Cookie- og Privatlivspolitik

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionpræget grundstemning og indeholder adskillige scener med voldsomt indhold, bl.a. overfald, slagsmål og kampe mellem hære. I enkelte klip ses også blodigt forslåede hænder, men da filmens vold ellers ikke er udpenslet, vurderes det, at den kun kan virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
02.09.2021
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX
|
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings film poster

Filmen 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings' udspiller sig i Marvels store superhelte-univers. Man følger her den tilsyneladende helt almindelige fyr Shaun, som dog gemmer på en noget anden fortid, end hvad bl.a. hans bedste veninde Katy ved.

Shaun hedder nemlig rigtigt Shang-Chi og har haft en barndom fyldt med hård kampsports-træning. Det får han en dag brug for, da han angribes af en gruppe skurke ombord på en kørende bus.

Herfra er der ingen vej tilbage for Shang-Chi og Katy, som nu kastes ud på et vildt eventyr for at sætte en stopper for den lyssky organisation The Ten Rings.

Shang-Chi kommer på sin vej bl.a. også til at stå ansigt til ansigt med sin fortid, der huser sin del af komplicerede familieforhold, som han nu må gøre op med for at finde sin egen plads i verden.

'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings' er baseret på Marvels tegneserie-karakter Shang-Chi - også kendt som Master of Kung Fu - som man første gang mødte i tegnet form i 1973.

Filmen er nummer 25 i MCU og er den første asiatiske superhelt, som får sin egen Marvel-film. I titelrollen finder man Simu Liu, der bl.a. er kendt fra serien 'Kim's Convenience', mens Katy spilles af Awkwafina fra bl.a. Ocean's 8, Crazy Rich Asians og The Farewell

Instruktøren Destin Daniel Cretton har tidligere instrueret bl.a. Glasslottet med Brie Larson og det biografiske drama Just Mercy med Michael B. Jordan. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (193 votes)
4.8
4.5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings' har nogenlunde alt det, man kan ønske sig af en superheltefilm." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "[Simu, red.] Liu er glimrende som Shang-Chi, men det er ikke mindst takket være talentfulde og afsindig morsomme Awkwafina, at 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings' virkelig slår gnister." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... er actionmættet og farvestrålende underholdning. Mest for de unge, men seværdig for alle aldersgrupper med en svaghed for film med fuldt knald på farveladen." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Kampscenerne er i top i Destin Daniel Crettons medrivende og velfortalte Marvel-film, og Tony Leung er i storform som en af franchisens hidtil mest nuancerede karakterer." (Kasper Løvborg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Og en fed film

Nicklas Sigvaldason

Jeg er og blir kæmpe fan af alt Marvel de udgiver og Chang-Chi er ikke nogen undtagelse.. Den har alt det en Marvel film skal ha! Virkelig flot produceret, og glæder mig allerede til 2'eren kommer! Så den desvære ikke i biografen, men det skal jeg helt sikkert med den næste..

Lars

Flot CGI. Men plot, karakterbeskrivelse og udvikling??? Det var seriøst som at se en to timer lang youtube video med special effects. Og hvis de virkeligt ønsker at få lidt humor ind i deres action flicks så kunne de med gavn studere Deadpool eller Guardians of the Galaxy til inspiration. Kung-Fu aficionados skal nok få hvad de kommer efter.

Jacob

I en verden efter Avengers stoppede Thanos dukker nye trusler og farer op, og det er nu op til den næste generation af helte at fortsætte kampen. Da familiefortiden omsider indhenter Shaun må han rejse hjem, og erkende at han er Shang-Chi, for at stoppe sin berygtede far der uforvarende kan slippe en stor ondskab løs.

Marvel Studios har skabt den ene succesrige filmoplevelse efter den anden, og med Shang-Chi viser de igen hvorfor de har bygget en af de største franchiser nogensinde. Der trækkes tråde til den tidlige begyndelse på MCU, og deres seneste helt i denne omgang får helt sikkert en rolle af betydning i fremtiden.

Jeppeuser/364329

Kedelig og tynd historie der mere fremstår som en opstart for en ny franchise. En ny serie film der skal hente de asiatiske seere i hus.
Alt for mange one-liners får filmen til fremstå som en dårlig komedie med alt for meget CGI.

Konrad

Den længe ventede Shangi Chi og Legenden om de ti ringe udgivet i dag i biograferne. Den følger Shang Chi (Simu Liu), søn af den berømte MCU -skurk mandarinen, der gør oprør mod sin far for at bekæmpe det onde.

jørgen

vil gerne se den men når kun 4 biografer viser den i hele landet, nordisk film vil ikke vise den på grund af de sæde priser de vil have så en farmille på 4 i Hjørring skal køre hvad 400 km i alt for at se den i århus det er over 1000 kr for film slik sodavand og benzin hvis det er deres vej i fremtiden så ser jeg den en dag på + hvis jeg gider

S. Rico

Første gang jeg så traileren, troede jeg, at der var tale om filmatiseringen af et gammelt kinesisk folkeeventyr. Fedt, det er lige noget for mig. Det skal nok blive godt.

