Cookie- og Privatlivspolitik

Short Term 12

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
20.11.2014
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Short Term 12
|

Dramaet 'Short Term 12' handler om Grace, som arbejder på et værested for utilpassede unge sammen med sin kollega og kæreste gennem mange år, Mason.

Parret, og de øvrige kolleger, kæmper dagligt for at hjælpe teenagere, hvis familiebaggrunde ofte er så traumatiske, at forsøgene på støtte synes nyttesløse. Grace bliver snart tvunget til at tage hele sin tilværelse op til revision, da hun bliver indhentet af sin egen dystre fortid.

Brie Larson er blevet rost af de internationale medier for hendes præstation som den handlekraftige, men samtidigt skrøbelige Grace. Larson er kendt fra succeskomedien 21 Jump Street, men det er med hovedrollen i 'Short Term 12', at skuespilleren for alvor viser sit talent.

Filmens realistiske og menneskelige skildring af værestedet og de utilpassede unge har kastet hele 31 festivalpriser af sig. Det er instruktør og manuskriptforfatter Destin Daniel Crettons blot anden spillefilm efter musikdramaet 'I Am Not a Hipster', og 'Short Term 12' er baseret på hans egen kortfilm af samme navn fra 2008. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (31 votes)
5
4.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Efter halvanden vibrerende time vil man bare se 'Short Term 12' igen, fordi den er kolossalt fuld af liv på trods af det dystre stof." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Short Term 12' er en film med mennesker, man knytter sig til, fuld af den energi, det giver at hjælpe andre. Man kan ligefrem varme sig ved den sådan en råkold novemberdag." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Selv om filmen indeholder nogle ganske alvorlige temaer, folder Cretton dem ud uden de store armbevægelser, hvilket blot får dem til at fremstå endnu stærkere. [...] Men samtidig emmer 'Short Term 12' af empati og underspillet humor, hvilket er med til at gøre den til en uforglemmelig oplevelse på sin egen uforcerede facon." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[...] instruktøren bag 'Short Term 12', Destin Daniel Crettin, har en imponerende evne til at få sine personer til at stå lysende klart gennem et små par opbyggende forløb og derefter den enkelte scene, der fører os direkte ind i sjælen på figurerne." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en af de typer film, som man får et ømt forhold til, fordi den er lavet med så stor hengivenhed til karaktererne. Men det er også sådan en type film, som giver næring til tanken. Det er svært at ønske sig noget bedre." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Når man føler sig styrket i troen på menneskene efter en film om børn og unge, der har været udsat for misbrug og omsorgssvigt - ja, så er der særlige kvaliteter på færde." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'Short Term 12' er en af de film, som definerer begrebet american independent. Det er muligt at skabe varm kunst for små penge." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marlene

Har ikke andet end roser at sige om denne film.

Historien er smuk og sandfærdig, og rollerne kommer til live i form af glimrende præstationer fra både Brie Larsen, Grace og især Keith Stanfield, Marcus' præstationer i denne film, er med til at give filmen kant og karakter.

Ta' ind i biffen og se den, hvis i ikke allerede har stiftet bekendtskab med den! Den er efter min mening de 96 min. værd!

Smuk, barsk og fuld af sorg og glæde!

Bjerg

En positiv oplevelse, der ikke lader et formentligt mindre budget, stå i vejen for stort hjerte og høje ambitioner. Den er både tragisk og lykkelig, og den svinger såmænd også fint i mellem de to. Dog synes jeg at filmen er en smule overambitiøs til tider, og man får en følelse af en "tvunget levering".

Der er visse ting jeg holder af, ved 'Short Term 12', men selvom den for det meste holder, så er den alligevel en anelse for tæt på at falde fra hinanden, ind i mellem.
- Skulle den så havde hedder Short Term 13? Arg, det er alligevel for meget; men den skal ikke føle sig hellig ved at rulle sig i de garvedes affald, det kan gennemskues. Ikke for at lyde alt for negativ, for det er er skam én af de bedre film af sin slags - den skal bare lige acceptere at den er en del af disse.

Filmen virker dog, som helhed, på et acceptabelt niveau, og jeg følte slet ikke at have spildt min tid efter filmen nåede sin ende. Men stadig, så er det når filmen diskuterer tingene på de helt små stadier, og rent faktisk forsøger at jage den selvstændige originalitet, at den er aller bedst.

4/6

Wayne

Hverdagen på en institution for unge med problemer - det kunne sikkert lige så godt have været i Danmark. Grace har sine egne problemer, og forstår måske derfor bedre end andre, hvad der foregår hos de unge.

Flot portrætteret af Brie Larson, som har vundet en del priser for præstationen.

5 stjerner, herfra.

Jensuser/8080

En virkelig imponerende film, der formår både at være hjerteskærende trist, bevægende og til tider morsom. Hver eneste scene og hvert eneste øjeblik virker, og filmen udstråler en enorm autencitet.

Fremragende præstationer af alle medvirkende.

Men hvad i al verden skal den premieredato til for? Det er næsten et år senere end den amerikanske premiere, og den er allerede nu udkommet på DVD/Blu-ray i USA.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.