Cookie- og Privatlivspolitik

Skyggen af en helt

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
03.06.2015
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Skyggen af en helt
|

Dokumentarfilmen 'Skyggen af en helt' handler om instruktøren Laurits Munch-Petersen og hans familie.

Filmskaberens morfar var den berømte surrealistiske digter og maler Gustaf Munch-Petersen, som blev dræbt som 26-årige under Den Spanske Borgerkrig i 1938. Hans mor, Ursula Munch-Petersen, er en af tidens største danske keramikere.

Nøglen til at forstå mysteriet om hans morfar starter hos Laurits' mormor, der efter Gustafs forsvinden skærer mindet om ham ud af sit liv og gør ham til tabu i det bornholmske hjem. Senere slår hun også hånden af Laurits' mor og har siden ikke villet have noget med hverken sin datter eller sit barnebarn at gøre.

Laurits Munch-Petersens 'Skyggen af en helt' er en personlig dokumentar, der tager udgangspunkt i instruktørens eget liv - en undergenre vi bl.a. kender fra Søren Faulis Min morfars morder og Sarah Pollyes Stories We Tell. Den filmskoleuddannede Munch-Petersen vandt i 2004 en "Student Oscar" for sin afgangsfilm 'Mellem os' og spillefilmsdebuterede i 2005 med Ambulancen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (102 votes)
5
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] det fjerner ikke filmens kvalitet og den måde den ramte mig voldsomt dybt på." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "En både modig og væsentlig dokumentarfilm, som man skal være gjort af hårdere stof end mig, for ikke at blive grebet af." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en personligt gennemlevet historie, der her er filmet, men den skrider ud i det private, grænsende til det sentimentale. Klart nok er det er et langt, sejt stræk at få mormor til at gi’ sig og åbne for sluserne til den fortrængte fortid, men filmen bliver for lang og for omstændelig." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'Skyggen af en helt' er en kun stedvis bevægende subjektiv dokumentar, som måske ville være faldet bedre ud, hvis den var skabt som en spillefilm inspireret af virkelige begivenheder." (Dorte Hygum Sørensen)

 • Weekendavisen

  "'Skyggen af en helt' er en fængslende familiefortælling, som kan bruges af alle, der kender til svigt, forsoning og hemmeligheder." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.