Cookie- og Privatlivspolitik

Skyerne over Sils Maria

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er fortalt et roligt tempo og gør meget lidt af brug af intensiverende, voldsomme virkemidler. Der er dog en scene med en kvinde, som i en science fiction film skyder en anden kvinde med et blaster-våben, så denne opløses i kunstige atomer. Scenen foregår i et urealistisk univers og er på ingen måde udpenslet. Dog vurderes den at ville kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
22.10.2015
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Clouds of Sils Maria
|

'Skyerne over Sils Maria' handler om den modne og erfarne skuespillerinde Maria Enders, der skal medvirke i en genopsætning af det teaterstykke, der blev hendes gennembrud. 

Første gang spillede hun rollen som den unge assistent Sigrid, der ender med at drive sin chef, Helena, til selvmord. Denne gang bliver Maria bedt om at spille den ældre kvinde overfor en ung Hollywoodstjerne med skandaløse tendenser.

Rollen får Maria til at revurdere sit liv og ikke mindst de forbudte følelser, hun nærer for sin egen personlige assistent. Snart blandes Marias kaotiske privatliv ind i projektet med uoverskuelige konsekvenser. 

Dramaet 'Skyerne over Sils Maria' er instrueret af franske Olivier Assayas og har Juliette Binoche i hovedrollen som divaen Maria. 

Chloë Grace Moretz ses som den unge konkurrerende stjerne, mens Twilight-sagaens Kristen Stewart modtog det franske svar på en Oscar får sin præstaion som den personlige assistent. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
4.5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er psykologisk spil på højt plan, og både Juliette Binoche og Kristen Stewart [...] spiller så vi på det nærmeste mærker deres hudløse ensomhed, vemod og smerten over tidens gnavende tand og kærlighedens brutalitet på egen krop." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "Til tider drilsk, men svært dragende og sært fascinerende i samtlige 124 minutter." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Juliette Binoche folder Maria ud i mange retninger, og Kristen Stewart får vist alle Twilight-tvivlerne, at hun formår at spille sjældent ubesværet og naturligt skuespil i rollen som Valentine." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Assayas er fremragende i sin kvindeskildring og er relativt subtil i sin skildring af forholdet mellem Maria og Valentine..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... en film, som er lige dele symbolsk alpedrøm, metafilmisk spejlkabinet og eksistentielt kammerspil og med sine hip til Hollywood så eurokulturel, at det er lige før man får et ferniseret opstød." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Juliette Binoche har smilet, rødmen og livfuldheden fra sine første roller i behold. Kristen Stewart er nok gjort lidt for proper og effektiv som assistenten, men kvinderne fungerer godt sammen. Som teenagestjernen går Chloë Grace Moretz til stregen af alle klicheer, men uden at overskride dem." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.