Cookie- og Privatlivspolitik

Skønheden og Udyret (1991)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Beauty and the Beast
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning Dansk Tale
|

Disneys moderne klassiker om den smukke landsbypige Belle, der bliver indespærret på et slot af et frygteligt udyr.

Skønheden og udyret' er fortællingen om den unge pige Belle, der bliver taget til fange af det bestialske Udyr. Filmen rummer en god del uhygge, men stemningen lives gevaldigt op af det fortryllede slots talende interieur - særligt lysestagen Lumiere og standeruret Cogsworth. Filmens franske charme er fængende, men drivkraften er frem for alt den gribende morale om ikke at skue hunden på hårene, men at finde kærligheden, hvor man mindst venter det. ’Skønheden og Udyret’ blev som den første animationsfilm nogensinde nomineret til en Oscar for Bedste Film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (93 votes)
5.1
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Eugen

The classical story of good, bad and love.

Perfect for all ages.

Simon

Fantastisk film, den er flot lavet og plottet er rigtig godt. Musikken er giver filmen en helt anden stemning!

Jacob

Man fatter ikke helt det enorme spring fra SOS fra Australien, og til eventyret med Bella, men Disney beviser igen de fortjener førstepladsen indenfor animation.

Nikolaj

Fantastisk historie, musikken er også fremragende, bliver aldrig træt af den, og har også set den 2 gange på teater, hvilket også var en super god oplevelse.

Line FS

Var af en eller anden grund aldrig en af mine yndlings disneyfilm!
Det er jo selvfølgelig en Disney-klassiker (fra den tid hvor Disney havde virkelig fat i dét der), så derfor er filmen sammenlignet med andre ikke-disney tegnefilm helt fantastisk!- Men i Disney-verden, så har jeg aldrig været helt vild med den.. af en eller anden grund. Den er lidt tør og mangler drivkraften og fangende spænding (selvom, at når man ser på filmen så er der nok med spænding). Karakterne fangede mig af en eller anden grund aldrig helt - og selvom Belle har en lang række af de samme interesse som jeg, og er total badass, så har jeg aldrig været helt vild med hende.
Dog er filmen virsuelt virkelig smuk - og musikken, ja det kan jo ikke diskuteres! Den er jo gudeskøn!

Philip

Skønheden og Udyret er helt igennem fantastisk.
Historien, figurerne, magien, musikken og det visuelle er så godt, at man virkelig bare elsker den.
Jeg kan se den igen og igen, og synger med på sangene og blive helt rørt og får gåsehud hver gang jeg ser den.

Thumbs Up til Disney for en af deres bedre tegnefilm gennem tiden.
TAK, TAK og TAK!

Maria

Skønheden og Udyret ligger i min top 5 over yndlings Disneyfilm.

Historien er fyldt med magi og kærlighed og den er spændende.

Sangene er fantastiske! Enhver pige der ser dansescenen i balsalen, må være mere end misundelige på Belle. Jeg kan "Vær Vor Gæst" fra start til slut, på trods af at der skulle gå flere år før jeg vidste at jeg sang kanapéer, soupe de jour og alt det andet fantastiske franske gøgl der er med i sangen. ;)

Isa

Disneys bedste :-)

Lars Michael

Nok den bedste Disney film sammen med løvernes konge.

Michael

Disney-film som denne får mig egentlig ikke til at tænke så meget, da budskabet er åbenlyst fra starten af. Jeg ved hvad filmen vil sige, men dens karakterer indser tilgengæld ikke moralen med samme lethed. De skal forbi diverse forhindringer, og det holder mig på tæerne. Jeg tror, at Belle og udyret er det Disney-par med den mest interessante udvikling. "Beauty and the Beast" får mig følelsesmæssigt hooked fra allerførste færd ved aldrig at forstyrre den eventyrlige atmosfære, den eventyrlige oplevelse.

Alt virker, som Disney vil have det i denne omgang. Designet på udyret er fænomenalt. Han er baseret på flere dyr som bl.a. en ulv og en løve, hvilket gør ham til et ægte bæst, men et som vi aldrig har set før. Han er ikke bare en virkeligt underligt væsen, der distraherer os fra resten af filmen. Han er desuden det bedste eksempel på, at filmen kan gøre hvad den vil med dens livlige karakterer og univers uden, at det forstyrrer. Udyret er enorm, men også hurtig. Han har en foroverbøjet og trist stilling, men også oplivende blå øjne. Skurken er desuden også et interessant bekendtskab. Gaston ligner den klassiske Disney-prins og opfører sig som en parodi på den med sin mandschauvinistiske attitude. På en eller måde får han udviklet sig selv til et sadistisk monster uden, at det føles tvungent. Drama handler om komedie og tragedie‚ og det bliver håndteret på fremragende vis her.

Animationen er livlig (prøv at lægge mærke til små detaljer i bevægelserne), designet er smukt (især baggrundene), musikken fantastisk (det er trods alt Alan Menken), sangene uforglemmelige og karaktererne mindeværdige. Det tragiske er tragisk, og det opmuntrende er opmuntrende. Det er oprigtigt talt svært, at lave en fabel, hvor alt skal gøres fantastisk uden, at enkelte elementer bliver til distraktioner og ødelægger helheden. Det lykkes her.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.