Cookie- og Privatlivspolitik

Skaknovelle

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og anspændt grundstemning, hvilket særligt kommer til udtryk i forhold til den psykologiske nedbrydning af filmens hovedkarakter, der ofte ses angst og ude af fatning. Den indeholder desuden en række scener med drab, fysisk vold og tilskadekomne personer i forbindelse med afhøringer. Idet voldshandlingerne overvejende ikke ses blodigt udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
14.10.2021
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Schachnovelle
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Skaknovelle' udspiller sig i Østrig i 1938, hvor landet besættes af nazisterne. Her bliver advokaten Bartok hevet med til Gestapos nye hovedkvarter i hovedstaden Wien.

Bartok er nemlig i besiddelse af adgangskoder til diverse bankkonti, der indeholder store formuer. Nazisterne er netop ude efter disse koder, men Bartok nægter at udlevere dem, hvorfor han nu ender i fængsel.

Nazisterne gør alt, hvad der står i deres magt for at få Bartok til at udlevere koderne. Det bliver snart til en intens kamp mellem Bartok og nazisterne.

Advokaten har dog smuglet en bog om skak med sig i fængslet, hvilket således bliver starten på et farligt spil på liv og død, hvor hvert træk og modtræk tæller for begge parter.

Det tysk-østrigske drama er baseret på en roman af Stefan Zweig, og forfatterens virke var også genstand for biografien Stefan Zweig: Farvel til Europa fra 2016.

'Skaknovelle' er før blevet filmatiseret, første gang i 1960 med bl.a. Curd Jürgens, kendt fra Bond-filmen The Spy Who Loved Me.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
4.3
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der ligger givetvis nogle fine metaforiske pointer gemt om åndens og dannelsens sejr over fascismen, men de er simpelthen ikke pakket særlig spændende ind i denne fortolkning af bestselleren 'Skaknovelle'." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "'Skaknovelle' er en flot produceret film med stor psykologisk indsigt." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "Skuespilleren, der skal bære det hele frem i rollen som Bartok, er Oliver Masucci. Det gør han uden slinger i valsen, ikke mindst takket være sit særlige – beklager udtrykket – sygdomsramte udtryk." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Ny film baseret på en af Stefan Zweigs mest berømte noveller, 'Skaknovelle', er forvandlet til en sine steder mørk, sær og fascinerende film, men desværre også for det meste prætentiøs og irriterende." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Det er kompetent gjort at flytte historien, der foregår i hovedet og på et skakbræt, over i billeder, men der følger ingen følelser med." (Kristoffer Hegnsvad)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ghita

Både underlig og medrivende. Forstod ikke helt hvad der var imaginært og realtid.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.