Cookie- og Privatlivspolitik

Smuk

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en følelsesladet stemning med mange seksuelle undertoner. Der er flere scener, hvor unge mennesker bliver genstand for grænseoverskridende handlinger samt grove ydmygelser med seksuelt indhold og symbolik. Der ses også flere scener med digitale krænkelser. Filmen rummer imidlertid også scener med sammenhold, forelskelser og humor. Sexscenerne er kortvarige og ikke stærkt udpenslede. Hovedkarakteren portrætteres desuden som stærk og modig. På den baggrund vurderes filmen kun at kunne virke grænseoverskridende for børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
13.10.2022
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Smuk
|
Versioner: se alle
2D, Med besøg, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Smuk' følger seks unge mennesker, der får udfordret deres grænser på Rosenholm Gymnasium, hvor de nye 1.g'ere skal igennem en masse ritualer ved årets skolestart, som får stor betydning for deres videre liv på gymnasiet.

Frida starter i 1.g sammen med sin bedste veninde Selma, og de to piger finder hurtigt sammen med Nadja, der er lillesøster til 3.g'eren Pelle og kæreste med Pelles bedste ven Emil.

Men da Emil og Frida får et godt øje til hinanden, og da Frida ovenikøbet efter en audition bliver udvalgt til at deltage i den eftertragtede puttemiddag, men Selma ikke gør, bliver der lagt afstand mellem pigerne, som hurtigt mister fodfæstet i det sociale spil.

Kærlighedsfilmen instrueres af kvinden bag biografhittet Jagtsæson og har unge talenter fra bl.a. Retfærdighedens ryttere og Druk på rollelisten.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (238 votes)
3.9
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Første halvdel af filmen burde være pensum til forældre, der vil forstå ungdomslivet. Med fint nutidigt sprog og charmerende unge skuespillere ser vi, hvordan kulturen bliver så fast en del af gymnasielivet, at alle tager mere eller mindre frivillig del." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Dagbladenes Bureau

  "Det særlige ved 'Smuk' er, at den stort set ikke forfalder til lette løsninger. I stedet zoomes der ubønhørligt ind på, hvad det vil sige at være ung i Danmark i en sky af lektier, tvivl, venskaber, skønhedsidealer, puttemiddage, druk, flirt og hævnporno." (Casper Hindse)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Instruktør Tilde Harkamp skifter spor og leverer med fremragende skuespillere et mesterligt ungdomsdrama om perfektionisme, social angst og SoMe-lemlæstelse." (Rikke Schubart)

 • Information

  "Puttemiddage og lignende lumre overgangsritualer, der placerer nystartede gymnasieelever i rollen som underdanige sexobjekter, fortjener at blive taget alvorligt. Men måden, de tages alvorligt på i 'Smuk', er temmelig fantasiforladt." (Lone Nikolajsen)

 • Jyllands-Posten

  "At lave en film i øjenhøjde, derimod, med den ungdom, der også selv både forkaster og fascineres af puttemiddage og den ritualiserede seksualisering af hverdagen, er til gengæld lidt af en bedrift, og det lykkes erfarne Tilde Harkamp faktisk med..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "De to unge talenter Andrea Heick Gadeberg og Sylvester Byder gør ung kærlighed troværdig i Tilde Harkamps film med den korte, rammende titel 'Smuk'." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "'Smuk' er mere en film om uvenskab og forelskelse end om de egentlige grænseoverskridelser, hovedpersonerne oplever. En film om nogle meget generelle teenageoplevelser fortalt med nogle meget alvorlige emner som baggrund, som den aldrig rigtig får taget hånd om." (Johanne Høgfeldt)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mie

Den rammer alle de rigtige steder

peter

To piger starter på gymnasiet den ene fremme i skoene den anden mere tilbageholdende, men ikke desto mindre bliver det den tilbageholdende pige der roder sig ud i problemer,
Filmen vender problemer med putte middag , kærlighed, so'me ,forventninger til piger, kontra drenge , og drama mellem venner og klassekammerater.
Fint sat sammen til et billede af nutidens unges problemer.
Fin film som mange unge vil kunne spejle sig i .
De 6 unge skuespillere gør et virkeligt godt indtryk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.