Snemanden

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og ofte meget spændingspræget grundstemning. Den indeholder flere voldsomme, blodige og uhyggelige scener med personer, der overfaldes, dræbes og parteres. I en scene er et desperat barn vidne til, at hans mor drukner i en bil for øjnene af ham. I en anden og blodigt udpenslet scene ses en person få skudt hele hovedet af. I en tredje scene trues en person med at få skåret hovedet af med en sav for øjnene af sit barn. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
12.10.2017
Originaltitel: 
The Snowman
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio, Seniorbio
3.3
2.5
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (393 votes)

Resumé

Den amerikanske thriller 'Snemanden' foregår i Oslo, hvor vicekommisær Harry Hole efterforsker en række koldblodige mord, der altid falder på snefulde dage.

Sagen starter, da en kvinde forsvinder og hendes halstørklæde på uforklarlig vis dukker op på noget, der ligner et gerningssted.

Kriminalbetjenten begynder nu langsomt at samle brikkerne i et grusomt puslespil, og snart står han og hans nye kollega Katrine Bratt i spidsen for en intens jagt på en seriemorder, der går efter kvinder med børn og altid efterlader sig et skrækindjagende visitkort i form af en blodig snemand.

'Snemanden' er baseret på norske Jo Nesbøs syvende krimi i bestseller-serien om den kaotiske enspænder Harry Hole. Filmen følger samme skabelon som David Finchers The Girl with the Dragon Tattoo og tv-serien 'Wallander', der også bibeholdt den skandinaviske setting på trods af en engelsksproget tilgang. 

I rollen som den upopulære kriminalbetjent ses Michael Fassbender, der får selskab af svenske Rebecca Ferguson og danske David Dencik.

Filmatiseringen var oprindeligt tilknyttet mesterinstruktøren Martin Scorsese, men det blev den stilsikre svensker Tomas Alfredson (Lad den rette komme ind og Dame, Konge, Es, Spion) der fik opgaven til sidst. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Snemanden' er [...] endt som en generisk, sløjt disponeret seriemorderfilm ..." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Til trods for at skuespillerne gør hvad de kan [...], må filmen være godt skamklippet, for man undres over de påbegyndte, men uafsluttede tråde." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... et ikke særlig originalt eller veltænkt plot, der blot er endnu en rutinepræget variation over det fortærskede seriemorder-tema ..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Hvordan kan ét af skandinavisk films bedste kort servere scene på scene, der bare ikke hænger sammen, personer, der er helt og aldeles utroværdige og talrige øjeblikke af ren og skær [...] forvirring?" (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... skuffelsen [er] så meget større, når slutproduktet viser sig at være yderst gennemsnitligt trods et professionelt look og en god Michael Fassbender i hovedrollen." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Gyset er [...] en af de største attraktioner i denne vinterhvide film noir, ikke som chok i biografsædet, men som æstetik i de sneklædte landskaber omkring Bergen ..." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

Blazeuser/877417

Nej nej nej hvor er den skuffende. Jeg havde virkelig sat næsen højt efter bogen var læst. Den følger overhovedet ikke bogen. det er en krimi for sig selv. Råd: læs bogen og hold dig langt væk fra filmen!

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
christina

Hvordan kan man få en så ringe film ud af en så god bog...!? De 2 stjerner er kun fordi Michael Fassbender som sædvanligt leverer varen.
TIP: Læs bogen men se ikke filmen

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Emilieuser/215305

Jeg oplevede at der manglede mere historie.. man fik ikke en relation til karaktererne eller en forståelse for hovedpersonen.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
bentuser/87315

Var inde og se den med min tolv årige søn.
Han syntes, at det var en spændende film men også ind imellem lidt for uhyggelig

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Benny

Ikke særlig uhyggelig og spændende. jævnt kedelig

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Lineuser/254499

At se så god en bog blive filmatiseret så skrækkeligt

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
christina

Lige mine ord. Jo Nesbø må være så skuffet

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
EmmaAhlgreen user/217228

På trods af mange dårlige anmeldelser, valgte vi at tage ind og se Snemanden, og jeg var faktisk ganske positiv.
Jo, den kunne sagtens være lavet bedre, og jeg kommer nok ikke til at se den igen og igen. Men når det nu skal være, så var den faktisk god og jeg var godt underholdt.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
bentuser/87315

Har ikke læst bogen og syntes at det var en god thriller med masser af action.
Dog var det for tidligt og alt for tydeligt, hvem som var morderen.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Lars Jørgensen

Alt er galt her, dialogen er dårlig, skuespillerne er kedelige, filmen er i sig selv ganske kedelig og langtrukken, den kan på ingen måde anbefales at se i biografen.

Trist at når nu, vi i skaldiavinen er så gode til netop denne genre (Mænd der hader kvinder, Broen, Forbrydelsen osv) at den ikke bliver lavet i samme stil, og når nu vi har masser af gode skuespillere, hvorfor man så vælger at satse på en engelsk udgave, Norsk/skandinavisk havde bare været mere troværdig.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter