Cookie- og Privatlivspolitik

Sin City: A Dame to Kill For

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en særdeles barsk og dyster grundstemning, og den præges i høj grad af brutal vold, blodige effekter og en voldsom lydside. Mange scener dvæler ved blodige detaljer, og i enkelte scener anvendes nærmest splattereffekter. Fx får en mand efter et voldsomt slagsmål taget sit ene øje ud, og man ser øjenæblet blive trukket langsomt ud af øjenhulen i hans blodige ansigt. I en anden scene får en mand brækket flere af sine fingre med en papegøjetang, og man ser nærbilleder af hånden med de ødelagte fingrer. Endelig er der hen mod slutningen af filmen en scene, hvor en ung kvinde skærer sig i ansigtet med stumperne fra et ødelagt spejl. Selvom filmen i nogle henseender minder om et tegneserieunivers, og på den måde skaber en distance til realisme, er mange scener så udpenslet voldelige, at det vurderes, at den kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
28.08.2014
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sin City: A Dame to Kill For
|
Versioner: se alle
3D, 2D
|

Filmen 'Sin City: A Dame to Kill For' foregår i en mørk og regnfuld storby fyldt med forbryderiske udskud, korrupte politibetjente og bedrageriske kvinder. Stedet, hvor selv de hæderligste folk er grove, og hvor forbryderne er endnu værre. 

Marv skyr ikke nogen midler for at nå sine mål, og denne gang vågner han op med hukommelsestab blandt en gruppe døde, unge mænd. Johnny, en kæphøj gambler, lægger sig ud med den ledeste gangster i byen, og Dwight McCarthy kæmper med sine indre dæmoner, da han bliver kontaktet af en tidligere elsker, som vil have hjælp til at undslippe sin voldelige ægtemand.

Endelig forsøger stripperen Nancy at komme sig over sin mentors selvmord, imens hun planlægger hævn mod den modbydelige og korrupte senator Roark. 

Tegneseriefilmatiseringen ’Sin City: A Dame to Kill For’ er ligesom sin forgænger fra 2005 delt op i kapitler, som alle foregår i samme by, men har forskellige karakterer og vinkler på begivenhederne. Nogle af historierne ligger i direkte forlængelse af plottet fra etteren, mens andre tager et nyt udgangspunkt.

En af de nye karakterer er Johnny, spillet af Joseph Gordon-Levitt, mens både Mickey Rourke og Jessica Alba vender tilbage som Marv og Nancy. Rollen som Dwight overtager Josh Brolin fra kollegaen Clive Owen, men begge er med i filmen, da de repræsenterer karakteren før og efter et plastikkirurgisk indgreb. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (108 votes)
3.9
3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er voldeligt, grafisk og langt hen ad vejen også ganske underholdende." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Ligesom etteren er 'Sin City: A Dame to Kill For' [...] en æstetisk fornøjelse. Men hvis man ikke er vild fan, er den også hurtigt glemt." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det dengang så forfriskende, meget grafiske sort/hvide billedsprog tilsat enkle kraftige farver [...] virker denne gang blot effektjagende og blottet for substans." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] alt, hvad et depraveret hjerte kan begære - liderlighed, vold og flænset moral smækkes sammen i dette hav af tegnet kød. Grundessensen får man med sig hjem." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] mere spektakulær og stilren end decideret spændende og [lægger ikke] væsentligt til den første film." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frank

Nogenlunde efterfølger...

MarkusStepH

Jeg elsket den første film, og jeg håbet på den samme stil, og jeg blev ikke skuffet. Effekterne i filmen var fantastiske.

Filmen havde et intens tempo og god og unik stil.
De 3 historier er spændende med twists og har behovet for hævn tilfælles.

Man skal tage i biografen med et positivt "mainset"
Hvor man ikke må over tænke, da actionscenerne er totalt overdrevet, men på den fede måde.

Fantastiske skuespiller præstationer løfter filmen, det er svært at fremhæve nogen, udover at Jessica Alba og Eva Green så fantastiske ud!

Jeg fik ikke så meget ud af 3Den, da effekterne tydeligvis var lavet i 2D også opstillet til 3D uden succes.

Jeg kan varmt anbefale filmen til drengerøven der vil se rå action, og hotte babes.

