Sieranevada

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
15.06.2017
Originaltitel: 
Sieranevada
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
5
4.7
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)

Resumé

Dramaet 'Sieranevada' foregår primært i en lejlighed, hvor en familie mødes efter begravelsen af slægtens overhoved.

Ortodoks tradition byder, at man samles for at spise og minde den afdøde. Stemningen er selvsagt ikke god, og bliver kun værre af, at ingen af de sultne familiemedlemmer må indtage føde, før præsten har været forbi og velsigne måltidet.

Ventetiden går ikke stille for sig, og uenigheder, generationskløfter, familiehemmeligheder og godt gammeldags nag kommer hurtigt på menuen.

Det rumænske drama 'Sieranevada' er instrueret af Cristi Puius, der i 2005 skød en rumænsk nybølge i gang med den sorthumoristiske The Death of Mr. Lazarescu.

Instruktørens forrige film blev hædret for sin originalitet med Cannes-prisen Un Certain Regard, mens hans nye gik hele vejen og blev nomineret til festivalens hovedpris.

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... der [er] stribevis af alvorlige og finurlige pointer, tænksomme voksne kan tale om længe efter filmen er slut." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "'Sieranevada' er generøs i sin humanisme, og den konsekvente Puiu lader elegant det fortættede drama udspille sig i momenter ..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... et bidrag til absurditetens komik." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'Sierenevada' udspiller sig i en slags virkelig tid. De tre tætte timer fikserer en verden. Filmen er yderst seværdig og varmt anbefalet." (Bo Green Jensen)