Cookie- og Privatlivspolitik

Shoplifters

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
11.10.2018
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Manbiki kazoku
|
Versioner: se alle
2D, Filmperler, Særvisning, Særvisning
|

Dramaet 'Shoplifters' handler om en familie småsvindlere, der på kærlig vis hustler sig igennem hverdagen.

En aften er faren og moren ude, da de finder en lille forsømt pige, der altid synes at være alene hjemme. De beslutter sig for at tage det sultne barn til sig, og inden længe er pigen en del af familien.

Men boblen må desværre briste på et eller anden tidspunkt. Først og fremmest fordi deres ulovlige livsstil altid er i fare for at blive opdaget, dernæst fordi den lille piges forældre begynder at lede efter hende.

'Shoplifters' vandt Guldpalmen på Cannes Film Festival 2018, og er instrueret af den japanske mesterinstruktør Hirokazu Kore-eda, der altid har familien i centrum. 

Filmen føles som en beslægtet fortsættelse til filmskaberens to hovedværker Min søns familie og især 'Nobody Knows', da han med samme knugende pointe sætter livets store spørgsmål i kontrast til hverdagens stille magi. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (92 votes)
4.9
5

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Man kan simpelthen ikke undgå at blive både følelsesmæssigt og etisk optaget og involveret i denne humanistiske, Oliver Twist’ede historie." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "Filmens insisterende fokus på at skildre medmenneskeligheden i det afvigende frem for at dømme eller belære giver en lyst til selv at være et bedre og mere nærværende menneske." (Eini Carina)

  • Weekendavisen

    "'Shoplifters' er næsten en sentimental film noir. Det er muligt på én gang at knibe en tåre og nære en vrede." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Emilie

A dive into Japanese culture, where family matters a great deal. Very moving, quite aesthetic images.
The great plot twist at the end is thought-provoking, it totally got me.

Jomfruen

Man suges lige så stille ind i den fattige families univers Selv om de stjæler, føler man sympati med dem. Der er stor kærlighed imellem dem, de er gode mennesker på bunden af samfundet. Først til slut bliver alt vendt på hovedet og sandheder kommer frem. Godt for nogen og sørgeligt for andre. En lille perle af film, man ikke lige ryster af sig

Thor

Én af de færreste film, som har været rørende nok til at lade mine tårer trille. Tankevækkende skildring af en del af det japanske folks plads i den nederste del af samfundet. Jeg ved ikke om jeg vil kalde den livsbekræftende, men det er altid en fryd for øjnene at se film om at hjælpe hinanden og familier stå sammen mod alle ods.

Marcus

Normalt plejer jeg kun at se film, hvor der tales engelsk. Men den her film har overrasket mig utrolig positivt. Rørende og socialrealisme i verdensklasse.

jeanette

Om at hjælpe andre ... som har det svært selvom man ikke selv har særlig mange penge ...:) virkelig smuk film...

Kasper

Egentlig meget god underholdning, og twistet, der kommer i slutningen, kom virkelig som en overraskelse.

S. Rico

Osamu bor med sin kone, barn, bedstemor og konens lillesøster sammenklemt i et lille bitte hus i Tokyo. Pengene er få, og de må rapse lidt i butikkerne og ellers gøre hvad der skal til for at overleve. En dag kommer Osamu og hans hustru forbi en forfrossen og sulten lille pige. De tilbyder hende både mad og husly, selv om de faktisk hverken har råd eller plads til hende. Til gengæld har de masser af hjerterum.

Shoplifters får hurtigt tankerne hen på en anden film om en familie på samfundets bund - nemlig den amerikanske The Florida Project. I stedet for en mor og en datter i et lille motelværelse, har vi i Shoplifters seks personer presset ind i noget der kan minde om et stort skur. I begge film må både børn og voksne hustle sig til dagen og vejen. Og i begge film er børneopdragelsen af ret tvivlsom karakter, men der er stor kærlighed mellem personerne.

Udfordringen i The Shoplifters er det noget større persongalleri. For med 6 personer i familien, så går der altså lige noget tid, før man lærer dem alle at kende. I sidste ende kan man dog ikke undgå at blive engageret i denne meget usædvanlige gruppe og deres ret så alternative måde at leve på. Filmen rejser nogle interessante spørgsmål om, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert ift. kriminalitet, moral og etik. Det er i hvert fald meget svært ikke at sympatisere med disse super elskelige personer med hjertet på rette sted. 4½ stjerner.

Peter

Naturalistisk socialrealistisk visdom, som ses på en cene i sydens elendigheds profil. En god beretning om livet på nederste trin.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.