Wayne

Jeg vil ikke påstå at jeg er skuffet - for det er jeg ikke. Jeg fik egentlig hvad jeg kunne forvente, af en efterfølger til noget som kunne minde om et mesterværk.

Man kunne have håbet på noget nyskabende, igen. Noget som havde givet en ekstra dimension. Men det udeblev, helt.

Til gengæld var det herligt at komme tilbage til Sin City's barske univers - som lignede sig selv, og virkede en anelse mere trygt(?) end da vi besøgte det første gang.

Vi fik afslutningen på en historie fra den første film og flere fortællinger om svig og smerte - og ikke mindst en fantastisk Femme Fatale i Eva Green.

Hvis Miller og Rodriguez laver endnu en film, så skal jeg også nok se den. Forhåbentlig bliver det så knapt så hyggeligt, som denne gang.

S. Rico

Man skulle tro, at der ville være mere at komme efter, når der skal gå hele 9 år, før Sin City endelig fik sin fortsættelse. Men ægerligt nok så er der intet i den nye film, der for alvor rykker.

Sin City var original i sin filmiske tilgang og sin fremragende æstetik. Sin City havde fantastiske karakterer som Marv, Kevin og Miho. Og af de tre historier i Sin City var to af dem rystende gode.

I Sin City 2 er der ingen nye spændende karakterer, der kan måle sig med Marv, Kevin og Miho. Miho er heldigvis med igen, men desværre med en anden skuespiller, som slet ikke har den "rigtige" Miho's grusomme udstråling.

Marv er også med igen, og han er heldigvis lige så fed som i etteren. Men nu kommer det jo bare ikke som nogen overraskelse.

Hovedhistorien er den med Dwight (Brolin) og Ava (Eva Green). Ægerligt at der er brugt mest tid på denne fortælling, for den er altså ikke speciel interessant og også ret så forudsigelig. Eva Green spiller atter en heks (sådan da), lige som hun gjorde det i The Golden Compass, Dark Shadows og i tv-serien Camelot. Så alt er ved det gamle...

Overfor Eva Green spiller Brolin Dwight, som er den mindst interessante Sin City karakter. Dwight var også med i den første film (her spillet af Clive Owen). Og også i den første film var det den mindst interessante historie (som dog blev reddet af den fremragende originale Miho).

Og i den anden historie gentager Bruce Willis næsten sin rolle fra Den 6. Sans som omvandrende dødbider. Jessica Alba er selvfølgelig Nancy og gør det hæderligt godt. Men slutningen trækker voldsomt ned, da det hendes udvikling hen imod superhelt virker total utroværdig.

Så er den tredje historie (eller første om man vil) om Johnny (Gordon-Lewitt) langt mere original og spændende. Men denne bruges der ikke frygtelig meget tid på, og den ender også på en lidt uhensigtsmæssig måde. Jeg ville meget gerne have set mere til Johnny, som er ny og forfriskende.

Endelig havde jeg glædet mig til at se Stacy Keach som ny superskurk. Men her bliver man snydt af traileren, for han er kun med i ganske kort tid og har ikke en egentlig rolle. Øv!

De lyse sider tæller Powers Boothe, som heldigvis er meget mere med end i den første Sin City film. Hans senator Roark er helt genial - også selv om det er lidt en kopi af hans Deadwood rolle som spillebule ejeren Cy Tolliver.

Og i en lille genial birolle ses Christopher Lloyd. What! Manden var allerede "ældgammel" for 30 år siden i Back to the Future. Så hvad er han nu - 100 år. Nej, han er faktisk kun 75 år, og der er masser af krudt i hans Dr. Kroenig.

Filmen er trods alt værd at se alene på grund af den ekstremt flotte udførelse. Men forvent ikke noget i nærheden af den første geniale film.

V. Vega

"Du må ikke lukke dit indre monster ud. Tænk på hvad du har gjort" siger Dwight. Men han er på vej ud i ballade. Det ved han selv. Det ved alle.

Rodriguez' nye film om syndens by er ligesom sin forgænger, en sammenfletning af tre mørke historier med hver sin hovedperson. Dwight er en af dem. Han var også med i den første Sin City-film. Men trods at både karakterer og set-up går igen i Sin City: A Dame to Kill for, lever filmen desværre langt fra op til etteren.

Alle tre fortællinger mangler dybde. Alle tre fortællinger mangler finish. Alle tre historier mangler kant.

