheder for at infiltrere hvemsom helst hvorsomhelst, hvorfor der så ikke bliver gjort noget mere målrettet, mod dem som er en trussel.
Nå men nu bliver jeg ikke mere drillet med min tape over webcamera,jeg har haft i årevis.

Søren

God historie og godt plot!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.