Nå, det er MCU! Ok, så ham der Chang-Chi er altså en Marvel karakter. Fint nok, det skal alligevel nok blive godt.

Og det blev det. Det føles i mine øjne mere som et kinesisk eventyr end den der typiske Marvel originhistorie, som man har set tusinde gange. Jeg elsker filmens episke tilgang, hvor der gives tid til at gå tilbage i historien og fortælle hele baggrundshistorien om Chang-Chi's forældre. På den måde kommer det ikke kun til at handle om Chang-Chi, men i høj grad også om især hans far, der på en måde deler hovedrolle med sin søn i filmen.

Og i den forbindelse bliver man nød til at nævne Tony Leungs præstation som faderen. Han nailer den rolle perfekt og gør karakteren meget nuanceret.

Der gives også god plads til Chang-Chi's søster, samt hans sidekick-veninde spillet af Awkwafina. Sidstnævnte bidrager med masser af humor til filmen. Det er så lige en smag sag, om man er til hendes frembrusende facon eller ej. Jeg synes dog ikke, at det bliver for meget med hende (selv om det er tæt på).

Det er vel næppe nødvendigt at nævne, at filmen er fyldt med lækre kung-fu fights. Det ligger nærmest i titlen. Så udover den gode episke historie, så er filmen også spækket med herlige underholdende kampscener. Desværre formår Marvel Studios ikke at holde sig til intense one-on-one fights hele vejen igennem. På sædvanlig MCU facon bliver finalen et stort CGI opgør, hvor jeg ikke var specielt investeret i hverken den gode eller den onde CGI skabning. På den måde blev slutningen en lille smule anti-klimatisk. Dog uden at det for alvor trækker ned, og jeg er helt klart med på en 2'er, som filmen lægger op til.

Der kan i øvrigt nævnes, at der er masser af referencer til det øvrige MCU univers gennem filmen. Men det jeg glædede mig mest over var en lille plakat i baggrunden af Shang-Chi's værelse. Her hænger nemlig filmplakaten for Kung Fu Hustle. I den film var en af de tre beskyttere af den lille boligblok en skrædder, som også anvendte store metalringe på armene som kampstil. Herudover var der boligblokkens landlord og Tai Chi Master spillet af Yuen Wah. Han er sørme' også med i MCU filmen, hvor han er den gamle Master i Chang-Chi's moders hemmelige landsby. Et par herlige detaljer.

Kasper

Shang-Chi er virkelig en, efter min smag, underholdene film på alle kanter.
En film med en god gang humor og fed action og en film som forbindes rigtig godt med Marvel universet og faserne. Jeg er spændt på at se hvad fremtiden bringer for Marvel, lige med undtagelse af The Eternal og Spider-Man 3 når den kommer, hvilket jeg mener med at når man har set trailer til disse film, kan man have en nogenlunde fornemmelse af hvad de kommer til at dreje sig om.
Når det er sagt, er jeg rigtig glad for at man kan se filmen i bio, i hvert fald i Odense Cinemaxx. Men jeg er enig med mange andre om at det bare ikke er i orden at frarøve folk muligheden for at se Marvel eller andre film som kommer fra nogle af de selskaber som Disney har opkøbt. Jeg håber at alle som er Marvel fan kommer til at kunne se Eternal og Spider-Man 3 når de kommer og så har jeg virkelig overvejet at skrive Til Disney at de gerne må tage sig gevaldigt sammen i stedet for at være så vandvittige grådige og arrogante når det kommer til deres film.
Ellers har jeg et forslag som jeg ved at folk sikkert ikke vil bryde sig om, men nu siger jeg det alligevel.
Biograferne verden over og brugere af Disney+, burde boykotte samtlige film som Disney-koncernen skaber, så de forhåbentligt vil kunne se med deres kugler af øjne i hovedet, at selvom man tjener milliader på deres film, at så giver det dem ikke ret til at være så grådige.
Men okay, som man siger... rigdom stiger altid og tit mange til hovedet.
Det med at man skal betale næsten 180.- (Premium) for at se filmen på Disney+ og så se den hjemme og evt. købe en nærmest 200" fladskærm med fed lyd så man bare nogenlunde kan få en oplevelse af biograf oplevelsen, det er fuldkommen vandvittigt og til grin.
Jeg ved godt at jeg nok overdriver med størrelse på en skærm, men når film-elskere ved at det er sjovest at se filmene i bio, så vil man jo helst gerne det.
Men når alt dette er sagt så kan jeg helt klart anbefale filmen og med den underholdningsværdig som filmen har, så for den fuld karakter herfra.

Maiken

Nyd den første kampscene med kvinden, den er utrolig smuk... Og husk der er en slutscene midt i rulleteksterne, så ikke forlad salen for tidligt...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.