Den første film brillerede med tre historier, som havde personlighed. Fortællinger som gav et indtryk af at leve i mørke og brutale Sin City. Toeren formår desværre ikke at fortælle videre om livet i Syndens by. Og jeg, som ellers havde glædet mig til endnu en tur til Sin City.

Historierne har kun action på menuen. Det går ud over filmens personlighed. Men når dette er sagt, er action-niveauet suverænt. Marv er mildt sagt i sit és, da han får lov at tæve sig vej frem gennem hele filmen. Og hold da op, hvor er det en fornøjelse at kigge på.

Sin City er også smuk som altid. Filmens mørke og sort/hvide billede er en fryd for øjet. Det er æstetisk. Det er kunst.

De to Sin City-film har begge det til fælles, at de giver mig en lyst til at trykke "PAUSE". Jeg har lyst til at nyde still-billedet, og hænge det op på væggen i min stue.

Toerens manglende evne til at fortælle sine dunkle historier fra syndens by, placerer dog alligevel filmen på 3 stjerner.

Bjerg

Er efterfølgeren til Sin City en biobillet værd?

"...Trods filmen indeholder en skarp omgang semi-poetisk sniksnak, så er det ikke helt så mindeværdigt som i den oprindelige – og der balanceres ofte mellem det interessante og det grinagtige – men igen, så er selvironien i top, og man er ikke det mindste i tvivl om, hvilken side der foretrækkes og hvornår. Den dystre og velkendte brug af voice-over suppleres med en stor spand ”voldvittig” underholdning, der bestemt ikke sparer på antallet af opfindsomme lemlæstelser. Men det kan godt blive en lille smule trættende i længden, og man hungrer efter lidt mere afslappet selvsikkerhed, i stil med den forrige film.

Hvis man kan se bort fra den sublime Sin City fra 2005, og i stedet bare nyde endnu et besøg i Frank Millers afsindige live-action tegneserie-univers, så er der helt klart mere af dette..."

Læs den fulde anmeldelse her: http://filmpuls.dk/filmanmeldelse-sin-city-dame-kill/

Filmpuls.dk er en side fra filmelskere, til filmelskere. Vi går op i at sige vores mening gennem hver vores personlighed. Tjek mere ud på filmpuls.dk, og på vores facebookside for hurtige updates!

Mvh
Anders, filmpuls.dk

Klavs

Pænt forvirrende indtil man finder ud af, at det både er en forhistorie og en fortsættelse i en (u)skøn blanding. Tempoet halter en del undervejs, men specielt Marv og samurai-Miho er forbandet underholdende.

3D effekterne fungerede sublimt i Imperial, og det sort/hvide tegneserieunivers er som i 1eren helt fantastisk at se på.

Jeg forstår ikke, hvorfor Eva Green er blevet så populær, men måske er svaret hendes bryster. Dem får vi i hvert fald at se til overflod her. Jeg vil nu til enhver tid langt hellere se Jessica Alba danse eller se Marv smaske folks kranier ind.

Jeg vil kraftigt anbefale at se 1eren (igen) inden man ser 2eren. Ellers bliver man nok mere forvirret end godt er. Filmen er langt fra perfekt, men hvis du elskede 1eren, så vil du også holde af 2eren. Skal klart ses igen på blu-ray til sin tid.

Klavs

Så vil jeg anbefale denne side. Den etablerer en tidslinie for de 2 film, og især problemet med Roark og Marv var i hvert fald kraftigt medvirkende til min egen forvirring. http://www.denofgeek.us/movies/sin-city-a-dame-to-kill-for/238554/sin-ci...

Charlotte

Skal ind og se denne film i aften med min kæreste, glæder mig til, at se den da jeg syntes at den første var god.

petergabriel.dkuser/544015

Hvis du kunne lide den snart 10 år gamle “Sin City” kan du godt glæde dig til fortsættelsen. Eller fortsættelse er nu så meget sagt. Som i den første film består “Sin City: A Dame to Kill For” af tre historier. To af dem foregår efter den første film, mens en foregår før.

Igen handler det om kærlighed, magt og vold. Og igen var jeg som opslugt af det slibrige univers, hvor alle taler med dybe, skurrende stemmer, få er hvad de giver sig ud for, og alle har noget på spil.

Læs evt. flere anmeldelser på filmkorn.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.