Cookie- og Privatlivspolitik

Sherlock Holmes 2: Skyggespillet

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
25.12.2011
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sherlock Holmes: A Game of Shadows
|

I 'Sherlock Holmes 2: Skyggespillet' er mesterdetektiven (Robert Downey Jr.) og Dr. Watson (Jude Law) oppe imod ærkefjenden Moriarty.

Da den østrigske kronprins findes død, peger beviserne ifølge Inspector Lestrade (Eddie Marsan) på, at det er selvmord.

Men det lykkedes Sherlock Holmes at udlede, at kronprinsen er blevet myrdet – et mord der kun er en lille brik i et større og langt mere ildevarslende puslespil, der er ved at blive lagt af Professor Moriarty (Jared Harris).

Efterforskningen bliver endnu mere halsbrækkende og farefuld og fører Holmes, Watson og spåkonen Sim (Noomi Rapace) tværs over kontinentet fra England til Frankrig og Tyskland og til sidst videre til Schweiz.

Men den snu Moriarty er altid et skridt foran, mens han spinder sit net af død og ødelæggelse, der alt sammen er en del af en større plan, der, hvis den lykkes, vil ændre historiens gang.

'Sherlock Holmes 2: Skyggespillet' er fortsættelsen til det populære action-eventyr fra 2009.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1043 votes)
4.8
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en helt gennemsnitlig actionfilm..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Man SKAL sgu se den for at opleve Jude Law og en intet mindre end fremragende Robert Downey Jr. spille op til og imod hinanden i nogle af de mere begavede sproglige intermezzoer, man har oplevet i actionfilm i nyere tid." (Steffen Jungersen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er mildest talt stakåndet, det er ualmindeligt flot og ofte originalt filmet i både tågede storbyer og mægtige naturscenerier, manuskriptet er ret tæt, og nogle af vittighederne virker rigtigt morsomme." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "Hvad er det nu lige, den her actionfilmhelt hedder? Der er altså noget basalt forvirrende ved at bruge et kendt navn til at repræsentere stort set det modsatte af, hvad navnet ellers står for. Så midt i den vittige dialog, de afsporede togstammer, styrtende fyrtårne og brusende vande sidder man dér og falder i staver: Hvorfor nu lige 'Sherlock Holmes'?" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Vist er buen strakt til stregen, og vist bliver fjederen spændt lovlig hårdt. Den gode nyhed er dog – heldigvis - at det også i returen lykkes Guy Ritchie at skabe en solid actionskrøne om spejlkrigen mellem detektiven Sherlock Holmes og hans ærkefjende, professor James Moriarty." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Jeg er blevet helt forelsket i de her film, der sker sku noget, mere af dens slags tak .

jonas

En super underholdende film, med et sommetider forvirrende plot. Den er klart bedre end sin forgænger, da den har en mere interressant skurk, Moriarty, og en mere episk historie. Den første film foregik mest af alt inden for Londons mure, men denne historie bliver bredt ud til resten af Europa. Som sagt er filmen klart båret af de to hovedpersoner, der som i forgængeren stadig har samme kemi.

Jørgen

God

CINEMANDRUP

Denne film minder mest af alt om et solidt spil skak - på ekspert niveau skal siges:-) Hver eneste briks lille ryk er nøje gennemtænkt og kan have store konsekvenser for det resterende.

Holmes og Watson er nu oppe imod en overlegen skurk, der forudser hvert et skridt, ryk og handling og spiller sit eget sadistiske spil virkeligheds skak med brikker der kan ændre historiens gang.

Robert Downey Jr. og Jude Law gør det fortsat fænomenalt som de to figurer, Holmes og Watson. Samspillet imellem der fungerer fuldkomment perfekt og de har virkeligt taget disse roller til sig.

Denne omgang virker knap så actionmættet som den første - selvom der også er masser af action i denne. Den første følte jeg bare var bedre gennemført og actionsekvenserne sparkede mere røv. I denne er det mere mindgames og det mentale overblik der fokuseres på og det kan måske godt få enkelte til at miste fokus i den lidt over to timer lange film.

Filmen var gennemført, godt lavet og med skuespillere der ikke skuffer. Der er god underholdning at hente og filmen er bestemt et kig værd. Forbered dig på mindgames og skak på højt plan.

Osman (Holmes) Ayvaz

Fuck hvor jeg bare elsker de to "Sherlock Holmes" film med Robert Downey Jr. Han gør bare filmen bedre. Jeg er helt klart stor "Sherlock Holmes" fan. Det er nok forsent at skrive det nu, men har lige oprettet brugeren så tænkte alligevel jeg kunne skrive til dem der overvejer at se den. Se den du vil ikke blive skuffet ! :D

HeleneColor

Robert Downey Jr & Jude Law er tilbage, som Sherlock Holmes og Dr. Watson i Sherlock Holmes 2 Skyggespillet, som er i helt igennem fantastisk God! Med stort "g"!!:)

Robert Downey Jr er en stor forebillede for mig... Elsker hans film. Så jeg kan næsten aldrig sige noget dårligt om han film:-)

- Så Sherlock Holmes 2 er bestemt en film, man kan se en god weekend om aften!;-)

Bagmanden

Professor Moriarty (Jared Harris) er en super skurk der løfter hele filmen og yder en fantastisk modpol til specielt Robert Downey.

Frank

Okay film

Freja

De flotte actionscener samt sammenspillet mellem de to herrer giver den et par stjerner på plus siden.
Prioriteringen af de halvlange actionscener frem for selve karakteren Sherlock Holmes trækker ned.
Alt i alt en okay film, men det kan aldrig gå helt galt med Downey Jr. på rollelisten ;)... Og det er måske også derfor, at den får fem i stedet for fire.

Diskozilla

Fed slow motion, masser af action og historie! Dog er plottet set før... B-)"

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.