Cookie- og Privatlivspolitik

Shelley

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en meget urovækkende og gyserpræget grundstemning. Den indeholder mange uhyggelig scener, hvor en familie udsættes for overnaturlige begivenheder, og hvor blandt andet end gravid hovedperson har nogle voldsomme og blodige mareridt. I én scene går en hovedperson rundt udenfor om natten, og hun finder et dødt spædbarn, som ligger på jorden med orme kravlende på sig. I en anden særdeles uhyggelig scene skræmmes en hovedperson midt om natten, da han pludselig ser en død person for sig i sit soveværelse. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
01.12.2016
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Shelley
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

I filmen 'Shelley' ankommer rumænske Elena til sine nye arbejdsgivere Louise og Kasper, der bor dybt inde i en svensk skov.

Parret har valgt at lægge afstand til den moderne dagligdag og lever et simpelt liv uden mobiltelefoner og elektricitet. Louises store drøm er at få et barn, og hun har uden held forsøgt at blive gravid adskillige gange før.

Derfor indgår hun en aftale med Elena, der skal være rugemor mod en klækkelig betaling. Men graviditeten forløber langt fra normalt, og det går op for Elena, at det ufødte barn påvirker hende og omgivelserne på en mørk og rædselsfuld måde. Hvad end der er i gærde, er det ikke naturligt...

'Shelley' blander psykologisk drama, thriller og gys med et plot, som kan sammenlignes med Roman Polanskis mesterværk, Rosemary's Baby. Den iranske instruktør, Ali Abbasi, der er uddannet ved Den Danske Filmskole, spillefilmsdebuterer med 'Shelley', der har et vist internationalt snit over sig med rumænske, svenske og danske skuespillere på rollelisten. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (41 votes)
3.9
3.7

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Med en original historie og det rette tema kan Ali Abbasi brage igennem næste gang efter dette flotte og stilfulde, men virkningsmæssigt ret lydløse plask i en svensk skovsø." (Jacob Wendt Jensen)

  • Jyllands-Posten

    "Fotograferne Sturla Brandth Grøvlen og Nadim Carlsens både realismeprægede og æteriske billeder er i høj grad medvirkende til, at 'Shelley' får et originalt udtryk." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "... en film, der lykkes med at gøre horror til kulturkritik." (Joakim Grundahl)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.