Cookie- og Privatlivspolitik

Sig det’ løgn, Luis!

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en humoristisk stemning og er animeret i en børnevenlig stil, men den omhandler også alvorlige emner som et mobbet og omsorgssvigtet barns ensomhed og problemer. Selv om den primært humoristiske film foregår i et tydeligt urealistisk animeret univers med hjælpsomme og komiske rumvæsener, så indeholder den også scener, hvor filmens hovedfigur savner sin døde mor, mobbes af en anden dreng, bekymrer sig om hvordan der skal betales regninger og om hvordan han skal undgå at blive sendt på børnehjem på grund af sin distræte, men velmenende fars omsorgssvigt. Filmen indeholder enkelte skræmmende scener. I én scene har en figur mareridt om at blive jagtet gennem en skov af et kæmpe edderkoppelignende væsen, og i en anden scene trues filmens figurer af samme væsen. Da filmen imidlertid forgår i et urealistisk animeret univers og forløses positivt, vurderes det, at den kun kan virke skæmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
07.06.2018
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Luis & the Aliens
|
Versioner: se alle
2D - dansk tale, 2D Sidste Chance, Babybio - dansk tale
|

Animationsfilmen 'Sig det' løgn, Luis!' handler om 12-årige Luis. Hans far er ufolog og besat af tanken om, at fjendtlige væsener fra det ydre rum en dag vil angribe Jorden.

Han tilbringer derfor hele natten med sin stjernekikkert og sover om dagen, så Luis må mere eller mindre passe sig selv. Det er naturligvis et problem for drengen, og det bliver kun værre, da både naboer og skole mener, at Luis ville have det bedre på et skolehjem.

Forstanderinden fører an i kampen for at redde Luis fra hans uansvarlige far, men knægten får hjælp fra uventet kant, da tre aliens pludselig lander i baghaven.

Filmen kan med sin historie om et barn og nogle skøre rumvæsner sammenlignes med den amerikanske animationsfilm Hjem, der også er blevet til en tv-serie.

'Sig det’ løgn, Luis!' er bl.a. produceret af danske A.Film, der senest stod bag Hodja fra Pjort og Den utrolige historie om den kæmpestore pære.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (26 votes)
3.7
2.7

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "I 'Sig det ’løgn, Luis!' er det faren, der lærer noget af invasionen fra det ydre rum, og Luis bliver på sin vis ladt i stikken i fortællingen. Ligesom publikums lattermuskler gør det." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "... både humor og følelsesmæssige dilemmaer rammer oftere plet end ved siden af, og referencer til 'Nærkontakt af 3. grad' og andre scifi-film vil ikke drille børnenes oplevelse." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "'Sig det’ løgn, Luis!' er sjov og fuld af gode detaljer, der får dig til at tænke over tingene. Her er skæg og ballade for hele familien. Latter og tårer og spænding." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.