Cookie- og Privatlivspolitik

Sicario 2: Soldado

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
19.07.2018
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sicario: Day of the Soldado
|
Versioner: se alle
2D, 4DX 2D, Babybio, Seniorbio, Sidste chance, Særvisning, Level 7
|

Action-thrilleren ’Sicario 2: Soldado’ er en opfølger til Denis Villeneuves Oscar-nominerede film Sicario fra 2015.

I denne to’er eskalerer krigen mod de brutale mexicanske karteller ved den amerikansk-mexicanske grænse, da de er begyndt at smugle terrorister over grænsen. For at bekæmpe kartellerne genforenes agent Matt Graver således med den tvetydige Alejandro - begge kender man fra den første film.

Alejandro kidnapper en af kartellernes datter for at optrappe konflikten, hvilket dog ikke forløber helt som han havde håbet på - og snart går det hele fra slemt til værre i en krig uden regler.

Benicio Del Toro og John Brolin indtager deres respektive roller fra den første film, mens Stefano Sollima overtager instruktørstolen efter Denis Villeneuve. ’Sicario 2: Soldado’ er dog som den første film også skrevet af Taylor Sheridan.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (114 votes)
4.5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den musikalske klipning, de gullige billeder a la Steven Soderbergs 'Traffic' og den hårde lydside er upåklagelig, men dét, der kan løfte filmen, gøre den vedkommende og levende, mangler. Sådan som det oftest er med toere." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Den første var slank suspense, denne nye nummer to er mere voldelig og voldsom [...]. Det er grænseløst godt." (Morten Vejlgaard Just)

 • Jyllands-Posten

  "Det er et både spændende og veleksekveret plot, der fungerer glimrende ikke mindst på grund af fremragende spil fra Del Toro og Brolin. Og så er det klædeligt, at Sollimas ikke er demagogisk og entydig i sin fordømmelse af problemerne." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Benicio del Toro oser atter af skæbnesvanger karisma i rollen som Alejandro, kartellernes onde ånd, og Josh Brolin kan spille hård banan mere overbevisende end de fleste." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Benicio Del Toro og John Brolin Er fremragende og gør filmen god.

Camilla

Hvis 1'eren var god, så glæd dig endnu mere til 2'eren!

Underspillet aktion i verdensklasse, aktion som er råt, beskidt og veldefineret :)

Rikkeuser/744254

Action fra start til slut! Film nr 1 var fed - 2’eren endnu federe!!

MarkusStepH

Jeg elsket den første film selvom slutningen var lidt tam. Det virker til de prøver at ændre de ting den første manglet. Men de rammer ikke den samme paranoide atmosfære hvor der pludelig kan ske en vild drejning.

2eren har fokus på at vise hvordan krig påvirker den nye generation og at deres fremtid er nærmest ødelagt i teeenage alderen. Filmen er så deprimerende fordi der ingen gode er. Alle er nådesløse og filmen udstiller USA for sin domierende måde at løse problemer på.
Filmen bliver rodet og man ved ikke hvem man skal holde med.
Og den mangler en stor actionscene. Den kan stadig anbefales.

Jakob P.

Sicario 2 får 4 stjerner af Anmelderen ****

Den første Sicario-film var virkelig hardcore action fra start til slut, og det var en barsk film, hvor den såkaldte bad-guy får hvad han fortjener i sidste ende og lidt til. Så jeg var mildest talt spændt på denne efterfølger. Jeg føler ikke filmen skuffer, dog ikke men den er heller ikke på samme niveau som den første, den halter en smule bagefter. Den er barsk men slet ikke på samme måde som den første Sicario-film, det synes jeg ikke i hvert fald. Men den var underholdende og generelt god, og der er også nogle barske scener i den, det er bare på en anden måde end i den første film.

I denne efterfølger eskalerer krigen mod de mexicanske karteller, som nu er begyndt at smugle terrorister over den amerikanske-mexicanske grænse. Matt Graver (John Brolin) må endnu en gang trække i arbejdstøjet og trække på hans ven og kollega Alejandro (Benicio Del Toro), sammen gør de hvad de kan for at eskalere den indbyrdes krig mellem de mexicanske karteller. Alejandro kidnapper en datter til en af lederne fra et rivaliserende kartel, men alt synes at gå galt og snart befinder både Matt og Alejandro sig i en krig hvor alle kneb gælder og hvor der ingen regler er.

Skuespillet bliver stærkt leveret, og der er en del barske scener, hvor man føler alt håb er ude for vores helte. Både John Brolin og Benicio Del Toro er tilbage i et stærkt format, og de leverer et godt og professionelt stykke arbejde i denne efterfølger, man både hepper på dem og føler med dem. Historien er barsk, og handlingen er spændende og stimulerende, og man afventer spændt hvad der sker med heltene i filmen. Tempomæssigt går det stærkt, og vi ligger i et mellemhøjt tempo, som passer meget godt til en actionfilm med nogle få stille øjeblikke. Tempoet stikker dog ikke helt af, det holder sig på et mellemhøjt niveau, hvilket passer fint til filmen. Rytmisk er filmen lavet rigtig godt, den har en god rytme og man kan følge med uden at blive forvirret eller overvældet, og hver sceneskift er nøje afstemt og balanceret. Alt i alt en god og spændende film, men den første var bedre.

petergabriel.dkuser/544015

Der er sikkert allerede skrevet lange, dybtfølte sange om de stakkels mexicanere, der hver eneste dag forsøger at krydse grænsen til USA fra Mexico i håbet om et bedre liv, og fred være med det, for det er ikke Sicario 2: Soldado’s ærinde at fortælle deres historie.

