Cookie- og Privatlivspolitik

Serenity (2005)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
25.11.2005
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Serenity
|

Kaptajn Malcolm Reynolds er veteran fra den galaktiske borgerkrig og lever nu af at leje rumskibet Serenity ud som fragtskib. Det er dog ikke altid, at det, han fragter, kan tåle dagens lys.

Han står i spidsen for en lille, farverig besætning, men da han tager to passagerer ombord, en ung læge og hans telepatiske søster, skal det vise sig få uoverskuelige konsekvenser. De er på flugt fra den kollation, der nu har overherredømmet i universet og som ikke skyer nogen midler for at finde den unge pige.

Besætningen, der tidligere var godt tilfreds med at leve på universets yderkanter, er nu fanget mellem Universal Alliances enorme militærmagt og de uhyggelige, kannibalistiske Reavers.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (31 votes)
4.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Number 9

Havde set Serenity for et par år siden og var ganske godt underholdt. Er stor scifi-fan og ledte på et tidspunkt efter noget mere "outer space" scifi. Jeg havde kun hørt lidt om Firefly men endte med at købe den sammen med et par film på Amazon. Et sats, men hvilket sats! Firefly er en helt fantastisk serie, intet mindre. Har senere fundet ud af, at serien faktisk er den højest rangerende scifi-tv-serie i verden på imdb!
Jeg endte med at se hele serien i løbet af få dage, og da jeg pillede sidste bluray-skive ud, kunne jeg ikke andet end at lægge Serenity i. Det gjorde bestemt ikke filmen ringere at have set serien først, tværtimod. Jeg var ganske forbløffet over, hvor godt det lykkedes Joss Whedon at tage en masse elementer fra en serie og binde det sammen til en sammenhængende film, der passer perfekt ind i serien.
Er du bare lidt til scifi med plads til både omtanke, humor og fordybelse, kan jeg kun på det varmeste anbefale Serenity og specielt Firefly.

S. Rico

Jeg ved ikke helt, om det var en god idé at se Firefly serien på forhånd. På den ene side, så kender man de herlige besætningsmedlemmer på forhånd og kan dermed opfange flere detaljer i filmen.

På den anden side, så tager det noget af mystikken væk. Universet i en sci-fi film skal helst være nyt og spændende. Men det hele bliver bare lidt forudsigeligt, når man allerede har set Firefly. Drivkraften i filmen er den mystiske River med de helt særlige kræfter. Men igen, Hun er ikke helt så interessant, når man kender hende på forhånd.

Men bortst fra det, så var det sjovt at se en Firely mission med fuld skrue og meget mere uptempo end i tv-serien.

Frank

God film

Antaeus

Det er en god sci-fi film. Den følger op på serien Firefly, der ofte defineres som en sci-fi western og som er klasser bedre end Serenity. Firefly er blandt de bedste serier nogensinde. Jeg kan slet ikke holde mig fra at se samtlige afsnit bare jeg kommer til at se et afsnit af Firefly.

Jeg havde formentlig slet ikke kendt Firefly, hvis ikke jeg havde været i Californien for en del år siden. Her introducerede en af mine venner mig for Firefly og jeg var hurtigt solgt. Serien blev købt med hjem og er set adskillelige gange siden. Jeg har endda også tegneserien, som dog er et stykke fra både filmens og seriens kvaliteter.

Wayne

Jeg må se at finde Firefly serien, for vis det er rigtigt at serien er bedre så må den jo være absolut topklasse.

Antaeus

Den er i absolut topklasse, jeg har set den mange gange.

Som regel starter det med at jeg lige vil se et enkelt afsnit og det ender altid med at jeg ser alle afsnittene og gerne inden for få dage, så søger jeg lidt på nettet og youtube (Jaynestown sangen, hehe) og ser lidt ekstramateriale, så ser jeg filmen "Serenity" og så læser jeg tegneserien.

Netop nu er jeg endnu engang gået i gang med serien og er på kun få dage nået til afsnit 9, fået søgt lidt på nettet og set lidt youtube, samt bestilt fortsættelsen til den første tegneserie også. Jeg har i øvrigt også en bog om Firefly.

Nå ja og til det jeg egentlig bare ville sige, Firefly er et mesterværk og måske verdens bedste serie. Jeg ELSKER den. Og det gør rigtig mange andre også - den er blevet kult på nettet.

Wayne

Den er noteret på min ønskeseddel. Gad vide om man kan købe serien i Danmark.

Antaeus

Det kan du godt, men ikke med danske undertekster hvis det er på DVD. Blueray ved jeg intet om, men det er jo bare ind på Laserdisken, CDON, Fona og hvad de nu alle sammen hedder. En hurtig søgning siger nej til danske undertekster. Hvis du mente butikker, tja... tjek.

Alternativt er der jo Amazon.co.uk

Antaeus

Jeg så lige en ganske underholdende anmeldelse på youtube, som sætter en ganske godt ind i serien, men uden at afsløre ret meget af spændingen og den nærmere handling.

Nu kender du selvfølgelig allerede karaktererne fra Serenity, men Firefly giver bare så meget mere.

http://www.youtube.com/watch?v=KtXIQu5G2Xg

DVD: £8.99
http://www.amazon.co.uk/Firefly-The-Complete-Series-DVD/dp/B0001B3YTM/re...

Blueray £9.50
http://www.amazon.co.uk/Firefly-The-Complete-Series-Blu-ray/dp/B003EI0TF...

S. Rico

Serien er på Netflix. Jeg er netop gået igang med den som en direkte følge af vores rumskibs quiz.

Efter de tre første afsnit er der ikke sket så voldsomt meget, men den lover udmærket. Og da den kronologisk ligger før filmen Serenity, så skal jeg afgjort igennem alle afsnit, før jeg sætter filmen på.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.