Cookie- og Privatlivspolitik

Skytsenglen

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingspræget stemning, og den indeholder dramatiske scener med voldeligt indhold. I en scene ses en person blive skudt ihjel under et røveri, og i flere scener oplever en figur at finde et nært familiemedlem liggende død i en brændende bil. Filmen indeholder desuden scener med emotionelt oprørte personer i sorg. Da man ikke ser udpenslet vold, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
28.06.2018
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Guardian Angel
|

Thrilleren 'Skytsenglen' er baseret på den sande historie om det såkaldte hypnosemord, der fandt sted i København i 1951.

Et mislykket bankrøveri resulterer i et brutalt dobbeltmord. Politiet fanger hurtigt den skyldige, 28-årige Pelle Hardrup. Men der er noget mystisk ved hele affæren, og især gerningsmanden, som synes at have været i en form for trance.

Kriminalbetjent Anders Olsen efterforsker sagen, der leder ham på sporet af Pelles ven og tidligere cellekammerat, Bjørn Schouw Nielsen, som bl.a. har gjort sig i hypnose og psykisk manipulation.

’Skytsenglen’ er en co-produktion mellem Danmark, Finland og Kroatien. Således har danske Pilou Asbæk hovedrollen overfor bl.a. amerikanske Josh Lucas og kroatiske Rade Serbedzija, mens finske Arto Halonen både har instrueret og skrevet manuskript.

Filmen udspiller sig i efterkrigstidsårene, hvor anden Verdenskrig og nazismen stadig hænger som en ond skygge over samfundet og ikke mindst politistyrken. Sagen var ligeledes opsigtsvækkende, da det var den første og en af de eneste af sin slags nogensinde.

Den særegne kriminalsag har ligeledes dannet grundlag for et dobbeltafsnit i DR-serien ’Rejseholdet’ med Thure Lindhardt og Lars Mikkelsen, ligesom forbrydelsen også har været beskrevet i flere bøger. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
3.2
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

4 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Castet tæller danske, amerikanske og kroatiske skuespillere, der alle er fremragende." (Kristian Lindberg)

 • Jyllands-Posten

  "... man [har] valgt at lave en psykologisk thriller, der på trods af gode skuespilpræstationer ender med at blive lige så søvndyssende og banal som en pendulsvingende amatørhealer." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er personlige bekendelser, der har kunnet understøtte de historiske fakta med et troværdigt persondrama, som konsoliderer substansen i stedet for at fortynde det til melodrama." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Som film er 'Skytsenglen' meget kulørt, men unægtelig på en konstruktiv måde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Myles Bennett-Dysonuser/29468

Høj klasse

Tanken om at sådan noget ku forekomme har altid strejfet mig, min kæreste tør ikke hypnotiseres for at få bugt med rygning!

Danmark skal helt klart fortsætte ad den vej, tror at man kunne overmatche Hollywood

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.