Sicario 2: Soldado er derimod en brutal fortælling om en militær enhed nedsat i al hemmelighed af amerikanske embedsmænd i et forsøg på at opildne til krig mellem de mexicanske narkokarteller.

Læs evt. flere anmeldelser på filmkorn.dk

Marta

I min mening bedre en 1'eren. Spænding, musik, billeder, skuespil, alt er så godt skruet sammen. Sjældent kan man opleve en opfølger, der holder niveauet, det lykkedes i den grad med Sicario 2.

Marie

Helt klart meget bedre end den første film!

er hele vejen igennem super spændende, kan klart anbefales at se!

Julius

Hvad ville der ske, hvis USA havde en endnu mere paranoid tilgang til udenrigspolitik? Hvad ville der ske, hvis verden (hvor umuligt det end synes) var endnu mere deprimerende end den er i dag? I komedien Soldado søger manusforfatter Taylor Sheridan og instruktør Stefano Sollima at give os svaret.

"Waterboarding is what we do when we aren't allowed to use torture, Bashiir. This is Africa, I can do whatever the fuck I want," siger Josh Brolins Matt Graver og bestiller et droneangreb på Bashiirs hus for øjnene af ham. Graver skifter dronebillede og vi ser nu en bil kørende ned ad en landevej. "Sooner or later I'll find a brother you can't live without." Det er grove løjer i Soldado, og fandt man den foregående film Sicario mørk, er dette bestemt ikke mere livsbekræftende.

Islamisk Stat smugler nemlig terrorister over den mexicansk-amerikanske grænse ved hjælp af de lokale karteller, og terrortruslen synes højere end aldrig før. Derfor tilføjer præsidenten de mexicanske karteller til listen af terrortrusler, hvilket giver amerikanerne en del mere frihed og mulighed for kreativitet i deres kamp mod kartellerne. Matt Graver er torvholder på opgaven, og han rekrutterer den gamle kammerat Alejandro (Benicio del Toro). De skal nu forsøge at starte en krig indbyrdes mellem kartellerne.

Denis Villeneuves Sicario fra 2015 var én af mine yndlingsfilm det år, og da jeg hørte en toer var på vej, var jeg som mange helt sikkert skeptisk. Uden den hellige treenighed (Villeneuve, Deakins og Jóhannsson, som desværre døde tidligere i år) er der tale om en hård film at leve op til.

Heldigvis er filmen for det meste en succes. Sollima har med sikker hånd styret filmen i en anden retning og tone end den første havde. Der kommer lidt mere dybde i karakterskildringerne – særligt Benicio del Toro får en del øjeblikke, hvor han stjæler billedet – og vi begynder at forstå hvor moralsk grå en kamp mod det onde kan være. Det er håbløst og kynisk, og karaktererne tror næsten ikke selv på, at deres handlinger får langtidsholdbare konsekvenser. De gør det de gør ud af en magtesløs desperation, og dette giver bare Sicario og Soldado en tungere eftersmag end de fleste lignende thrillere formår.

Håb kan ikke eksistere i en kynisk verden, og dette ses virkelig i Soldado, hvor små drenge bliver rekrutteret ind i bander, kvinder med nyfødte babyer smugler mennesker rundt og testen af dit værd måles i hvorvidt du er villig til at henrette et gidsel. Det er mørkt og grusomt og især i starten skal man virkelig vænne sig og forholde sig til, hvor groft det går for sig. Teknisk er Soldado også meget imponerende. Det er svært at overgå Roger Deakins’ smukke billeder og Jóhann Jóhannssons dronende musik, men det er for det meste ganske solidt og sammenhængende.

Desværre holder filmen ikke helt hele vejen igennem, og dette kan især mærkes hen mod slutningen, hvor Sollima angiveligt lavede nogle omfattende ændringer fra Sheridans manuskript, hvilket resulterede i en meget anderledes slutning. Det største problem, dette fører med sig, er at filmen bygger op til et kæmpe klimaks, men at vi aldrig rigtig når dertil. Det bliver langsomt mere til at sætte en franchise op, hvilket hæmmer den sammenhængende historiefortælling en del.

Der er dog bestemt tale om en stærk thriller, omend én der ikke når forgængeren til sokkeholderne. Universet og karaktererne er spændende, og det er mere end hvad man kan sige om de fleste andre franchises i dag. Jeg håber inderligt på, at Taylor Sheridan selv instruerer tredje kapitel.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.