Cookie- og Privatlivspolitik

Slumdog Millionaire (2008)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
06.03.2009
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Slumdog Millionaire
|

'Slumdog Millionaire' handler om den 18-årige, forældreløse dreng Jamal, som deltager i den indiske udgave af 'Hvem vil være millionær?'.

Jamal deltager ikke for at vinde præmien, men for at bevise sin kærlighed overfor veninden, Latika, som er fan af showet.

Politiet er mystificeret over, hvad den unge mand fra Mumbais slum laver i sådan et TV-show, og de mistænker ham for at snyde.

Med kun ét spørgsmål fra at vinde 20 millioner rupier fortæller Jamal sin barske og eventyrlige livshistorie, som forklarer, hvordan han har tilegnet sig nøglen til svarene.

Danny Boyles anmelderroste film har vundet fire Golden Globes og otte Oscars bl.a. for Bedste film og Bedste instruktion.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3150 votes)
5.1
4.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... yderst underholdende hyldest til optimistisk tro på kærlighed og håb..." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "... strutter af flot fotografering, lynhurtige klip og dunkende musik. Men sentimentaliteten hænger tykt over meget af filmen..." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "En i alle henseender fantastisk, broget og kulørt historie med masser af grumme, voldelige og sørgelige elementer, men fortalt med så meget overskud og kærlighed, at det er svært ikke at forlade biografen i opløftet tilstand." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... anskuet som en lille, sød feel-good film, så kan 'Slumdog Millionaire' varmt anbefales.” (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "... glammer forfriskende og bider vores indbildte version af virkeligheden godt og grundigt i rumpen." (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "... en stor lille film, som kommer præcis til den rigtige tid. Måske har den ikke fortjent sine priser, men den fortjener et stort publikum." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anders

Uden tvivl en af de bedste film jeg nogensinde har set.

Lars Michael

Faktisk en god film, hvor den gir mening til sidst.
Den første time var lidt for ting af komme igennem med ø, men så efter bliver den bare bedre og bedre.
God historie hele vejen.

Nikolaj

En sød historie og så er denne film ikke så meget andet. Synes ikke den fortjener alt den ros og de priser den har fået! Den kan sagtens ses, men det er langt fra hvad jeg vil kalde en Oscar-kandidat

Mathias

ej

Jacob

Den klassiske historie om den fattige som pludselig står med muligheden for at blive helt ufattelig rig, og det var ikke overraskende den gik sin sejrsgang helt frem til det års Oscars-uddeling. Den kan beskrives med et enkelt ord - 'fantastisk'.

Camilla BK

Synes filmen var ok. Har kun set den én gang, og ikke rigtigt haft lysten til at se den, derfor de 4 stjerner. Fortryder dog ikke at have set den på nogen måde.

Synes den var fedt bygget op, skuespillerne klarede det godt, og det er virkeligt en flot film.
Synes til tider godt selve historien kan blive lidt kedelig, men havde godt nok nerver på til sidst! I like it!

Det bedste ved det hele var, skal lige siges at jeg så den i engelsktimen i skolen, og da filmen er færdig og de ved rulleteksterne begynder at danske, kommer min tysklære hoppende ind og begynder at synge og danse med... det var episk :D

Frank

Okay film

Jeff

I managed to see this film in the cinema 3 times by accident…

Sanne

Ekstra bladet havde en anmeldelse af denne film som lød følgende : "En i alle henseender fantastisk, broget og kulørt historie med masser af grumme, voldelige og sørgelige elementer, men fortalt med så meget overskud og kærlighed, at det er svært ikke at forlade biografen i opløftet tilstand." Denne anmeldelse kunne jeg ikke være mere enig med! Filmen er rørende og smuk. Og så efterlades man med en følelse af tro, håb og kærlighed. Hvor mange film formår det?

Signeuser/218559

Fantastisk tankevækkende film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.