Cookie- og Privatlivspolitik

Silver Linings Playbook

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
25.04.2013
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Silver Linings Playbook
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I 'Silver Linings Playbook' vender skolelæreren Pat tilbage efter fire år på et psykiatrisk hospital tilbage til sin hjemby og flytter ind hos sine forældre. Han har en bipolar lidelse, der gør, at han oplever maniske episoder, og nu har hans kone et polititilhold mod ham.

Pat prøver dog virkelig hårdt at blive rask og være et positivt menneske, samtidig med at han er besat af at blive genforenet med sin kone. Da den kaotiske og hudløst ærlige enke Tiffany dukker op, indgår det umage par et slags samarbejde.

Hun er nemlig en bekendt af Pats kone og lover at hjælpe ham med sin mission - til gengæld skal Pat hjælpe Tiffany med at vinde en dansekonkurrence.

'Silver Linings Playbook' er instrueret af David O. Russell (The Fighter), der også tacklede dysfunktionelle familier i 'Flirting with Disaster' fra 1996. Rollen som den lettere maniske Tiffany gav den kun 22-årige Jennifer Lawrence (The Hunger Games) en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle.

Filmens par, Bradley Cooper (The Hangover) og Jennifer Lawrence, spiller også hovedrollerne i Susanne Biers næste film ’Serena’ (2014), og rollelisten byder bl.a. på et comeback til Robert De Niro, der spiller Pats sportsfanatiske far.

'Silver Linings Playbook' er baseret på Matthew Quicks roman af samme navn og er en del af Biografklub Danmark.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (982 votes)
4.6
4.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Silver Linings Playbook' er en drøncharmerende og meget original opdatering af den romantiske komedie..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Det lyder måske lidt tungt og sort. Men selv når mørket er tættest, lurer varmen, humoren og kærligheden i 'Silver Linings Playbook' lige under overfladen. Samtlige skuespillere skaber i fællesskab ét stort bankende hjerte." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... mildest talt skuffende. Et tilløb til en troværdig historie kulminerer i en slutspurt mod målstregen, hvor den tandløse, ufarlige familieunderholdning hører hjemme." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Jennifer Lawrence viser en ny og anden side af sit talent... Og Bradley Cooper løber sig lige ind i hjertet på enhver med svaghed for intelligent, nuanceret skuespil i en film, der er et svalende bud på et ambitiøst, romantisk komediedrama." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... sjældent har den romantiske komedie været så tyndhudet som i denne folkelige og rustikke komedie om stress, angst og kærlighed i kemiens og 'lykkepillerne's tidsalder. En recept på 1 styk 'Silver Linings Playbook' er hermed udskrevet." (Kim Skotte)

 • Radio24syv

  "En fantastisk film for alle og meget mere end en chick-flick. Der er et eller andet ved outsider-figuren, vi kan identificere os med, og Jennifer Lawrence er lige så charmerende som altid." (Iben Albinus Sabroe - Information)

 • Weekendavisen

  "... en romantisk komedie, indsigtsfuld og anderledes, som man bogstaveligt bliver glad af at se." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Godt fortalt, smukt sagt , gode billeder i filmen , et flot manuskript.
Ikke en dårlig film men heller ikke et mesterværk, men god film.

Frederik

Denne film var helt anderledes end noget jeg nogensinde har set før. Silver linings playbook er en romantisk film med en meget intelligent form for humor, hvilket gør den til noget specielt i forhold til mange andre romantik/komedier.
Alt i alt er det en film som man bør have set og også gerne have stående på film hylden :-)

Jacob

Det varer længe for filmen komme igang, men når den først gør, åbner den op for en varm fortælling om to utilpasse mennesker der finde glæde i hinanden. Godt skuespil af de Bradley Cooper og Jennifer Lawrence, selvom Jenner Lawrence ikke burde have fået en hovedrolle Oscar, men en birolle i stedet (hendes første replik er 40 minutter inde i filmen!). Manuskriptet vil nok dele vandene, jeg synes selv det er rimelig fint, selvom det dog godt kan blive lidt for sødt og klichéagtigt. I øvrigt dejligt at få et gensyn med Chris Tucker, længe siden man havde set ham.

Fin film der lige akkurat undgår at blive for sød til at alle drengene falder af vognen.

Nikolaj

Men ikke den mest spændende historie i verden.

Miss Hearts

Seriøst drama med en happy ending og fremragende "skuesamspil".

MyOwnSilverLining

Silver linings playbook gør noget ingen anden film har gjort før. Jeg har aldrig før set en film, der på én gang viser det skæve, pudsige og tragiske ved psykisk sygdom - uden at udstille, fremmedgøre eller grine af sine karakterer. Instruktøren gør et fantastisk arbejde, ved ikke at tage et skridt tilbage og vise os hvor mærkelige mennesker kan være, men i stedet dykke ned i projektet med forståelse og ømhed for sine karakterer. Historien om faderens overtro og gambling, Stevie Wonder-sangen, der tricker raseri hos vores hovedperson, og kvinden der er upassende i sin insisteren på gerne at må tale om anti depressiv medicin under middagen, kunne nemt være blevet komisk på den rigtig ufede måde, men er i stedet - i høj grad i kraft af de medvirkendes respekt for emnet - blevet til en rørende fortælling om skævheden i os alle, om hvordan omgivelserne, reagerer på et tabu som psykiske problemer og om hvordan det KAN være, at være syg i hovedet (i bogstaveligste forstand) og som noget af det vigtigste; en livsbekræftende lille fortælling om to mennesker, der finder hinanden og danser i en konkurrence. Aldrig har det været så befriende at kunne smile af sig selv. Aldrig har jeg følt mig så uhøjtideligt forstået.

Ulrik

Denne film er min yndlings film. Alt er godt! ALT!!!
Bedre kompliment kan man ikke give en film, og den her har fortjent det bedste!

osj2507

This is a quit interesting story, have some great actors and is very intelligent carried out. I was very entertained and even though it can seem strange at times it fits the characters very well.

Jesper

Absolut en af de bedre "kærligheds"-film - skæv historie og godt skuespil. Især Jennifer Lawrence og Robert de Niro er gode.

Men en lidt rodet fortalt historie.

Christian

den kunne godt sendes på 30 min

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.